Napisano 29 Kwiecień 200915 l Witam, scenka stworzona na potrzeby edukacyjne. Tak na prawde studia nigdy nie meczylem na powaznie, wiec teraz byla okazja zeby troche sie podszkolic w tej dziedzinie. Standardowo 3dsmax + vray. Hires renderowalo 3h w wysokich ustawieniach. Zapraszam do oceny: Hires (3200:2400) http://img299.imageshack.us/img299/2883/a6rgbhirespoprawione.jpg Kolejne ujęcie: Hires: http://img16.imageshack.us/img16/3998/a6reardone.jpg Edytowane 12 Maj 200915 l przez JohnZi
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Ładnie, tylko szyby nie bardzo. Szkoda, że tylko bok, będą inne ujęcia?
Napisano 29 Kwiecień 200915 l rzulu - czytanie ze zrozumieniem się kłania... a nie tylko obrazki oglądać :) Standardowo 3dsmax + vray. Hires renderowalo 3h w wysokich ustawieniach. jak dla mnie wypas :) gdyby nie te szyby, które wyszły niebieskawe spójrz tutaj > http://www.netcarshow.com/audi/2009-a6/1600x1200/wallpaper_0e.htm ta sama perspektywa ;)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor hehe na tej focie sie wzorowalem, jednak szyby celowo niebieskawe zrobilem, render wydawal mi sie zbyt jednolity:) Docolowo mialo byc jedno ujecie, ale moze pokuesze sie o reszte:) Edytowane 29 Kwiecień 200915 l przez JohnZi
Napisano 29 Kwiecień 200915 l @Eddy__ nie zauwazylem ... nei wiem co to ma wspolnego z czytaniem ze zrozumieniem ... mondrala sie znalazl
Napisano 29 Kwiecień 200915 l spójrz tutaj > http://www.netcarshow.com/audi/2009-...llpaper_0e.htm ta sama perspektywa ;) to tez render takze autorzy mogli sie pomylic, szarych szyb nie ma wiec to ich blad :) Piotrek zrobil dobre imo, tylko moze troche za niebieskie ale to juz detal
Napisano 29 Kwiecień 200915 l dopracuj material tylnych swiatel i przedniego klosza (jakos go nie widac) i bedzie gites:)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor no wyszlo na to, ze przedni klosz zniknal podczas renderingu. Poprawilem to co sie dalo:) dzieki za komenty
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Bardzo fajna, pro pracka. Szkoda tylko, że ujęcie jedynie z boku. Zawsze mnie to zastanawiało, tyle się człowiek napracuje a później tylko kawałem pokazuje. Czemu tak?
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor czemu? bo porzadne ustawienie studia to masakra i do kazdego ujecia trzeba to robic na nowo:)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Tak też trochę myślałem. Zresztą dopiero teraz zaczynam doceniać dobrze ustawione studio, nie mogąc sam jego zrobić :)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Jak tak porównuje z zdjęciem z netcarshow to dziwnie wygląda miejsce od przedniej lampy do słupka przedniego, cięzko powiedzieć czy tak wymodelowane czy niefortunnie refleksy się ułożyły.
Napisano 29 Kwiecień 200915 l pecet, też zwróciłem na to uwagę, ale to raczej przez oświetlenie tego studia. Na tym z netcarshow wygląda to jednak lepiej i bardziej realistycznie. ps. "mondrala sie znalazl" rzulu, i firefoxa zainstaluj ;)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor Mysle, ze niepotrzebnie porownujecie render do tego zdjecia z netcarshow. Owszem wzorowalem sie na tym zdjeciu, ale wiadomo ze nie osiagne identycznego efektu.
Napisano 29 Kwiecień 200915 l hmmm fatalnie, fatalnie :D A na serio to już widziałem wcześniej w dziale 'rendery testowe' i uważam, że świetnie Ci to wyszlo.. Tak btw to fajna furka... :) Oceniam na 5 pozdr.
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Jak dla mnie totalna porażka, same błedy, słabe studio, model ma błędy i te obleśnie niebieskie szyby :P Dobra to był joke _-_ A na serio to nie wiem jak to robisz ale podoba mi sie i to bardzo :] Jak dla mnie max *.
Napisano 30 Kwiecień 200915 l Ten przedni slupek rzuca sie w oczy ale tylko w h.resce. Szyby moim zdaniem wpożatku. W koncu to szklo i to z filtrem a nie akryl czy cuś. A całość wrecz bardzo dobra. Hi-endowy poziom. edit: i post produkcja ze smakiem
Napisano 2 Maj 200915 l spas wypas jak zwykle u ciebie nei mam nic wieciej do powiedzenia na ten temat :D jak bys byl jeszcze tak mily i pokazal jakeis wiresy np modelu i sceny :] pozdrawiam
Napisano 13 Maj 200915 l Z boku lepszy mi się wydaje.. Z tyłu bardziej sztucznie wygląda ten samochodzik, takie moje zdanie. Pozdrawiam, BiX
Napisano 13 Maj 200915 l Wszystko oprocz szyb mi sie podoba. No moze troche przesadzone ujecie (to przekrzywione) jak na takie spokojne autko. Ale naprawde dobra robota;) ramka rządzi;)