Napisano 15 Grudzień 200816 l Siema zakładam ten wątek aby wrzucać tutaj wszelakie moje modele Zaczynam od Kawasaki ER-6F ************************************************* Edytowane 6 Kwiecień 20159 l przez kellyq
Napisano 15 Grudzień 200816 l Jak taki temat , to siatki obowiazkowo musza byc ,ale juz widac ze pogiety ten ostatni element dobrze , no i ogolnie motor ciezkie wyzwanie..
Napisano 20 Grudzień 200816 l Trochę odbiegasz od oryginału (możliwe że tylko bazujesz na tym modelu) Spójrz na tarczę hamulcową... twoja jest po prostu zbyt okrągła .Oryginalna ma wcięcia na przy najbardziej zewnętrznych otworach wentylujących. Górny wlot na boku- Twój jest zbyt nisko i nie łączy się z krawędzią panelu. Zwróć też uwagę na bak.
Napisano 20 Grudzień 200816 l Autor TUTAJ są najrozmaitsze wersje na którą by nie popatrzeć to lakier na baku inaczej wyznacza krzywe, i czemu tu ufać???
Napisano 20 Grudzień 200816 l Czego byś nie pokazał to i tak tarczę masz do wymiany :P Dobrze by było gdybyś pokazał swoją referkę żeby uniknąć niepotrzebnych pytań i uwag.
Napisano 21 Grudzień 200816 l fajnie to wygląda ,ale tarcza ewidentnie do wymiany,przedni błotnik powinien trochę bardziej wychodzić do przodu. pozdro
Napisano 21 Grudzień 200816 l Miałem nadzieję że pokażesz całe zdjęcie.Błotnik jednak nie jest dobry - tylna część zachodzi dalej na koło niż to jest w twoim modelu.Pokaż całe zdjęcie na którym się wzorujesz.
Napisano 21 Grudzień 200816 l Autor błotnikowi należy się pieczołowicie przyjrzeć, pozdro a tu cały motocykl , nie jest to wszystko bardzo dokładne ponieważ zdjęcia nie są ortograficzne
Napisano 21 Grudzień 200816 l bardzo fajnie wygląda, no teraz już lepiej z tą tarczą, kilka błędów na wylocie koło silnika widzę, koło dolnego wylotu jest strasznie ostry kant(taki chyba nie powinien) być. Pracuj dalej Pozdro
Napisano 21 Grudzień 200816 l Autor praca nad światłami oraz tarcza z bliska **************** - Indian możesz sprecyzować dokładniej który kant
Napisano 22 Grudzień 200816 l Autor nie no jednak troszkę za ostry z resztą może z tej perspektywy lepiej widać, w międzyczasie zrobiłem displace mapkę na oponę
Napisano 23 Grudzień 200816 l Autor namiastka silnika , nie będzie to 100% oryginalne bo nie mam zdjęć
Napisano 28 Grudzień 200816 l Fajnie się prezentuje, ale chyba proporcje Ci się posypały na kierownicy? ;) Imo chwyty za cienkie, uchwyt dźwigni hamulca za gruby i sama dźwignia też jakby ciut za gruba.
Napisano 28 Grudzień 200816 l Autor nie może być wszystko z printów jest, może perspektywa tak po oczach daje , uchwytu dźwigni hamulców jeszcze nie ma :)
Napisano 28 Grudzień 200816 l No uchwytu bez kitu nie ma :D Chodziło mi o tą kostkę tuż za chwytem. Zobacz na tą fotkę - chwyty są grubsze, w najwęższym obwodzie są ciut grubsze od samej kierownicy. Szkice szkicami, ale warto korzystać z referek ;)
Napisano 3 Styczeń 200916 l Autor wiem że ciężko bo mało ale verteksów i tak za dużo jak dla mnie więc rezygnuję z niej będzie tylko zwykłe studio + makeup model jeszcze nie skończony także proszę czekać....... aha następnym modelem chyba będą skrzypce. Pozdrawiam
Napisano 4 Styczeń 200916 l ladnie nawet wyszlo , przyznam ze po pierwszych postach nie sadzilem ze tak fajnie wyjdzie ,dawaj dalej
Napisano 5 Styczeń 200916 l Czy Ty pokazywałeś siatkę? Pragnę jej! ( siatki x] ) Model pierwsza klasa x] Długo już w modlingu siedzisz? x]
Napisano 10 Styczeń 200916 l Autor siatki są gdzieś na początku , a jak coś to mogę wrzucić ale takie z blendera bo napotykam pewne problemy z exportem ukończone wiec nie wiem co z tym teraz zrobić , czy mogę to dać do ukończonych skoro miałem tu wrzucać same modele??? A może zmienić nazwę wątku i kolejne modele ciągnąć w oddzielnych wątkach??? Tak to się prezentuje
Napisano 10 Styczeń 200916 l model taki jakiś za obły po mojemu brakuje w nim chamferów, miejscami krzywo no i na lusterku ms daj więcej ;) co do renderu przednie koło fajne szczególnie tarcza, ale reszta materiałów wymaga dopracowania no i biały motor w białym studio trochę nie pasuje po mojemu daj go niebieskiego na przykład to będzie bardziej się wyróżniał, powodzenia
Napisano 10 Styczeń 200916 l Modelik fajny, ale gdzieniegdzie kanciasty. Tak jak mrkrzysiek mówi, tarcza fajnie wyszła, ale resztę możnaby bardziej dopracować :) Trochę ziarna Ci wyskoczyło, opony wchodzą w podłoże i chyba bieżnik jest na odwrót. Ale ogólne wrażenie niezłe! PS. Naprawdę jest taka sprężynka przy podpórce? :D
Napisano 10 Styczeń 200916 l PS. Naprawdę jest taka sprężynka przy podpórce? :D Naprawde :) Z tego co sie orientuje to w wielu rowerach też stopka ma sprężynke :P Model mi sie podoba chociaż w niektórych miejscach kanciasty jest :) Poprawiłbym opone bo wygląda jakby z kreskówki. Render też nie jest najlepszy ale ogólnie może byc :) Pozdrawiam :)
Napisano 10 Styczeń 200916 l Przy rowerach to wiadomo, ale ta tutaj jest większa i tak myślę czy nie powinna potrzebować większej sprężyny do powrotu :)
Napisano 11 Styczeń 200916 l Fajny moplik ale tak jakby za bardzo "mdły".. jakby krawedzie mialy byc ostrzejsze.. hmmm... moze to po prostu taki moto. Ogolnie wrazenie pozytywne bo 3ma forme :)
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor no cóż kilka rzeczy poprawiłem.............. Edytowane 11 Styczeń 200916 l przez kellyq
Napisano 11 Styczeń 200916 l fajnie fajnie. Dziwnie wygląda światełko pomarańczowe (kierunkowskaz). Jakby takie wygięte. No i materiały słabe. Ale może takie mają być :)
Napisano 15 Luty 200916 l Autor gdybym pracował w maxie to może by to lepiej wyszło, ale... no nic drugi modelik to Alfa Romeo Brera ################################################# nie wiem czy może nie poszerzyć kół?
Napisano 16 Luty 200916 l on jest za długi, bardziej mu do jakiegoś sedana niż coupe, również "grill" jest zbyt szeroki http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/25-alfa-romeo-brera/Alfa%20Romeo%20Brera%20Production%201-lg.jpg
Napisano 17 Luty 200916 l Autor nie wydaje mi się żeby był za długi, po prostu na necie jest dużo zdięć-renderów a mało samego oryginału więc trudno to ocenić a tutaj zwęziłem grill myślę że jest już w porządku
Napisano 17 Luty 200916 l do tej długości może się myliłem, ale teraz grill wygląda o wiele lepiej, jestem ciekawy końcowego efektu
Napisano 19 Luty 200916 l Autor kolejne części tej maszynki boczne szyby i tylna jeszcze uszczelek nie mają więc może to trochę dziwnie wyglądać
Napisano 19 Luty 200916 l z przodu fajne, z tylu troche krzywy (pofałdowany) zderzak. Ogolnie super, sam nigdy nie modelowalem auta ale domyslam sie ze sporo pracy przy tym jest :) powodzenia dalej
Napisano 20 Luty 200916 l tak trzymać! jazda! niezapomij dolać paliwa ;) Jak co z tym pojazdem to mam pytanie - jak Ty tego samochodowego grilla i displace opon zrobileś? Fajna praca, ja tez uzywam blendera. czadu! Edytowane 20 Luty 200916 l przez Camel
Napisano 20 Luty 200916 l Autor grill jest modelowany- dodajesz okrąg z 6 wierzchołkami, ekstrudujesz do środka albo na zewnątrz, centrujesz pivota i dajesz 2 modyfikatory array, jeden w bok kopiuje drugi w dół i masz plaster miodu gotowy. Potem po zaakceptowaniu modyfikatorów trzeba podwójne verty usunąć. Ja modelowałem również powierzchnię za grilem i dzięki funkcji retopology grill "ułożył" mi się ładnie na tej powierzchni przybierając odpowiedni kształt. Opona to inna bajka nie ma tam jeszcze żadnej mapki disp ani bump ale będzie. W pełni modelowany bieżnik,