indian Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 ja mam amd x64 2.1GHz x2, geforce 8500gt 512mb(w planach 9800gt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 na panele na razie nie zwracajcie uwagi są tylko do znikomych testów światła, w przyszłości będą inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 o łał, to dziwne bo mam Core 2 Quada i nvide GTX 260. No i 4 giga RAMu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 dunablaster a wziąłeś poprawkę na materiały ? czy też goło liczyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. jaka poprawka, na materiały to ma być na szybszy render czy co? to nie moje dzieło tylko indian'a. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 (edytowane) o to co porównywałeś czasowo na stronie wcześniej... wiem że indiana bo trochę śledzę ;) zrozumiałem że twoja scenka na szybszym kompie ze słabszymi nastawami liczyła się w podobnym czasie, to ja chciałem w sumie zapytać czy też miałeś skromnie jednym materiałem pociągnięte pół sceny. jeszcze po marudzę, tak po sobie powiem że myślę i do testów światła trzeba troszkę więcej materiałów, bo jednak zajebista różnica w oświetleniu się zrobi po samym wrzuceniu kolorów, a tu już eksperymenty z colormaping, nie wiem jak wy ale do testu oświetlenia to chyba nie trzeba wielkich nastawów AA i wydłubywania szczegółów, chodzi przecież o rozkład światła? a tu mnie gryzie że test światła gdzie wszędzie biało i wszystko tak samo odbija światło... Edytowane 14 Marzec 2009 przez Luqas87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 relaks chłopcy...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 kolejny test światła i kilka "pierdułek"(chyba tak to się pisze;p) dodanych. CHYBA trochę lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Jak nie dajesz materiałów to światła nie ma sensu ustawiać. Daj materiały, mocny direct przez okno i pokazuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 a mówiłem o dajrekcie to mnie nie słuchałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 skończ materiały i dopiero wal swiatłem! :) i jeszcze jaśniej powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Marzec 2009 Autor Share Napisano 16 Marzec 2009 no ale najpierw modeling, ale najpierw to szkoła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 u mnie to samo :) apacze gapacze do szkoły! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 kilka "pierdułek" dodanych: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 te pierdułki świetnie wymodelowałeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 Wrzucaj materiały już jakieś! Brak kolorków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 spokojnie materiały będą pod koniec modelowania, się pojawiać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 jedziesz dalej :D.. btw. Proporcje krzesła składanego nie grają mi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss91 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Jaka to gitara? Któryś model wzorowany na SG? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Marzec 2009 Autor Share Napisano 20 Marzec 2009 mi też nie grają;p Boss91 trafiłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 heh .. 70 komentarzy a kurcze cos pusto :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Sam SPAM :D trafne spostrzeżenie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 żeby nie było że nic nie robię, dzisiaj chwilka wolnego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 * Myszka zbyt kwadratowa :) * Gdybym się czepiał to bym powiedział, że klawiatura ma za mało klawiszy :P * Ogólnie wszystko ładnie wygląda (detale super) Oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 #1. Mnie się wydaje że ma wystarczająco dużo ;p #2. Myszka dopiero będzie, to co jest to raczej koncept jej umiejscowienia #3. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 dziwna ta półka w ścianie, przynajmniej majstry chyba by złorzeczyły jak by mieli tak przy samym skosie taki wyłom obrabiać :P i od klawiatury w duł po stole jakaś dziwna kreska światła się ciągnie, dziura w oknie ? lampka solidna może nawet za solidne :P gdzie te materiały ? przynajmniej kolorami byś obleciał, zmieni to klimat oświetlenia, pod tym kontem podłoga jakaś nie tegest się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 no masz rację z tą kreską, jakaś tam dziurka jest ;p materiały będą, jak się dociągnie render ;p x2 pozdro p.s o co chodzi z tą lampką ?? p.s2 sorki ale nie mogłem się powstrzymać, dół się piszę, nie duł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 dziwna ta półka w ścianie, przynajmniej majstry chyba by złorzeczyły jak by mieli tak przy samym skosie taki wyłom obrabiać :P i od klawiatury w duł po stole jakaś dziwna kreska światła się ciągnie, dziura w oknie ? lampka solidna może nawet za solidne :P gdzie te materiały ? przynajmniej kolorami byś obleciał, zmieni to klimat oświetlenia, pod tym kontem podłoga jakaś nie tegest się wydaje Półka nie jest niczym dziwnym, z kreską się zgodzę pewnie jakaś szpara Lampa spoko.. lepiej solidnie niz nie solidnie :P Materiały jak wrzuci to będzie korygował oświetlenie.. narazie modeling ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 @Lugas: Według mnie to może majstry by się nie denerwował :) Ja mam tak samo u siebie na górze. Dlaczego? Ponieważ tam przechodzi długa gruba deska która trzyma cały skos itd. :) Tylko, że to jest zabetonowane, pomalowane i tak wygląda jak u indiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 pewnie i racja ;] wypaczone zdanie mogę mieć :P przez to że ilekroć sięgałem po coś na szafce pod takim skosem w rodzinnym domu tyle razy w głowę obrywałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 trochę materiałów dla Lukasa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Ogólnie prezentuje się coraz lepiej. Tylko obok parapetu jakiś brud wyskoczył i gitara powinna mieć główkę wygiętą trochę do tyłu ;) Trzymam kciuki i oby tak dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Ładnie to wygląda. Tylko w kilku miejscach jest widoczne światełko :) Pod stołem i przy oknie. Pewnie za małe GI. Dziwną masz tą wersje v-ray'a (demo) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 no nie wiem jak wam ale mi już się lepiej na to patrzy :D respekt, mi by się nie chciało czekać godzinki na test render który jest tak podobny do pozostałych. Na podłogę zainwestował bym jednak w jakieś panele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 No superowo powoli się robi, ale jednak wydaje mi się że proporcje biurka nie grają z resztą. Fotel - powinien miec siedzisko na wysokości 40-45cm biurko 75 cm. Ten rodzaj tapetki też raczej bym odradzał na takim zakresie, albo cała ta ściana albo w ogóle, bo tam przy oknie dziwnie wygląda jak się łączy ze skosem :-) Podłogę radziłbym zrobić zdecydowanie inna niż na molo w sopocie :D Jak Luqas87 mówi panele byłby by super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Idzie w dobrą stronę:-), jednak popracował bym jeszcze nad tą podłogą i proporcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 poprawki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 na razie wygląda super, ale..... czy tak naprawdę wygląda Twój pokój, ja np. nie mógłbym siedzieć w pełnym słońcu przed kompem ( chodzi o to okno naprzeciwko krzesła ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 (edytowane) na tak to jest w realu ;p mój pokój jest na północny-wschód, czyli aż tak słońce nie "wali", chociażby w zimę ;p Edytowane 22 Marzec 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 czekam na więcej materiałów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 luqas - haha, tez by mi sie nie chcialo tyle czekac. indian - pracuj, pracuj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 (edytowane) @Lugas: Według mnie to może majstry by się nie denerwował :) Ja mam tak samo u siebie na górze. Dlaczego? Ponieważ tam przechodzi długa gruba deska która trzyma cały skos itd. :) Tylko, że to jest zabetonowane, pomalowane i tak wygląda jak u indiana. ta gruba deska to murłata .. on jest łącznikiem miedzy murem nośnym a żerdziami dachu :D często jeszcze na takiej murłacie prowadzone są kable elektryczne i sieciowe. :D... sam coś takiego robiłem :D w wakacje miałem wklepać ze struny jeszcze do gitary brakują :D ale widzę ze dorobiłeś... no to zaproponuje żebyś puścił swobodnie przewody od monitora do jednostki i od satelit głośników, oraz z lapki nocnej :) .. real wazny.. no i wtyczki do kontaktów. Czasy kręcisz ładne na sprzęcie :D.. btw. ja teraz zarzuciłem Render mojej stancji i 4 h mam z głowy z kompa :D Edytowane 24 Marzec 2009 przez rudylew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 wszystkie kabelki powinny się niedługo pojawić, ale teraz specjalnie nie mam czasu na zabawę, szkoła:( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 cześć witam po przerwie, dzisiaj jakieś 30 minut wolnego mam to za 3d się zabieram (teraz zaczynam kable) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 oo :) ładny monitor! kable zrób ze splajnów, takie proste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Klawiatura do poprawki.. i myszka do poprawki .. mysza jaka kańciasta ... COdo klawiatury to nie widziałem nigdzie żeby były mieszane klawisze.. jedne płaskie drugie Wysoki .. na jednej klawiaturze. :D chodzi mi o spacje i pierwszy rząd klawiszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 to miało być coś na wzór z tymi klawiszami to chyba pod złym kątem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 początek kabli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2009 kabelki ciąg dalszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 Na czym rendzisz, że taki czas wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi