illusion Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) No kurde ładna ta wiolonczela, model, materiały i mapowanie. Dobra robota :) Właśnie sobie przypomniałem, że modelujesz w Blenderze - jak sobie radzisz z knfie tool? Z której wersji korzystasz? Edytowane 26 Październik 2011 przez illusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 W zasadzie nie używam knifa bo siatkę psuje ale jeżeli już to sporadycznie. Modeluje w B 2.49 ale z drugiej strony kuszą mnie ficzersy z 2.6 i chyba się przesiądę na niego z modelingiem. stołek na którym będzie siedziało dziewczę, obicie skórzane to jeszcze nie jest to co powinno render, kolor, ao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Swietne modele tu prezentujesz. Mógł bym prosić o zbliżenie i siatki żłobionych elementów pod poduchą? ;) Polecam przesiadkę na 2.6 i koniecznie wypróbuj reder Cycles. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Skrzypce powalaja ! - gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Modele są fajne, ale tekstury zupełnie mi się nie podobają. Wszystko wygląda jakby zostało oklejone tilowaną fototapetą, nie ma naprawdę na czym zawiesić oka. Nie chodzi mi o to, że obiekty muszą mieć zadrapania, zacieki i rdzę, ale interesująca faktura powierzchni jest niezbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) dzięki mookie jeszcze raz przebadam te tekstury, a jeżeli chodzi o kolor wiolonczeli to nie jest za ciemna? ----------------------------- wiolonczelistka : -głowa i łapki moje -reszta ciała z Makehuman zmixowane razem ( na renderze będzie widać właśnie tylko głowę i ręce, nadgarstki) :) od razu uprzedzam że wiolonczela nie jest za duża, wyskalowana odpowiednio do wzrostu wiolonczelistki i jej wieku .................................................................. Edytowane 30 Październik 2011 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Kellyq, to nie kwestia koloru, ale samej tekstury. Wiolonczela jest nawet ok (choć dodałbym kilka "smaczków", jakieś niedoskonałości w stylu http://www.vivaceviolin.com/pp/Fine_Instruments/Cello/images/Fine%20Instruments/lowres/CelloC197/CelloC197FR.jpg lub http://www.darntonhersh.com/up/hires/strad_lgVC-tb_web.jpg), ale drewniany stołeczek wymaga przeróbki (skóra nie jest tak istotna, akurat niewiele będzie jej widać spod bohaterki obrazka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 Kellyq, to nie kwestia koloru, ale samej tekstury. Wiolonczela jest nawet ok (choć dodałbym kilka "smaczków", jakieś niedoskonałości w stylu http://www.vivaceviolin.com/pp/Fine_Instruments/Cello/images/Fine%20Instruments/lowres/CelloC197/CelloC197FR.jpg lub http://www.darntonhersh.com/up/hires/strad_lgVC-tb_web.jpg), ale drewniany stołeczek wymaga przeróbki (skóra nie jest tak istotna, akurat niewiele będzie jej widać spod bohaterki obrazka). OK .............................................. progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 super to wygląda szczególnie ubranko, modelowałeś, sculptowałeś, czy jakiś skrypt albo oddzielny program ? salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 (edytowane) Marvelous designer ;) ....................................... ............... kolejny test, tym razem z hdr, cycles "cycek" render ;) już go lubię brak bump mapek spec itp. same podstawy Edytowane 17 Listopad 2011 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 porsche testowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 skat masz to fajowe tlo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 tutaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bohomaz Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Super to twoje porshe, który to już twój samochód ? Pamiętasz może z jakiego tutka korzystałeś jak się uczyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 7 Październik 2012 Autor Share Napisano 7 Październik 2012 ------- 07-10-2012----------------------------------------------- Wraca po prawie roku przerwy ;) ------------------------------------------------------------------ Na warsztat wziąłem radziecką samobieżną haubicoarmatę 2S19 MSTA-S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Super że wybrałeś taki temat !! Polskiej pancerki nigdy za mało!! Tak sobie patrzę na te rendery i myślę że gąsienicę można by z lekka poprawić ,bo o ile się orientuję to jest ten wzór : poza tym niuansem jest super i czekam na z niecierpliwością na postępy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 9 Październik 2012 Autor Share Napisano 9 Październik 2012 HEJ Dzięki za screen bo ogólnie to ciężko z refkami do tego ustrojstwa wszystko z fotek robiłem, gąski mam w instancjach więc żaden problem poprawić to. ps. byłbym wdzięczny jeśli byś miał jakieś rysunki