Yasutoco Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 na masce masz niewielkie krzywizny (przetłoczenie) i te cos od znaczka jest ostro zakonczone a nie powinno. szyby coś tak jakby render nie dawal rady albo model cos zalatywal(od razu modeluj 2 strony szyb - lepiej bedzie się renderowac) Przetłoczenie na przenim zderzaku jest krzywe ( nad wlotami ). Drzwi za słaba krawedź (wyostrz dodajac jednego edga albo zweź chamfera). Światło tylnie chyba się innaczej zakańcza do środka tam powinna być ostra krawędź. łączenia zderzaka z karoserią "za słabe". coś zajeżdża krzywizna z tylnego dyfuzora :/ jak na razie nie duzo blędów jakiś 1,5 h poprawiania mam nadzieje ze pomoglem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Interesująco. Nie nadążę za takim pro modellingiem :D Rep. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 jak oceniacie materiały??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 na masce masz niewielkie krzywizny (przetłoczenie) i te cos od znaczka jest ostro zakonczone a nie powinno. szyby coś tak jakby render nie dawal rady albo model cos zalatywal(od razu modeluj 2 strony szyb - lepiej bedzie się renderowac) Przetłoczenie na przenim zderzaku jest krzywe ( nad wlotami ). Drzwi za słaba krawedź (wyostrz dodajac jednego edga albo zweź chamfera). Światło tylnie chyba się innaczej zakańcza do środka tam powinna być ostra krawędź. łączenia zderzaka z karoserią "za słabe". coś zajeżdża krzywizna z tylnego dyfuzora :/ mógłbyś to pozaznaczać na obrazku bo w niektórych przypadkach nie wiem za specjalnie w którym miejscu jest źle, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 No bardzo ładnie to wygląda :) Czekam na końcowy efekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 mi sie felga podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 a konkretniej materly:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 a konkretniej materly:) znaczy co??? scena będzie taka (o ile wytrwam), za tą bramą będzie ulica a to w ogóle to takie włoskie zaplecze domowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loko Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 zapewne chodziło o materiały :) no, modeluj dalej, bo jest bardzo fajnie już czekam na final pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Łał... Te roślinki to robiłeś sam? :> Pełen szacun! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 zielsko jest z generatora, a tutaj druga wersja sceny bo jakoś ta pierwsza trochę kiczowata była, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 trzyma poziom, rewelka , z niecierpliwością czekam na finał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Fajne krzaczki. W czym takie coś się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 roślinki to ivy generator :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 jako że sceny mi nie wychodzą.....niestety (za bardzo z modelingiem się rozpędzam) takie coś popełniłem , powoli zmierzam do końca, nie wszystko jest jeszcze jak powinno. Interior bez mat., przednie światła do wykończenia , jakieś podwozie by się przydało, halogeny, że nie wspomnę o tylnych światłach, hamulcach,nadkole też jakieś takie ale ... czy to będzie w przyszłości nadawać się do portfoli??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 jeszcze drzwi wyglądają jakby nie pasowały (patrz przetłoczenie, kolor) ^^ co do twojego pytania to jak poprawisz błędy, dopracujesz, strzelisz ładny renderek to imo do folio jak najbardziej ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 BArdzo daje rade :) podoba mi sie :) jeszcze go podjedz troche i bedzie jak znalazl do folio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) wstępna wersja końcowej wersji, w niektórych miejscach zrobię jeszcze re-render pozdro // trochę poprawiłem , do foli powinno starczyć a teraz zabieram się za kolejny model Edytowane 13 Marzec 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 ................................................................. ................................................................. Takie o coś zrobiłem, na podstawie ROH Black Blade czy jakoś tak do jakiegoś lotusa czy innego sportstyle się chyba nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 podoba się, ale jakoś nierówna w lewym górnym "ramoinie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 felga ma jeszcze na zakończeniu ramion takie "wypustki" czy co ale nie chciało mi już się maska nowego ferrari 612 ,komenty mile widziane co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 jak zrobiłeś ten napis na oponie taki ostry i wogóle? bump? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 jak zrobiłeś ten napis na oponie taki ostry i wogóle? bump? bump mapka, dodam że renderuje w yafrayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 w czym...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 upppp... :D w czym...;p yafray zrobił postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 ferrari zdecydowanie daje radę! nie patrzyłem na referki, ale ogólnie ładnie i dość równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Marzec 2009 Autor Share Napisano 20 Marzec 2009 dzięki trosiek kolejny up... , nie obraźcie się jak w między czasie będę wrzucał inne modele ( stare F1 zacząłem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eVenement Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 mi sie b. podoba :> ladny model równy etc. gratz.. :) moje są pogiete troche ; d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 nieźle z nim zapierniczasz ;D jest kilka krzywizn ale ogółem to nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 kiedyś silnik sobie klepałem, aktualnie dorobiłem kilka rzeczy i stare F1 się zapowiada , będzie to mix Hondy RA Lotusa type 49 i innych podobnych jeżeli ktoś widział gdzieś blueprinty takich terenowych aut jak na Dakarze się ścigają to niech da znać pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 piękny detal, mam jedno pytanie: czemu nie skończyłeś tamtego "porsze", tak ładnie się zapowiadało:( to F1 też się świetnie zapowiada pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 a kto powiedział że nie skończę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 jedziesz jak burza stary :D !! good job !! szkoda ze juz nie mam tyle czasu na zabawe z maxem :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 żeby oko nacieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 podziwiam Twój zapał do pracy, szybko pojechałeś z tą ferką ;) co do renderku to te odcienie fioletu na masce i na boku psują cały efekt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Sama przyjemnosc ogladac takie pracki:) Szkoda ze sam nie mam czasu ostanio byc cosik sie pobawic w maxie:P Ale od czerwca, po egzaminach, obiecalem sobie ze wracam do tego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 (edytowane) progres lotusa----> przednie zawieszenie , tylne niekompletne jeszcze, kawałek obudowy mechanizmu różnicowego Edytowane 25 Marzec 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) kolejne upy jeżeli chodzi o ferrari to nie wiem czemu ale clay render bardziej mi się podoba niż kolor, w każdym razie w folii będzie :) //edit a raczej musi być bo tak zostaje Edytowane 29 Marzec 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Autko cacy, dobrze, że nie musisz tego teksturować. No chyba, że zabrudzenia będą, ale tu raczej nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 postęp lotusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchu Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Modele super, ale przy renderingach jakos to ginie i model marnieje. Trzaba popracowac nad renderingiem :) pracuj dalej ! good luck! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 długo mnie nie było Honda NAS tym razem, trochę na czuja bo na necie nie mogę znaleźć zdjęć z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 honda zapowiada się fajna, powodzenia i pokaż od czasu do czasu jakieś siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 siaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 i renderek z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 i to wszystko w blenderze? nice..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 jak postep??? przygladam sie Twej pracy 3D.... az jestem ciekawy jak ten model bedzie wygladal pozniej :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 ferrari final , chyba cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Nie no stary nie koncz jeszcze ferrari ... aa siadło , wodna boczna szyba , studio kuleje ... szkoda takiego modelu ;) posiedz jeszcze pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 sam swiecacy plane nie wystarczy do oswietlenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi