Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 174
  • Wyświetleń 16,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

na panele na razie nie zwracajcie uwagi są tylko do znikomych testów światła, w przyszłości będą inne.

Napisano

o łał, to dziwne bo mam Core 2 Quada i nvide GTX 260. No i 4 giga RAMu.

Napisano

nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. jaka poprawka, na materiały to ma być na szybszy render czy co? to nie moje dzieło tylko indian'a. :)

Napisano

o to co porównywałeś czasowo na stronie wcześniej... wiem że indiana bo trochę śledzę ;)

zrozumiałem że twoja scenka na szybszym kompie ze słabszymi nastawami liczyła się w podobnym czasie, to ja chciałem w sumie zapytać czy też miałeś skromnie jednym materiałem pociągnięte pół sceny.

jeszcze po marudzę, tak po sobie powiem że myślę i do testów światła trzeba troszkę więcej materiałów, bo jednak zajebista różnica w oświetleniu się zrobi po samym wrzuceniu kolorów, a tu już eksperymenty z colormaping, nie wiem jak wy ale do testu oświetlenia to chyba nie trzeba wielkich nastawów AA i wydłubywania szczegółów, chodzi przecież o rozkład światła? a tu mnie gryzie że test światła gdzie wszędzie biało i wszystko tak samo odbija światło...

Edytowane przez Luqas87

Napisano
  • Autor

kolejny test światła i kilka "pierdułek"(chyba tak to się pisze;p) dodanych.

CHYBA trochę lepiej...

my.php?image=pokj3d4.jpgpokj3d4.jpg

my.php?image=pokj3d4.jpg

Napisano

Jak nie dajesz materiałów to światła nie ma sensu ustawiać.

Daj materiały, mocny direct przez okno i pokazuj...

Napisano

skończ materiały i dopiero wal swiatłem! :)

i jeszcze jaśniej powinno być.

Napisano

* Myszka zbyt kwadratowa :)

* Gdybym się czepiał to bym powiedział, że klawiatura ma za mało klawiszy :P

* Ogólnie wszystko ładnie wygląda (detale super)

Oby tak dalej

Napisano
  • Autor

#1. Mnie się wydaje że ma wystarczająco dużo ;p

#2. Myszka dopiero będzie, to co jest to raczej koncept jej umiejscowienia

#3. Dzięki

Napisano

dziwna ta półka w ścianie, przynajmniej majstry chyba by złorzeczyły jak by mieli tak przy samym skosie taki wyłom obrabiać :P

i od klawiatury w duł po stole jakaś dziwna kreska światła się ciągnie, dziura w oknie ?

lampka solidna może nawet za solidne :P

gdzie te materiały ? przynajmniej kolorami byś obleciał, zmieni to klimat oświetlenia, pod tym kontem podłoga jakaś nie tegest się wydaje

Napisano
  • Autor

no masz rację z tą kreską, jakaś tam dziurka jest ;p

materiały będą, jak się dociągnie render ;p x2

pozdro

p.s o co chodzi z tą lampką ??

p.s2 sorki ale nie mogłem się powstrzymać, dół się piszę, nie duł

Napisano
dziwna ta półka w ścianie, przynajmniej majstry chyba by złorzeczyły jak by mieli tak przy samym skosie taki wyłom obrabiać :P

i od klawiatury w duł po stole jakaś dziwna kreska światła się ciągnie, dziura w oknie ?

lampka solidna może nawet za solidne :P

gdzie te materiały ? przynajmniej kolorami byś obleciał, zmieni to klimat oświetlenia, pod tym kontem podłoga jakaś nie tegest się wydaje

Półka nie jest niczym dziwnym,

z kreską się zgodzę pewnie jakaś szpara

Lampa spoko.. lepiej solidnie niz nie solidnie :P

Materiały jak wrzuci to będzie korygował oświetlenie.. narazie modeling !

Napisano

@Lugas: Według mnie to może majstry by się nie denerwował :) Ja mam tak samo u siebie na górze. Dlaczego? Ponieważ tam przechodzi długa gruba deska która trzyma cały skos itd. :) Tylko, że to jest zabetonowane, pomalowane i tak wygląda jak u indiana.

Napisano

pewnie i racja ;] wypaczone zdanie mogę mieć :P przez to że ilekroć sięgałem po coś na szafce pod takim skosem w rodzinnym domu tyle razy w głowę obrywałem :P

Napisano

Ogólnie prezentuje się coraz lepiej. Tylko obok parapetu jakiś brud wyskoczył i gitara powinna mieć główkę wygiętą trochę do tyłu ;) Trzymam kciuki i oby tak dalej ;)

Napisano

Ładnie to wygląda. Tylko w kilku miejscach jest widoczne światełko :) Pod stołem i przy oknie. Pewnie za małe GI. Dziwną masz tą wersje v-ray'a (demo) :D

Napisano

no nie wiem jak wam ale mi już się lepiej na to patrzy :D

respekt, mi by się nie chciało czekać godzinki na test render który jest tak podobny do pozostałych.

Na podłogę zainwestował bym jednak w jakieś panele...

Napisano

No superowo powoli się robi, ale jednak wydaje mi się że proporcje biurka nie grają z resztą. Fotel - powinien miec siedzisko na wysokości 40-45cm biurko 75 cm. Ten rodzaj tapetki też raczej bym odradzał na takim zakresie, albo cała ta ściana albo w ogóle, bo tam przy oknie dziwnie wygląda jak się łączy ze skosem :-) Podłogę radziłbym zrobić zdecydowanie inna niż na molo w sopocie :D Jak Luqas87 mówi panele byłby by super.

Napisano

Idzie w dobrą stronę:-), jednak popracował bym jeszcze nad tą podłogą i proporcjami.

Napisano

na razie wygląda super, ale..... czy tak naprawdę wygląda Twój pokój, ja np. nie mógłbym siedzieć w pełnym słońcu przed kompem ( chodzi o to okno naprzeciwko krzesła )

Napisano
  • Autor

na tak to jest w realu ;p

mój pokój jest na północny-wschód, czyli aż tak słońce nie "wali", chociażby w zimę ;p

Edytowane przez indian

Napisano

luqas - haha, tez by mi sie nie chcialo tyle czekac.

indian - pracuj, pracuj :D

Napisano
@Lugas: Według mnie to może majstry by się nie denerwował :) Ja mam tak samo u siebie na górze. Dlaczego? Ponieważ tam przechodzi długa gruba deska która trzyma cały skos itd. :) Tylko, że to jest zabetonowane, pomalowane i tak wygląda jak u indiana.

ta gruba deska to murłata .. on jest łącznikiem miedzy murem nośnym a żerdziami dachu :D często jeszcze na takiej murłacie prowadzone są kable elektryczne i sieciowe. :D... sam coś takiego robiłem :D w wakacje

miałem wklepać ze struny jeszcze do gitary brakują :D ale widzę ze dorobiłeś...

no to zaproponuje żebyś puścił swobodnie przewody od monitora do jednostki i od satelit głośników, oraz z lapki nocnej :) .. real wazny.. no i wtyczki do kontaktów.

Czasy kręcisz ładne na sprzęcie :D.. btw. ja teraz zarzuciłem Render mojej stancji i 4 h mam z głowy z kompa :D

Edytowane przez rudylew

Napisano
  • Autor

wszystkie kabelki powinny się niedługo pojawić, ale teraz specjalnie nie mam czasu na zabawę, szkoła:(

pozdro

Napisano
  • Autor

cześć witam po przerwie, dzisiaj jakieś 30 minut wolnego mam to za 3d się zabieram

(teraz zaczynam kable)

pokj.jpg

Napisano

Klawiatura do poprawki.. i myszka do poprawki .. mysza jaka kańciasta ...

COdo klawiatury to nie widziałem nigdzie żeby były mieszane klawisze.. jedne płaskie drugie Wysoki .. na jednej klawiaturze. :D chodzi mi o spacje i pierwszy rząd klawiszy :D

Napisano
  • Autor

to miało być coś na wzór edge_1.jpg

z tymi klawiszami to chyba pod złym kątem