kellyq Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 (edytowane) Siema zakładam ten wątek aby wrzucać tutaj wszelakie moje modele Zaczynam od Kawasaki ER-6F ************************************************* Edytowane 6 Kwiecień 2015 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 Jak taki temat , to siatki obowiazkowo musza byc ,ale juz widac ze pogiety ten ostatni element dobrze , no i ogolnie motor ciezkie wyzwanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 progressss........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Bez MS i rendery wieksze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 co to jest MS?, nie jestem zbyt dobrze obeznany w skrótach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 MS - mesh smooth:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2008 bez MS proszę... a tu z subsurfem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Trochę odbiegasz od oryginału (możliwe że tylko bazujesz na tym modelu) Spójrz na tarczę hamulcową... twoja jest po prostu zbyt okrągła .Oryginalna ma wcięcia na przy najbardziej zewnętrznych otworach wentylujących. Górny wlot na boku- Twój jest zbyt nisko i nie łączy się z krawędzią panelu. Zwróć też uwagę na bak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2008 TUTAJ są najrozmaitsze wersje na którą by nie popatrzeć to lakier na baku inaczej wyznacza krzywe, i czemu tu ufać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Czego byś nie pokazał to i tak tarczę masz do wymiany :P Dobrze by było gdybyś pokazał swoją referkę żeby uniknąć niepotrzebnych pytań i uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 fajnie to wygląda ,ale tarcza ewidentnie do wymiany,przedni błotnik powinien trochę bardziej wychodzić do przodu. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 kożystam z TYCH referków (tylko zielony) a błotnik jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Miałem nadzieję że pokażesz całe zdjęcie.Błotnik jednak nie jest dobry - tylna część zachodzi dalej na koło niż to jest w twoim modelu.Pokaż całe zdjęcie na którym się wzorujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 błotnikowi należy się pieczołowicie przyjrzeć, pozdro a tu cały motocykl , nie jest to wszystko bardzo dokładne ponieważ zdjęcia nie są ortograficzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 bardzo fajnie wygląda, no teraz już lepiej z tą tarczą, kilka błędów na wylocie koło silnika widzę, koło dolnego wylotu jest strasznie ostry kant(taki chyba nie powinien) być. Pracuj dalej Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 praca nad światłami oraz tarcza z bliska **************** - Indian możesz sprecyzować dokładniej który kant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Tenkant. Ale oczywiście mogłem się pomylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2008 nie no jednak troszkę za ostry z resztą może z tej perspektywy lepiej widać, w międzyczasie zrobiłem displace mapkę na oponę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 naprawdę ładnie Ci idzie czekam na update z całym silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2008 namiastka silnika , nie będzie to 100% oryginalne bo nie mam zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 jadę dalej z modelowaniem, czekam na komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Fajnie się prezentuje, ale chyba proporcje Ci się posypały na kierownicy? ;) Imo chwyty za cienkie, uchwyt dźwigni hamulca za gruby i sama dźwignia też jakby ciut za gruba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 nie może być wszystko z printów jest, może perspektywa tak po oczach daje , uchwytu dźwigni hamulców jeszcze nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 No uchwytu bez kitu nie ma :D Chodziło mi o tą kostkę tuż za chwytem. Zobacz na tą fotkę - chwyty są grubsze, w najwęższym obwodzie są ciut grubsze od samej kierownicy. Szkice szkicami, ale warto korzystać z referek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 trochę to mi się wymkneło spod kontroli i scena powstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 1 Styczeń 2009 Share Napisano 1 Styczeń 2009 Motorek git, o scence ciężko coś powiedzieć, bo mało na razie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 wiem że ciężko bo mało ale verteksów i tak za dużo jak dla mnie więc rezygnuję z niej będzie tylko zwykłe studio + makeup model jeszcze nie skończony także proszę czekać....... aha następnym modelem chyba będą skrzypce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 ladnie nawet wyszlo , przyznam ze po pierwszych postach nie sadzilem ze tak fajnie wyjdzie ,dawaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 popracuj nad materiałami i machina będzie git... ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 no no no niezla robota w modelowaniu teraz czekam na scenke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 Czy Ty pokazywałeś siatkę? Pragnę jej! ( siatki x] ) Model pierwsza klasa x] Długo już w modlingu siedzisz? x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 siatki są gdzieś na początku , a jak coś to mogę wrzucić ale takie z blendera bo napotykam pewne problemy z exportem ukończone wiec nie wiem co z tym teraz zrobić , czy mogę to dać do ukończonych skoro miałem tu wrzucać same modele??? A może zmienić nazwę wątku i kolejne modele ciągnąć w oddzielnych wątkach??? Tak to się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 model **** render ** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 model taki jakiś za obły po mojemu brakuje w nim chamferów, miejscami krzywo no i na lusterku ms daj więcej ;) co do renderu przednie koło fajne szczególnie tarcza, ale reszta materiałów wymaga dopracowania no i biały motor w białym studio trochę nie pasuje po mojemu daj go niebieskiego na przykład to będzie bardziej się wyróżniał, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Modelik fajny, ale gdzieniegdzie kanciasty. Tak jak mrkrzysiek mówi, tarcza fajnie wyszła, ale resztę możnaby bardziej dopracować :) Trochę ziarna Ci wyskoczyło, opony wchodzą w podłoże i chyba bieżnik jest na odwrót. Ale ogólne wrażenie niezłe! PS. Naprawdę jest taka sprężynka przy podpórce? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 PS. Naprawdę jest taka sprężynka przy podpórce? :D Naprawde :) Z tego co sie orientuje to w wielu rowerach też stopka ma sprężynke :P Model mi sie podoba chociaż w niektórych miejscach kanciasty jest :) Poprawiłbym opone bo wygląda jakby z kreskówki. Render też nie jest najlepszy ale ogólnie może byc :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Przy rowerach to wiadomo, ale ta tutaj jest większa i tak myślę czy nie powinna potrzebować większej sprężyny do powrotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Fajny moplik ale tak jakby za bardzo "mdły".. jakby krawedzie mialy byc ostrzejsze.. hmmm... moze to po prostu taki moto. Ogolnie wrazenie pozytywne bo 3ma forme :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 (edytowane) no cóż kilka rzeczy poprawiłem.............. Edytowane 11 Styczeń 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Zawsze warto w ps'ie pomazać ~5-10min Jak coś to wywalam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 fajnie fajnie. Dziwnie wygląda światełko pomarańczowe (kierunkowskaz). Jakby takie wygięte. No i materiały słabe. Ale może takie mają być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 gdybym pracował w maxie to może by to lepiej wyszło, ale... no nic drugi modelik to Alfa Romeo Brera ################################################# nie wiem czy może nie poszerzyć kół? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 kurde cos na moje oko on taki za dlugi sie wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 on jest za długi, bardziej mu do jakiegoś sedana niż coupe, również "grill" jest zbyt szeroki http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/25-alfa-romeo-brera/Alfa%20Romeo%20Brera%20Production%201-lg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 17 Luty 2009 Autor Share Napisano 17 Luty 2009 nie wydaje mi się żeby był za długi, po prostu na necie jest dużo zdięć-renderów a mało samego oryginału więc trudno to ocenić a tutaj zwęziłem grill myślę że jest już w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 do tej długości może się myliłem, ale teraz grill wygląda o wiele lepiej, jestem ciekawy końcowego efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 kolejne części tej maszynki boczne szyby i tylna jeszcze uszczelek nie mają więc może to trochę dziwnie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 z przodu fajne, z tylu troche krzywy (pofałdowany) zderzak. Ogolnie super, sam nigdy nie modelowalem auta ale domyslam sie ze sporo pracy przy tym jest :) powodzenia dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) tak trzymać! jazda! niezapomij dolać paliwa ;) Jak co z tym pojazdem to mam pytanie - jak Ty tego samochodowego grilla i displace opon zrobileś? Fajna praca, ja tez uzywam blendera. czadu! Edytowane 20 Luty 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 grill jest modelowany- dodajesz okrąg z 6 wierzchołkami, ekstrudujesz do środka albo na zewnątrz, centrujesz pivota i dajesz 2 modyfikatory array, jeden w bok kopiuje drugi w dół i masz plaster miodu gotowy. Potem po zaakceptowaniu modyfikatorów trzeba podwójne verty usunąć. Ja modelowałem również powierzchnię za grilem i dzięki funkcji retopology grill "ułożył" mi się ładnie na tej powierzchni przybierając odpowiedni kształt. Opona to inna bajka nie ma tam jeszcze żadnej mapki disp ani bump ale będzie. W pełni modelowany bieżnik, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi