marcool Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 (edytowane) Temat: Zlodziej Termin: 01.04.09 Zlodziej, tajniak badz ktokolwiek "skradajacy sie". Nie bede uscislal aby zostawic szersze pole do popisu ;) Powodzena, czas start? Edytowane 10 Marzec 2009 przez marcool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Hmmmm temat b. fajny, koncepcik juz jakis mam wiec jak tylko czas pozwoli to cos wrzuce. Pozdrawiam ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Nie jestem jeszcze pewny czy wezmę udział bo nie jestem pewny swych umiejętności... Ale gdyby jednak to czy są jakieś ograniczenia odnośnie wielkości czasu formatu animacji? ;> To byłby mój pierwszy speed wiec pytam bo nie wiem :P Proszę się nie denerwować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 Rob co chcesz bylebys wygral! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Rob co chcesz bylebys wygral! ;) dobrze powiedziane :) dodałbym tylko od siebie żeby jeszcze dało się to pod temat przewodni podciągnąć :D tu są proste zasady, łatwe do spamiętania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 proponuje obowiązkowo kamerkę z perspektwy, bo z fronta znacznie łatwiej lub ustalenie zasad na starcie teamtu... freestyle bez zasad ma swoje plusy i minusy... pozdrawiam! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 floo ma racje, jakies ogolne zasady powinny byc ustalone: - takie jak skupienie nad poprawnoscia ruchu, przypominam, ze w animacji nie glosuje sie na "kolorki", "render" itd. tylko na a-n-i-m-a-c-j-e i dlugo po niej na pomysl. - kamerka w tym wypadku perspektywa to najlepsza opcja i najbardziej wymagajaca - dlugosc animacji, zeby np. zamknela sie w 200 czy 300 klatkach Wszystko powinno byc ustalone przez osobe ktora narzuca temat. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 na następny tematcik proponuje coś zapętlonego. low poly do game artu np. 30 klatek robienie animacji na ustalonych zasadach jest dobrym testem dla animatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Ja z racji ze wygralem i skorzystam z tego przywileju, zadnych zasad nie wprowadzam, wygra najciekawsza animka, oczywiste jest jednak ze nie wygra render , tylko animacja, bo to konkurs na animacje, a jak go kto podrasuje, z jakiej strony go pokaze, jaka historyjke sobie wymysli, to juz pozostaje w inwencji tworcy, w przeciwnym wypadku te nasze male bitewki nie beda sprawiac frajdy, bynajmniej mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) moim zdaniem pelna swoboda to najlepsza opcja, kazdy z nas moze oderwac sie od projektow narzuconych od gornie, z mnostwem zakazow i nakazow:) pozatym marcool wygral i to zwyciesca decyduje. floo wygraj, a beda Twoje zasady:) temat jak najbardziej spoko, wiec nie gadac tyle, tylko animowac;) pozdro:) Edytowane 11 Marzec 2009 przez 3dwisdom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 ... eee tam, zadnych koszulek ani medali (nawet do polerki) tu nie rozdaja to niech sie dzieje wola nieba (tudziez marcool'a :P). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobi87 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 floo chodzi o coś w rodzaju testu animacyjnego wszyscy robią to samo na takich samych zasadach i ocenie podlega jakoś animacji jej dynamika realistka ruchu itp. bo na rożnych animacjach nawet tego samego pomysłu czasem trudno ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santi_Animator Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Poza tym, dużo osób ocenia animacje pod względem renderu, jak i możliwe że kilka osób chce osiągnąć świetne rezultaty poprzez owy render. A speed przynajmniej ja uważam za ocenę i wykazanie się pod względem samej animacji czy to postaci czy to kulki. Jest to również świetna nauka dla animatora, co prawda floo nic nie robi :D, ale dobrze prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobi87 Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 eheh racja:) w końcu cel tego speed animacyjny aby się uczyć;) animacji:) i to powinno podlegać ocenie:) może wezmę udział:) jak zdarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Bobi87 dwa razy już wygrałeś... daj innym szansę... :P nic więcej w tej kwestii nie mogę zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Heheheheeheheh :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 muhahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 cisza przed burza?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 3dwisdom jest jeszcze tyyyyle czasu, że aż niewypada jeszcze pytać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 To ja zacznę (z dźwiękiem) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) całkiem fajnie :) ja też coś męcze, może skończe, co ciekawe mam baaaardzo podobne rekwizyty na scenie, nawet riga chciałem podobnego użyć ale nie dał rady :D ale w mojej wersji nie będzie telekinezy i innych paranolmalnych zjawisk :D Te czerwone kropki to jakieś celowniki laserowe z systemu obronnego? :) może po tym jak wyskoczy przdałaby się seria pocisków bo tak to nie do końca wiadomo jaki jest ich cel i można je przegapić :) Edytowane 27 Marzec 2009 przez Destroyer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 lasery go namierzają on pęka i ucieka dobre bravo, najlepiej wyszedł skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) Destroyer- dzięki;) co do laserów, to dokładnie jakiś system obronny ,strzałów nie ma ,bo zanim wystrzeliły zostały zniszczone przez wściekłą pokrywę :D Animator- dzięki ;) Ania- dzięki SEB- dzięki Edytowane 28 Marzec 2009 przez adrian2608 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Fajnie wyszło, wydaje mi się że na początku głowa za mocno macha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Spoko jak na speeda, ciekawy pomysl :] ... ... chcialem cos wrzucic, nawet zaczalem, ale niestety sie chyba nie wyrobie wiec wrzuce po terminie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 (edytowane) Taki sobie złodziejaszek ;) Pozdrawiam Edytowane 31 Marzec 2009 przez Loopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santi_Animator Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Loopik bardzo fajna animacja :) taka klimatyczna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Santi_Animator - Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Czy ty Loopik animowales rece na ik? Bo duzo strzalow masz tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 (edytowane) Tak IK. Strzałów? Znaczy, że się tak prostują? Niektóre były zamierzone (wyciąga rękę żeby dalej sięgnąć), choć przyznaję nie wszystkie. IK pozwalało na "przyklejenie" rąk do ściany. Edytowane 30 Marzec 2009 przez Loopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Yhm, no spoko ale na to musisz zwracac uwage, poza tym to IK od razu rzuca w oczy, trzeba z tym bardzo ostroznie ;) Ogolnie fajnie, ale zawsze mozesz lepiej. Oki tera moje http://vimeo.com/3923160 Sporo moglem poprawic i dopracowac, ale z czasem bardzo krucho,, no i tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Marcool taki jakby stopmotion Ci wychodzi, ale ma to swoj klimat, takie fajne plastyczne hehe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 marcool - dzięki za tipsa. Twoja animka spoko, klimat jak z poprzedniego speeda. Podoba mi się cartoonowy charakter. Nie podobają mi się długie "przestoje" gdy nic się nie porusza, trochę jak jakiś robot. Wystawienie głowy na końcu jest fajowskie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Loopic, gdybyś tylko zlikwidował te przeprosty byłoby 2 razy lepiej. Marcool - na razie prowadzisz ;) Pozdrawiam wszystkich, czakam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 OK, zmotywowałem się w końcu poprawić animkę. Jeżeli tylko nikt nie będzie miał nic przeciwko, to wrzucę poprawioną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 spoko, masz jeszcze caly dzien :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 (edytowane) marcool, wszystko by bylo fajnie, jakby pozy i ruch byly czytelne. on bardziej wyglada na dewianta ocierajacego sie o sciany, tancerza, niz na cichociemnego. Imho powinien caly czas probowac zachowywac sie cicho, pozostawac w ukryciu, a on najpierw staje w oknie, pozniej przytula sie do sciany, zeby na koncu w dziwny, akrobatyczny sposob przejsc przez okno. Nieczytelny ruch, nieczytelne pozy, nieczytelne mysli, emocje i motywy. W calkiem ladnie stylizowanej animacji ukrywa sie... zle wykonane zadanie ;) Kawalek cegly posypany brokatem;) Edytowane 31 Marzec 2009 przez Reanimator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 W 100% zgodze sie z Reanimatorem :] ... jak dla mnie to ni to cichociemny ni to cartoon. Loopik spoko - czytelne pozy i sytuacja, sa tam wspomniane przeprosty ... ale to tylko kwestia poprawki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 marcool mi się podoba :) zdrowo się usmiałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 No wlasnie to jest cala moc tych marcolowych animacji:) Ludzie glosuja na to, co ich bawi, nie na to, co jest poprawne i zgodne z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Hehe, no ja nie uwazam zeby to nie bylo zgodne z tematem, mam poprostu swoja wizje tego, calkiem inna od pozostalych , macie prawo tak uwazac i tez nie krytykuje waszej krytyki bo wydaje sie byc uzasadniona, mimo wszystko swojej wizji bede bronil, bo gdybym to ja sie skradal, zrobilbym to w dokladnie ten sam spodob ;p Pozdrawiam i czekamy na reszte animacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 - - - - - - >>> Amen ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 hah tak to jest wlasnie, dlatego oceniam poprawnosc animacji, Marcool pewnie nie zarobilbys mojego glosu (chyba ze postawisz piwo hehe:D), za duzo bugow, ale jest smiesznie, rusza sie jak plastelinowy ludzik. Jest komicznie, bo takie ma ruchy/pozy pokraczne, ale tez czasowo tak rozegrane, tu sie ruszy, gdzie indziej troche z pauzuje ;) (to na +) i tak wychodzi komicznie i w sumie pozytywnie. A powiedz Ty tak na oko dajesz klucz dla dowolnie wybranych helperow/kontrolerow i jedziesz do przodu czy moze pozujesz sobie ? Chodzi o to, ze do konca chyba nie panujesz nad tym co sie z nim dzieje, gdybys panowal byloby git, tak czuje :). Pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Seb, nie musisz sie przedrzezniac ;) Traktujmy ta zabawe pol zartem, pol serio. Pozy i animacja sa planowane, oczywiscie nie tak przemyslane jak byc powinny, ale nie znalazlem wiecej czasu na ta animacje, a zrbilem ja w sumie w jakies 2, 3 godzinki, jak na czas jaki na to poswiecilem mam prawo byc zadowolony. Nie zadam glosow , dla tego nie wiem skad te rozkminiania sie nade mna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 marcool - ja sie nie przedrzezniam w zaden sposob ... jak na 3 godziny to rewelacja ;) Powaznie zadna szydera przeze mnie nie przemawia, moze czasem mam takie zwichrowane poczucie humoru, wiec sie nie przejmuj :). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 to ja cos zarzuce, taki speed, ze 3h zajelo ;/ bardziej brutalne, wiec +16? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Hehe, no tak jak mowilem, kazdy ma swoja wizje. Naprawde wyszlo ci to bardzo przerazajaco, te zrywy w animacji dodaja troche realizmu i powiem ze strach na to patrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 za mało widać tego skradania :) ale brutalne strasznie, krew po kolana:) ja bym dał kategorię 18+ :) łamanie/ skręcanie wyszło całkiem fajnie ale za szybko potem upada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Marcool, nikt sie nad Toba nie "rozkminia", ot rozmawiamy o tym, czy Twoja animacja opowiada to co miala opowiadac, czy nie i nad tym, jakie powinny byc kryteria oceny w takim mini-konkursie. Niezaleznie od tego, czy jestes z siebie zadowolony, czy nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 ok dobra, rozumiem. Jestem swiezy na forum wiec musimy sie lepiej poznac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi