jacenty Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Jaki jest obecnie najlepszy system do generowania roslinnosci do gierek? Vue nadaje sie do geirek? pozdr. Jacek Ps.wszystko jedno pod jaki soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davegraph Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Z tego co wiem to nadal najpopularniejszym i najlepszym narzędziem jest SpeedTree , natomiast wiem że Vue wykorzystuje się do generowania terenu też w gierkach. Są też jakies inne proste softy ale nie dają zbyt przyzwoitych efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Teraz to Linda z ARMA2 rządzi:) A tak poza tym to nie używałbym w stosunku do Speed Tree słowa NAJLEPSZY:P Strasznie kuleje generacja korzeni, dołączanie gałezi itp. To jest w miare szybkie, ale wygląda jak wygląda. Poza tym speedtree (z billboardowymi liśćmi) jest dosyć charakterystyczne. Jest wystarczające do rts-ów - fps-y już muszą mieć liście poligonowe. Poza tym billboardy tworzą mnóóstwo problemów - z cieniami, ssaoc itp. Pytanie poza tym jest źle zadane: co to znaczy generowanie roślinności? Tworzenie modeli czy całościowe generowanie roślinności w silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davegraph Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 (edytowane) gutekfiutek możesz zapodać jakieś linki z prezentacji Lindy , oficjalna strona lub inne materiały , chetnie bym pooglądał a nie mogę znaleść ;) Fakt faktem że gałęzie i inne podzespoły widać że są ''doczepiane'' w ST Znalazłem : http://linda.bistudio.com/ Edytowane 27 Maj 2009 przez Davegraph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emace Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Witam. ja mam pytanie o sposób importu projektu z ST do 3DSMAX ? exportowałem to wszystkich typów plików, gdzie max zaimportował nie które, z tym że, drzewo gubiło mase trisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Moze ktos swiatly mi podpowiedziec - wydaje mi sie, ze SpeedTree jest dostepne jako czesc UDK, wiec legalnie i za free? A ten system Linda? Nigdzie nie doczytalem zeby mozna go bylo nabyc jakkolwiek. Nie zebym chcial - z ciekawosci za ile takie cudo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Moze ktos swiatly mi podpowiedziec - wydaje mi sie, ze SpeedTree jest dostepne jako czesc UDK, wiec legalnie i za free? A ten system Linda? Nigdzie nie doczytalem zeby mozna go bylo nabyc jakkolwiek. Nie zebym chcial - z ciekawosci za ile takie cudo ;) "you can use SpeedTree trees with the UDK (in accordance with the rest of the EULA)." No więc wynika z tego tak, że jeżeli masz licencje na UDK to wtedy i na speed tree, badz przy uzyciu udk oddajesz 25% zyskow dla epic, wiec prawdopodobnie to samo jest z sped tree, bo to część UDK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Speed Tree jest w UDK i jest za darmochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Speed Tree jest w UDK i jest za darmochę. K, ale tu dochodzi kwestia licencji - akurat to co napisałem znalazłem na forum epicgames i tak napisał admin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Ale z tego co pamietam to 25% oddajesz EPICom tylko jesli wykonujesz projekt komercyjny i przekraczasz przy tym jakas tam kwote zyskow, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 No tylko jesli wykonujesz projekt komercyjny, inaczej masz za darmo i udk i speed tree. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sejtan Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Co do Lindy... Niestety nie da się go kupić, ani pobrać, ani nic. Jest to program stworzony specjalnie do ArmA/ArmA II i z tego co wiem BIS nie planuje wydania tej aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 a co do gubionych faceow w ST to po prostu trzeba zaopatrzyc sie w oryginal :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi