Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, scenka stworzona na potrzeby edukacyjne. Tak na prawde studia nigdy nie meczylem na powaznie, wiec teraz byla okazja zeby troche sie podszkolic w tej dziedzinie.

Standardowo 3dsmax + vray. Hires renderowalo 3h w wysokich ustawieniach.

Zapraszam do oceny:

Hires (3200:2400) http://img299.imageshack.us/img299/2883/a6rgbhirespoprawione.jpg

audia6lowrespoprawione.jpg

Kolejne ujęcie:

Hires: http://img16.imageshack.us/img16/3998/a6reardone.jpg

a6reardonelow.jpg

Edytowane przez JohnZi
  • Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

hehe na tej focie sie wzorowalem, jednak szyby celowo niebieskawe zrobilem, render wydawal mi sie zbyt jednolity:) Docolowo mialo byc jedno ujecie, ale moze pokuesze sie o reszte:)

Edytowane przez JohnZi
Napisano

Bardzo fajna, pro pracka. Szkoda tylko, że ujęcie jedynie z boku. Zawsze mnie to zastanawiało, tyle się człowiek napracuje a później tylko kawałem pokazuje. Czemu tak?

Napisano

Jak tak porównuje z zdjęciem z netcarshow to dziwnie wygląda miejsce od przedniej lampy do słupka przedniego, cięzko powiedzieć czy tak wymodelowane czy niefortunnie refleksy się ułożyły.

Napisano

pecet, też zwróciłem na to uwagę, ale to raczej przez oświetlenie tego studia. Na tym z netcarshow wygląda to jednak lepiej i bardziej realistycznie.

ps.

"mondrala sie znalazl"

rzulu, i firefoxa zainstaluj ;)

Napisano

Mysle, ze niepotrzebnie porownujecie render do tego zdjecia z netcarshow. Owszem wzorowalem sie na tym zdjeciu, ale wiadomo ze nie osiagne identycznego efektu.

Napisano

hmmm fatalnie, fatalnie :D

A na serio to już widziałem wcześniej w dziale 'rendery testowe' i uważam, że świetnie Ci to wyszlo.. Tak btw to fajna furka... :) Oceniam na 5

pozdr.

Napisano

Jak dla mnie totalna porażka, same błedy, słabe studio, model ma błędy i te obleśnie niebieskie szyby :P Dobra to był joke _-_ A na serio to nie wiem jak to robisz ale podoba mi sie i to bardzo :] Jak dla mnie max *.

Napisano

Ten przedni slupek rzuca sie w oczy ale tylko w h.resce. Szyby moim zdaniem wpożatku. W koncu to szklo i to z filtrem a nie akryl czy cuś. A całość wrecz bardzo dobra. Hi-endowy poziom.

edit: i post produkcja ze smakiem

Napisano

spas wypas jak zwykle u ciebie nei mam nic wieciej do powiedzenia na ten temat :D

jak bys byl jeszcze tak mily i pokazal jakeis wiresy np modelu i sceny :]

pozdrawiam

Napisano

Z boku lepszy mi się wydaje.. Z tyłu bardziej sztucznie wygląda ten samochodzik, takie moje zdanie.

Pozdrawiam,

BiX

Napisano

Wszystko oprocz szyb mi sie podoba. No moze troche przesadzone ujecie (to przekrzywione) jak na takie spokojne autko. Ale naprawde dobra robota;)

ramka rządzi;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności