kubeczek77 Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 (edytowane) O to mój obecny wip http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8daa2038e27058d.html ^^Klikajcie na link, żeby większe zobaczeć, bo na fotosiku widzę, że już nawet nie można na forum max rozdzielczości wsadzić... -- Do wymodelowania jeszcze lampka, chodzi mi o taką ze sprężynkami, srebrną, taką techniczną taki styl jak to: http://www.abledata.com/product_images/images/02A0667.jpg http://www.heals.co.uk/content/ebiz/heals/invt/636316/636316_m.jpg http://www.heals.co.uk/content/ebiz/heals/invt/711633/711633_m.jpg Bardzo prosiłbym o kontakt jeśli ktoś mógłby mi dostarczyć dokładniejsze zdjęcia takiej lampki, głównie dołu bo góry nie przewiduje w kadrze. Brakuje jeszcze przy cyrklu lin, na których te parabole go utrzymują. Po prawej stronie zamierzam zrobić takie coś jakby koloseum z gumek, nie będzie całe widoczne of course. Krzyż zniknie, możliwe, że tak trochę to będzie widoczne przez "ściany" koloseum. Z tyłu scena ograniczona jest ścianą. Oprócz tego ten papierowy samolot będzie przyczepiony na jakichś nitkach na lampce prawdopodobnie. Proszę o komentarze i jakieś sugestie co do zagospodarowania terenu:P Pozdro. --- PS. jakby ktoś nie wiedział, to parabola jest wykresem funkcji kwadratowej (ax^ + bx +c) Od parametru a zależy jak skierowane są ramiona paraboli, jeśli a dodatnie to w górę, gdy ujemne to w dół. Dlatego też gonią tą parabole itd. Są mniejszością w tym świecie, hehe. Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez kubeczek77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Hmm,zapowiada się całkiem przyjemnie, chociaż nie wiem jak tutejsi wierzący odbiorą to ukrzyżowanie. ;) P.S. To błąd zamierzony czy nie, bo w zasadzie pisze się "paraboliczny". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Biedne parabole z ujemnym współczynnikiem kierunkowym:P Ciekawy pomysł, powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 przypomniał mi się jeden idiotyzm co na wykop ktoś próbował dodać "parabole tańczą, tańczą...." nawiązanie do piosenki chrześcijanin tańczy... czy jakoś tak na razie wygląda fajnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Praca kojarzy mi się z jakąś inną, w której ludziki były wydarte z papieru. No, ale zobaczmy jak się to rozwinie. Korzystając z okazji pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź mojego wykładowcy analizy mat. z pierwszego roku studiów: "Parabola jest kształtem świętym. Na jej podobieństwo zbudowany jest kieliszek." :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Pusta praca i jakoś dziwnie sztucznie to wszytko wygląda. Ja osobiście zmieniłbym kompozycje i dodał więcej obiektów (książki, jakiś widelec, butelkę ). To moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, ale ja tylko chciałem pomóc. pozdro snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Bardzo ciekawy pomysł, na razie wygląd przyzwoicie jak na wip'a Ale trochę pusto. Zapowiada się ciekawie. POzdro. P.S Te agrafki czy cuś nie powinny być trochę grubsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Pusta praca i jakoś dziwnie sztucznie to wszytko wygląda. A jak uciekające parabole mogą być realistyczne? :P Co do pracy, pomysł fajny, domodeluj jakieś pierdoły, może jakiś most z książek a na nim parabola na "bandżi" :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Albo parabola hydraulik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Pierwsze skojazenie to to >>> http://j-klimek.ovh.org/ xD Zobaczymy co z tego będzie. Pomysł fajny, aczkolwiek zaczerpnięty (lub nie) z pracy z ostatniej bitwy pewnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 4 Luty 2009 Autor Share Napisano 4 Luty 2009 Update: kartka, tex gumki, gumkowe koloseum. Co sądzicie o koloseum i jego wykonaniu (materiał gumki?) -- pressenter: Co do tytułu, to jest on taki dlatego, że chodzi mi raczej o to kogo ten świat jest a nie jaki. Więc tak jak np. Tomkowy świat, tak się mówi potocznie chyba. Wiem, że w sumie na pewno dobrze byłoby tak:Świat parabol, ale jakoś fajniej Parabolowy świat. tob01: hehe, no fajnie na by było, ale musiałbym podwyższyć bardzo kadr, a nie planuje tego xDD indian: no muszę pogrubić troszkę. Nvidia: tak, ta praca z bitwy miała duży wpływ:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 ładnie Ci to wychodzi, ja dałbym lekki chamfer na gumki(takie ostre), dodaj może jeszcze jakiś piórnik. Ogólnie to nice pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Ciekawy pomysł. WIdziałem filmik nawiązujacy do tego na YouTube.. >> "parabole tańczą" :D Jeśli chodzi o tą parabole co zrzuca gumkę na linijkę która jest katapultą :D to zmienił bym jej układ.. to znaczy zeby ta parabola trzymała tą gumkę w rękach i była lekko przygarbiona pod Cięzarem gumki. :D i dać tą parabole na krawędz koszyka.. a przy koszyku jeszcze parę muzynow parabol. co podają materiał do zrzutu :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Znalazłeś już te lampki? Mam kilka egzemplarzy – mogę zrobić im sesję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 (edytowane) rudylew: hehe, śmiszny pomysł, ale raczej pozostane przy tym. Ciężko byłoby w tej technice zrobić mi te parabole przygarbione i podające gumki, a to co jest teraz nie jest chyba takie złe :P infected: dzięki, ale zrezygnowałem w końcu z tego pomysłu na rzecz czego widać w update. -- UPDATE: Dodany monitor, głośnik, liny. Do modelowania pozostał kabel od głośnika:P, zaokrąglenie rogów monitora i prawdopodobnie w miejscu obecnego "magazynu"(prawy dolny róg) będzie trochę podkładki pod myszkę i myszki widoczne. Biegające parabole polecą w dół co by zapełnić względnie lewy dolny róg. Teraz muszę powalczyć z oświetleniem i zabieram się za resztę materiałów. Komentujcie :) Pozdro. Edytowane 6 Marzec 2009 przez kubeczek77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 ogólnie fajnie tylko żeby było to biurko było bardziej "realstyczne" usunął bym te wszytkie gumki po prawej stronie...nie widziałem nigdy w życiu tyle gumek...a co dopiero na jednym biurku...w zamian za to jakiś "stojący" kalendarz ktory może spełniać również funkcje magazynu :) samolot leci?nie widać tego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 Jako magazyn miałem na myśli te leżące gumki i korektor na dole po prawej stronie. Ale co do koloseum to faktycznie muszę jeszcze przemyśleć czy nie lepiej byłoby usunąć bo chyba masz rację, że psuje to realizm. Samolot nie ma lecieć, leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 korektor i gumki na pierwszym planie leżą zbyt statycznie i w tej samej osi.. obróc połóż korektor na jedna i będzie gites.. Zatyczka od Bic'a podchodzi pod fiolet. .a w realu jest niebieska :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 kartkówka rozmyta a gumka pelikana ta czer-nieb ma jakis dziwny shader. praca taka fajna śmieszna i jak na razie całkiem dobrze wykonana ale większość tych parabol lata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 ładnie, ładnie, ładnie, tylko trochę za bardzo "statycznie" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Oryginalne podejście do tematu. Sądzę, podobnie jak Kolega "rudylew", że korektor i gumki leżą w niewłaściwy sposób. Rożrzuć je gdzieś. A może warto, żeby jeden "parabol" wyciskał korektor na drugiego? Druga sprawa to chyba rozmyta kartka ze sprawdzianem. Możliwe, żebyś zapomniał zwalczyć blur na materiale? Trzecie. Wydaje mi się, że siatka Ci "pęka" w okolicach małego otworu otworu na głośniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Update: lampka na monitorze, tekstury glosnika, brak ukrzyżowanej paraboli na rzecz paraboli na stosie, książki. -- -- Myślałem o takiej małej animacji związanej z tymi parabolami. Zastanawiam się na jakiej zasadzie animuje się takie obiekty płaskie, np. żeby parabola biegła. Chciałbym to mniej więcej zrobić tak: http://www.blendernation.com/2008/10/11/video-mikrobitus-lovely-mama/ Mile widziane rady, linki itd. (w animacji jestem zielony, zrobiłem tylko animowanego GUSa) -- Komentujcie bo to już prawie koniec, wszystko jest już na moje oko ostateczną wersją oprócz obszaru na książkach, gdzie pojawi się albo zszywacz albo kubek albo nożyczki i wraz z nimi scenka z ucinaniem glowy paraboli dodatniej. Pozdro. ps. widzę, że mi się zmiana tekstury tej na stosie nie zapisala=> będzie wyraźniejsza czyt. czarniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 mam pomysł, jak sobie już poradzisz z paroma problemami, o których mówisz, zrób coś takiego: animacja POKLATKOWA ;) bo to akurat pasuje do Parabolowego Świata :D wspomożesz sobie DOF :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 (edytowane) witamy ponownie, a już myślałem że sobie odpuściłeś ;p ładne teksturki, oprócz bumpa na ścianie, ale ogólnie to jest GiT trzymam kciuki i pozdrawiam p.s jakieś dziwne te cienie Edytowane 4 Kwiecień 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 postacie lewitują jak na moje oko.. popracuj nad cieniami. .lub jak potrafisz dorób to w postprodukcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Głośniczek jest przeróbką zestawu easy touch ? Kabel za gruby trochę i stopka inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Tak jak wcześniej indian, bump na ścianie jest za ostry. Nie podoba mi się mapowanie książki od fizyki i ta kartka ze sprawdzianem dalej "przybloorowana". Reszta bardzo ładna. Gratuluję udanej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion85 Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 No fajny pomysł :) :) Tylko faktycznie trochę tą ścianę mógł byś poprawić i te cienie takie jakieś dziwne :) może przesuń trochę "lampkę" żeby światło padało z innej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Jestem mile zaskoczony zmianą koncepty. Myślę, że wyszło to tej pracy na dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Muminek: to są głośniki logitecha. Zmieniłem zgodnie z waszymi sugestiami ścianę. Lepiej czy gorzej ? Dodatkowo pomazałem kartkę z której jest zrobiony samolot. Pozostało już tylko zrobić scenkę na książkach i nareszcie koniec :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 a gdzie koloseum ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 ten rażąco czerwony korektor chyba za bardzo odwraca uwagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 niech korektor będzie jakiś biały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Indian: była zmiana koncepcji:P Koloseum się zawaliło. -- Z przyjemnością prezentuję koniec mojej pracy. Dziękuje za wszystkie komentarze, krytykę i pomoc. -- Zapraszam do komentowania ukończonej pracy już w nowym temacie: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58328 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi