Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Fotogram David Bergman użył dośc ciekawej technologii zwanej Gigapan w celu złączenia wielu zdjęć w wysokiej rozdzielczości z inauguracji Barack'a Obamy w jedną całość, uzyskujac tym samym świetny efekt - fotografii o rozmiarach 1474 Megapixeli.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=491

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dodatkowo jeszcze różnice w głębi ostrości. A najfajniejszy i tak jest jeden murzyn, który robi zdjęcia zaprzysiężenia naraz dwoma telefonami komórkowymi. Ciekawe co jemu się udało z tego wyciągnąć ;)

Napisano
  Cytat
A najfajniejszy i tak jest jeden murzyn, który robi zdjęcia zaprzysiężenia naraz dwoma telefonami komórkowymi. Ciekawe co jemu się udało z tego wyciągnąć ;)

Obraz stereoskopowy :D

JohnZi LOL dobre ;)

Napisano

Sfotografowaliby Osame lepiej - moze byc nawet 5 gigapikseli, byle wiedzieli gdzie jest ;)

Napisano

No błędów jest sporo :) najfajniejszy jaki zauważyłem to człowiek duch :) W prawym dolnym narożniku gdzie jest kawałek pustego placu, widać go tylko w połowie druga połowa gdzieś uciekła :) Ale te Gigapixelowe panoramki są fajną rzeczą :) A kto pamięta jak w Polsce zrobiono jedną z pierwszych takich panoram? gdy była pielgrzymka Jana Pawła II, nie pamiętam która :/

Napisano

Wielka mi nowina, czy main stream musi włazić też aż tutaj? A zdęcia ? hm ja rozumiem jak by to było pierwsze tego typu ale jak już pisał "marograf" są i większe może lepiej by było taką panoramkę wrzucić. bleh...

Napisano

w końcu musieli jakoś uwiecznić koronację baraka,wybaczcie ale inaczej się tego nieda skomentować.

Napisano

JohnZi, Hans to pół biedy! Na taką uroczystość przybył sam Obi-Wan Kenobi!! obamaobioneub2.jpg

w1590.png