Ros1 Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Temat jak w tytule, czyli wszystko od kosmicznych korsarzy, aż po obślizgłe macki w brodzie Davy'ego Jonesa :) Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 14.03.2009 godz. 23:59. SONDA: od 15.03 do 17.03 (3 dni)
RaVirr Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) Moja wrzuta: EDIT Podmianka;) I ten do sondy;) Edytowane 14 Marzec 2009 przez RaVirr
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 fajniaste RaVirr, przez ten poszarpany żagiel i kolorki wygląda jak statek widmo łeb krakena dałbym może z lewej i za statkiem, tam gdzie teraz jest macka moje piraty:
RaVirr Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Dzięki Łukasz, Twój obrazek jak dla mnie wymiata, superanckie kolory i świetna lekkość;) Wrzucam jeszcze jednych piratów do oglądania, później napiszę który obrazek do sondy;)
dzudzu Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) Edit: Narysowałem 2-gi speed i podmieniłem. Edytowane 14 Marzec 2009 przez dzudzu
Kubasa Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 witam serdecznie wszystkich...oj długo się przymierzałem, straszny stres, ale sru, raz się żyje przecie :P wrzucam szybki koncepcik pirata :) postaram się potem zamieścić więcej prac, coś o sobie itp. w galerii. Od jakiegoś czasu śledzę co się tu dzieje i odechciało mi się pokazywać cokolwiek, komukolwiek, dla tego trochę to pewnie potrwa zanim tą teczkę swoją biedną wrzucę...generalnie strasznie tu wymiatacie! poziom jest masakryczny, miażdżący i niszczycielski J, także jak zdobędę się na więcej odwagi to postaram się wrzucić cosik, a na razie serdecznie wszystkim witam i prezentuje tego żabola w temacie "wariacje o piracie" ;) zresztą ta pracka ma być takim swoistym przywitaniem, co mam nadzieję widać ;) Pozdrawiam dziwne wariacje o piracie ( 1h i 5min. )
serio Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 (edytowane) Rembik - superowe toto. Łukasz - powala ;D [/url] Edytowane 10 Marzec 2009 przez serio
Paweł Kaczmarczyk Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 No to kolej na mnie. Czasu mi nie starczyło na dopracowanie pewnych rzeczy i są bardzo tandetnie potraktowane. Może się pokuszę o coś więcej w poza speedem.
żółty Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 łukasz- wyższa szkoła jazdy, rembik- europaleta :D, ravirr - pierwszy mi bardziej wszedł oto moje wspomagane referką :
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 dzieki za pozytywne komenty serio: bardzo fajna pracka tylko strasznie przeszarzona, podkrec kontrast o 100 i wrzuc jeszcze raz. Zrob taki ekspertment i na nowej warstwie zacznij malowac pedzlem bez opacity plaskim walorem plamy typu broda - 14% brightness, twarz 55%, opaska na oko 1%, kapelusz 7% itp . Zobaczysz jak czarobialy obrazek moze byc "kolorowy" i fajny nawet bez swiatlocienia. Na wierzch mozesz sobie dodac cieniowanie, pamietajac ze roznice miedzy swiatlem a cieniem zwykle nie sa tak duze jak sie nam wydaje. Kapelusz moze miec w swietle powiedzmy 20% brightness, twarz 75% itp. Poobserwuj na fotach , pobadaj probnikiem jakie sa roznice swiatlo cien danego materialu (nie bierz pod uwage highlightow/specularow/blikow czy jak to tam zwał, które są odbiciem zrodla swiatla na odpowiednio wypolerowanej powierzchni) W miejscach najbardziej oslonietych od swiatla pogłęb cienie - linia pod kapeluszem, pod brwiami , nosem, ustami, broda, paskiem, pachami , kroczem, pod butami, pod płaszczem, w lufie pistoletu; miejscami cien moze byc nawet czarny. Różnica miedzy swiatlem i cieniem na obiekcie zalezy od mocy swiatla głównego. Oko zawsze dostosowuje sie do mocniejszego swiatla przez zwezenie zrenicy, dlatego cienie w ostrym sloncu wydaja sie bardzo ciemne, pomimo tego ze cały czas oswietlone sa tym samym swiatlem niebosklonu i otoczenia. Kubasa: spoko pracka, sympatyczny pirat i wogole witamy na forum Rembik : że zacytuję "europaleta :D"
serio Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Wow dzięki za pomocną dłoń Łukasz!!! Wrzucę ciut poprawioną pracę według Twoich zaleceń (mam nadzieje, że uczestnicy compo się nie obrażą). Postaram się na przyszłość bardziej pochylać nad tymi różnicami.
bloody Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) okolo 75 min ten bazgrol byl troche wiekszy ale z braku czasu daje mniejszy fragment:) a to zajelo kolejne 25 min wiec no juz nie bedzie pasowalo do regulaminu ale co poradzic :P a to mi zajelo duzo duzo wiecej i nie pasuje zabardzo do speedpaintingu ale do conceptu pirata mysle ze tak :P (a no i dodam ze nie jest tylko z refki ale i na refce :p mam nadzieje kiedys miec takiego skilla jak pewna grupa osob co sie udziela na tym forum :P ale nie bede wychwalal kazdego z osobna bo co slowa takiego maluczkiego znacza :) PS:aaa zdjecia nie wstawie gdyz przedstawia moja osobe a nalezy dodac ze zdjecie w ktorym mam czepek plywacki na glowie i skrzywiona lyzke ktora ma przedstawiac opaske troszke by mnie mogla osmieszyc :DDD) Edytowane 14 Marzec 2009 przez bloody
Bedyk Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 może go jeszcze podmienię, w teczce mam 1 podejście ale kompletnie się nie nadawało
Kubasa Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Dzięki Łukaszu za powitanie :)no mój pirat może wygląda sympatycznie, ale twoje piraty, niszczą! strasznie lekka i bardzo klimatyczna pracka, bardzo mi sie podoba, rewelacja! Ja mam nadzieję, jeszcze coś wrzucę w tym temacie, w ogóle postaram się za jakiś czas, jak dobry obyczaj nakazuje, teczuszke wrzucić. Tylko się jakoś zebrać nie mogę, pewnie to podświadomość mówi mi: nie pokazuje, nie pokazuj.... uciekaj :P no, ale postaram się coś umieścić. Pozdrawiam wszystkich
atheg Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Pani Pirat. link do wiekszej ciut: http://i291.photobucket.com/albums/ll311/atheg/piratessacopy.jpg Pozdrawiam serdecznie. Witam nowego forumowicza - Kubasa.
weedlog Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Łukaszu J, ciągle w formie widzę :) Wypsło mi się:
Marduk Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 weedlog: Twoja praca klimatem i stylem przypomina mi J.W.Liberto. Bardzo na plus. Prezentuje się świetnie.
RaVirr Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Szaleństwo;D Jeszcze sporo czasu do końca, a tyle fajnych prac się uzbierało:D To będzie udana edycja :)
Bedyk Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 czy jeżeli poprzednią prace umieściłem też w teczce, nie jest ona już brana pod uwag w głosowaniu?
Rembik Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 W głosowaniu bierze udział 1sza wrzucona tutaj praca, jeśli chcesz zmienić pracę do głosowania napisz po prostu :D
Łukasz Jaskólski Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Łukaszu J, ciągle w formie widzę :) Choć lata już nie te :P Fajnego przyjemniaczka zmalowałeś. Bedyk: To ze wrzuciles prace z tego watku do teczki w niczym nie przeszkadza. 1 pracka bardziej mi sie podoba.
leszek_lenia Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 haha co racja to racja :D starosc nie radosc... niezly temat niezle malunki.... a to moje chopaki : pozdro!!!
Dann.G Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 weedlog mistrz! ciekawe malowanie, spoko faktury no i wspolczesna interpretacja tematu
stHEAD Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Idąc za słowami mojej dziewczyny: odwazniej z kolorami macius..
Bedyk Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 heh dobre, polecam do obejrzenia komiksy erno zarada, tak mi się jakoś to kojarzy
maciekG Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 a to moje....ale cos sie spialem..powietrza brakuje rysunkowi...
Ros1 Napisano 14 Marzec 2009 Autor Napisano 14 Marzec 2009 Fajnie, że temat przypasował i tyle konkretnych pracek sie pojawiło ;) W takim razie jeszcze ja na koniec:
Rekomendowane odpowiedzi