techniczne na zbyciu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 to ogniwo powyżej było robione na podstawie tej sesji : http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 9 Październik 2012 Autor Share Napisano 9 Październik 2012 poprawiłem gąski, pewnie dalej nie jest 100% jak w oryginale ale niech już tak zostanie dzięki za te foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 Teraz wygląda duuużo lepiej :) A nie masz może czegoś o Rosomakach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 wersja WEM Rosomaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 DZIĘKI :) na 100% się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 MODELARZ NR 8 i 9 Z 2010r. niestety zachował mi się tylko nr 8, mogę przesłać bo i tak jest mi już niepotrzebny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 I jeszcze tu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=70&t=4864 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Dzięki!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 14 Październik 2012 Autor Share Napisano 14 Październik 2012 new stuff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 17 Październik 2012 Autor Share Napisano 17 Październik 2012 Czy pamiętacie moją wiolonczelistkę???? progress.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 Bardzo mi się podoba, ja bym poprawił strunociąg, tak żeby był zaokrąglony, nadał strunom odpowiednią grubość i poprawił trzymanie smyczka. Mam też wrażenie, że struny przy progu nie są równo rozmieszczone. No i może trochę twarz pani zmienił :P Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2012 taki tam nowy stuff.... w ramach odprężenia ferrari 312p berlinetta ....lol już 43 strony, jak ten czas leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2012 kask dla jeźdźca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2012 progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 wszystko jest super, fajnie to wygląda na tym etapie, moją propozycją było by wywalenie butów i zostawienie jej o gołych stopach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Indian: Fetyszysta?:) Modele ladniutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Fajne i ładne ale trzymanie smyczka dalej kichowate trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2013 OK w końcu poprawiłem myślę że teraz powinno być dobrze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Hej, już faktycznie dużo lepiej, jakbyś mógł poprawić jeszcze kilka szczegółów to według mnie byłoby niemal idealnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 29 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2013 dawno mnie tu nie było;) wrzucam modele ostatnio wykonane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 29 Lipiec 2013 Share Napisano 29 Lipiec 2013 Fajnie że 'wróciłeś' ;) zawsze lubiłem twoje modele. Te też bardzo fajne. Zmarszczki na fotelu prawie jak u Indiana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Lipiec 2013 Share Napisano 29 Lipiec 2013 haha, prawie :D co z wiolonczelistką :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Modele ładne, ale szkoda, że skaczesz tak od jednego WIPa do drugiego, jak żaba. Oj, brakuje młodemu pokoleniu cierpliwości, żeby doprowadzić jakiś projekt do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 26 Luty 2014 Autor Share Napisano 26 Luty 2014 ehh ... co ja poradzę na to że uwielbiam modelowanie...... ................... wrzucam fotel skórzany, taki tam pierwszy skulpt oparcia, jeszcze wip upload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 26 Luty 2014 Share Napisano 26 Luty 2014 A w czym ten fotel rzeźbisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 26 Luty 2014 Share Napisano 26 Luty 2014 A w czym ten fotel rzeźbisz? blender z tego co widzę po screenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 26 Luty 2014 Autor Share Napisano 26 Luty 2014 baza i sculpt blender goły model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 25 Marzec 2014 Autor Share Napisano 25 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Marzec 2014 Share Napisano 26 Marzec 2014 git wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2014 taki tam fotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 30 Kwiecień 2014 Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Nogi bym zrobił drewniane, jakoś ta jednolitość mi nie pasuje :) ale to tylko moje zdanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2014 wiem że taki trochę jednolity ale zlecenie takie było tylko z tą różnicą że w oryginale jest wściekle różowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Maj 2014 Share Napisano 2 Maj 2014 Fotel Razi PRL'em xD.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi