Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na masce masz niewielkie krzywizny (przetłoczenie) i te cos od znaczka jest ostro zakonczone a nie powinno.

szyby coś tak jakby render nie dawal rady albo model cos zalatywal(od razu modeluj 2 strony szyb - lepiej bedzie się renderowac)

Przetłoczenie na przenim zderzaku jest krzywe ( nad wlotami ).

Drzwi za słaba krawedź (wyostrz dodajac jednego edga albo zweź chamfera).

Światło tylnie chyba się innaczej zakańcza do środka tam powinna być ostra krawędź. łączenia zderzaka z karoserią "za słabe". coś zajeżdża krzywizna z tylnego dyfuzora :/

jak na razie nie duzo blędów jakiś 1,5 h poprawiania

mam nadzieje ze pomoglem

• Odpowiedzi 470
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
na masce masz niewielkie krzywizny (przetłoczenie) i te cos od znaczka jest ostro zakonczone a nie powinno.

szyby coś tak jakby render nie dawal rady albo model cos zalatywal(od razu modeluj 2 strony szyb - lepiej bedzie się renderowac)

Przetłoczenie na przenim zderzaku jest krzywe ( nad wlotami ).

Drzwi za słaba krawedź (wyostrz dodajac jednego edga albo zweź chamfera).

Światło tylnie chyba się innaczej zakańcza do środka tam powinna być ostra krawędź. łączenia zderzaka z karoserią "za słabe". coś zajeżdża krzywizna z tylnego dyfuzora :/

mógłbyś to pozaznaczać na obrazku bo w niektórych przypadkach nie wiem za specjalnie w którym miejscu jest źle, pozdro

1.png

gg.jpg

Napisano
a konkretniej materly:)
znaczy co???

scena będzie taka (o ile wytrwam), za tą bramą będzie ulica a to w ogóle to takie włoskie zaplecze domowe :)

123573913054.png

Napisano

jako że sceny mi nie wychodzą.....niestety (za bardzo z modelingiem się rozpędzam)

takie coś popełniłem , powoli zmierzam do końca, nie wszystko jest jeszcze jak powinno. Interior bez mat., przednie światła do wykończenia , jakieś podwozie by się przydało, halogeny, że nie wspomnę o tylnych światłach, hamulcach,nadkole też jakieś takie ale ...

czy to będzie w przyszłości nadawać się do portfoli???

1.jpg

Napisano

jeszcze drzwi wyglądają jakby nie pasowały (patrz przetłoczenie, kolor) ^^

co do twojego pytania to jak poprawisz błędy, dopracujesz, strzelisz ładny renderek to imo do folio jak najbardziej ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Napisano (edytowane)

wstępna wersja końcowej wersji, w niektórych miejscach zrobię jeszcze re-render

pozdro

thumb_49b4295569f6c565989289.jpg

//

mlfinal1.jpg

thumb_09e0b51e.jpg

trochę poprawiłem , do foli powinno starczyć a teraz zabieram się za kolejny model

Edytowane przez kellyq
Napisano

.................................................................

.................................................................

Takie o coś zrobiłem, na podstawie ROH Black Blade czy jakoś tak

mlfelga.pngmlfelga_wire.jpg

do jakiegoś lotusa czy innego sportstyle się chyba nada wink11.gif

Napisano

felga ma jeszcze na zakończeniu ramion takie "wypustki" czy co ale nie chciało mi już się

maska nowego ferrari 612 ,komenty mile widziane co jest nie tak

ml163.jpg

ml268.jpgml391.jpgml416.jpg

Napisano

kiedyś silnik sobie klepałem, aktualnie dorobiłem kilka rzeczy i stare F1 się zapowiada , będzie to mix Hondy RA Lotusa type 49 i innych podobnych

Pq2eYPhA.jpgaV29Hww0.jpg

jeżeli ktoś widział gdzieś blueprinty takich terenowych aut jak na Dakarze się ścigają to niech da znać

pozdro

Napisano

piękny detal,

mam jedno pytanie: czemu nie skończyłeś tamtego "porsze", tak ładnie się zapowiadało:(

to F1 też się świetnie zapowiada

pozdro

Napisano

podziwiam Twój zapał do pracy, szybko pojechałeś z tą ferką ;)

co do renderku to te odcienie fioletu na masce i na boku psują cały efekt ;)

Napisano

Sama przyjemnosc ogladac takie pracki:) Szkoda ze sam nie mam czasu ostanio byc cosik sie pobawic w maxie:P Ale od czerwca, po egzaminach, obiecalem sobie ze wracam do tego:)

Napisano (edytowane)

progres lotusa----> przednie zawieszenie , tylne niekompletne jeszcze, kawałek obudowy mechanizmu różnicowego

Pq2s68PJ.jpg

Edytowane przez kellyq
Napisano (edytowane)

kolejne upy

gxb470J.jpg

jeżeli chodzi o ferrari to nie wiem czemu ale clay render bardziej mi się podoba niż kolor, w każdym razie w folii będzie :)

//edit

a raczej musi być bo tak zostaje

final_1.jpg

Pqp0tO9-4ea0134a56e25dde62859d8990974bc4.jpg

Edytowane przez kellyq
Gość Indorek
Napisano

jak postep??? przygladam sie Twej pracy 3D.... az jestem ciekawy jak ten model bedzie wygladal pozniej :))