Napisano 7 Kwiecień 200915 l Witam chciałbym przedstawić animację szkoły jaką ostatnio udało mi się skończyć. Link do animacji: http://vimeo.com/4032230 Edytowane 7 Kwiecień 200915 l przez rly
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Bardzo fajnie. Trochę niedosyt że wnętrza to stile. Jak liczyłeś ruszających się ludzi? Pozdrawiam.
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Fajne prowadzenie kamery. Jak zrobiłes tych ludzików biegających? Bodoba mnie się to bardzo. a mjuzik to co to to to? :)
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Autor Lisie:irr map multiframe incremental ,light cache fly through wiem ze nie poprawnie ale jak policzylem irr map maetoda animation to jaos strasznie mi ciemy wychodzil.Pionix rigi z bipami
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Nieźle. Jak dla mnie to taki mocny vignetting raczej niepotrzebny. Ściemnił i tak już ciemne cienie. Jeden ludek trochę biega nie po bieżni ale to już szczegół. Używałeś może LC jako secondary?
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Szkoda ze na samym poczatku ludziki na boisku sie w ogole nie ruszaja, i widac tailing na trawie, a tak poza tym to fajnie wyszlo szczegolnie ruszajace sie ludziki duzy plus. Ile ci sie to liczylo i na jakim sprzecie ?
Napisano 7 Kwiecień 200915 l serwus :) bardzo fajnie to zrobiles :) jest spoko. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Nom za te ludziki to na prawde duuuuuży plus! Co do całości to można by się czepiać ale nie będę :P Szkoda właśnie, że te interiory to stile... pozdr.
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Autor Dzieki za komentarze:).Tores Lc dokladnie jako secondary.Pawelkos tiling pojawil sie bo musialem wylaczy displace na trawie bo by to sie pewnie ze dwa miesiace renderowalo, a tak zmiescilem sie w dwa dni.Na quad 6600 z 8gb ramu.Co do ludzikow to wierz mi ciezko and ta cholota zapanowac wszystko jest rigami z kilkoma plikami bip w mixer mode.jezeli ktos ma fajny tutorial jak nimi pozniej sterowac i edytowac polaczony pliki bip to chetni poczytam.Natomiast ja po wgraniu kilka razy pod rzad pliku runloop.bip uzyskiwalem bieg po okregu.
Napisano 7 Kwiecień 200915 l tez uwazam ze za ciemne na rogach mozna bylo tak o 50% mniej. gdyby bylo cokolwie k zrobione z tymi duzymi polaciami trawy zrobione dal bym 5, a tak ino 4 :( ;) pytanko- jak sie liczylo irr i lc? co kazda klatke rozumiem, ale jak irr i lc dodawal ino cienie od ludie zmieniejace sie to liczylo cos szybciej? czy niestety kazda klatka tak samo dlugo?
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Bardzo przyjemnie ale ... Jeśli chodzi o stronę marketingową czyli zapewne założenie wizualizacji to jadące Subaru strasznie mocno odwraca uwagę od architektury.
Napisano 7 Kwiecień 200915 l co dales w color mapingu - reinhard? mi w reinhard zawsze wychodzą ciemne cienie (podobnie jak u ciebie) animacja super - mi sie podoba
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Niezle, mozna by sie przyczepic do kilku rzeczy (zbedna winieta, ludziki - niby graja ale zaczynaja ruch jednoczesnie chwile po tym jak kamera zaczela ich pokazywac, ziarno na dachu) ale nie zakluca to ogolnego dobrego wrazenia.
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Nom ja bym tu froncika widział ;dd Jak dla mnie to super sprawa choć szkoły nienawide ;dd ***** Pozdrawiam KICU
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Bardzo przyjemnie ale ... Jeśli chodzi o stronę marketingową czyli zapewne założenie wizualizacji to jadące Subaru strasznie mocno odwraca uwagę od architektury. To prawda, musialem 2 razy ogladac ta animacje zeby w koncu zwrocic uwage na szkole w tym ujeciu. ;]
Napisano 28 Kwiecień 200915 l No ładnie ładnie, ale mnie sie rzucilo w oczy to jedno zielone okno (moment gdy kamera krazy wokol boiska). To niedopatrzenie czy tak miało byc? ;)
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Autor Mr_SAN tak mialo byc. Co do subaru to w tamtym miejscu jest straszna dluzyzna i ciemno gdybym wrzucila swiatla do srodka liczylo by sie to jeszcze dluzej,a i tak juz bylo za dlugo.Takze pozostalo mi tylko odwrocenie uwagi od elewacji.
Napisano 28 Kwiecień 200915 l super :D jest tylko jeszcze jeden zonk... odbicia w szybach, w rzucie z gory w otoczeniu widac tylko drzewa i duze plaszczyzny trawy... za to w szybach widac odbijajace sie budynki i to w bardzo malej odleglosci (przynajmniej tyle sugeruje odbicie)
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Autor tjviking okolo 22 sekundy animacji mozesz zobaczyc budynki,ktore potem sa w odbiciach.Wszystko jest w 3d takze odbicia ;)