Napisano 3 Czerwiec 200915 l Postanowiłem wrócić narazie do nie organiki ;p. Broń to całkiem niezła kategoria by poćwiczyć więc będę wrzucał tu moje wypociny. Wieczorem dorzucę colta którego już skończyłem. Narazie pracuję jednak nad m16. Wczesny etap pracy ale z dnia na dzień będzie więcej ;] Edytowane 3 Czerwiec 200915 l przez khatake
Napisano 3 Czerwiec 200915 l ładnie, tylko czy ten element przy wylocie kuli tak powinien wyglądać ?(ostatni element) bo coś mi się zdaje, że powinien być dłuższy.
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor mandragora : Robię według refek więc powinien być ok ale jak do tego usiądę to się upewnię. Tymczasem rzucam tego colta. Wiem ,że ubogi w detal ale już nie mam chęci nad nim siedzieć. Przynajmniej narazie.
Napisano 3 Czerwiec 200915 l szysia565 czytanie się kłania, a nie tylko oglądanie obrazków. Robię według refek Mógłbyś dosiąść jeszcze do tego colta i detalu mu dać, ale skoro go zostawiasz to jedziesz m16 :)
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki za komenty. Lufa załatana ze względu na częste przypadki tzw. "wypadków przy czyszczeniu broni";p. Zacząłem robić korpus i mam w związku z tym pytanie: znacie dobrą stronę ze zdjęciami broni ?? Kilka znalazłem ale ta broń ma dużo szczegółów i ciężko znaleźć coś w tym temacie szczególnie że naprawdę pokopana budowa tego guna o.O. Więc jeśli ktoś ma to rzucać! ;]
Napisano 3 Czerwiec 200915 l http://www.jlaforums.com/ i przejdz na Photo Galleries/Military tam jest tego mnóstwo tyle że trzeba się zarejestrować i tyle.
Napisano 3 Czerwiec 200915 l A ja się przyczepie do m16, a dokładnie to do tłumika ognia. Jak są te podłużne dziurki, to są przez połowę tłumika, a nie dookoła... Ma się replikę M4, to się wie xD Jak byś chciał się czegoś więcej dowiedzieć to pytaj ;]
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor Przez połowę ? Troszkę nie łapie ;p znaczy się łapie w miarę ale mam kilka typów toteż jakbyś zapodał pomoc wizualną byłbym wdzięczny;]
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor A więc kwestia modelu bo mam zdjęcia na których jest całość dziurawa ;p A i mandragora wielki THX za tą stronkę. Naprawdę się przydała. Edytowane 3 Czerwiec 200915 l przez khatake
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Autor Kolejny up. Idzie bardzo powoli...ciężka sprawa ten korpus momentami.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l tutaj powinny być wygładzone krawędzie,a to zaznaczone na zielono powinno być szersze o tak: http://www.militaria.pl/upload/wysiwyg/gfx/produkty/ASG/ICS/karabinek_ICS_M4A1_ICS-20/karabinek_ICS_M4A1_ICS-20_muszka_det.jpg
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Autor Pewnie tutaj masz rację bo tutaj nie ma chyba różnicy ale tak wogóle to inne modele ;p ja robię m16 a to jest m4.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Wiem, że robisz M16 i to A1 tylko z innym frontgripem :] M4 i M16 mają dużo części podobnych.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Autor Ja tam się nie znam ;p tak czy inaczej na dziś tyle. Trochę ściemniania będzie bo dość ciężki ten model (obawiam się że mogę skillem trochę nie wyrobić).
Napisano 4 Czerwiec 200915 l jak bys chcial jakies dokladne ujecia to wal na priv bo mam m16a3 w domu pierdolami sie rozni ale ogolem podobne
Napisano 6 Czerwiec 200915 l ogół ładny jak się patrzy ;], tylko magazynek na pewno tak nie wygląda. Tu masz jak powinien Edytowane 17 Czerwiec 200915 l przez blomd
Napisano 6 Czerwiec 200915 l Poki co idzie ci calkiem dobrze. Tylko trzymaj sie realistycznyhc refek :) By potem nie wychodzili jak zabawki modele... Pozatym czekamy na dalsze up'ki :). Pzdr
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Coś te studia zabijają czas ale odkopałem staruszka i coś tam ruszyłem.
Napisano 28 Grudzień 200915 l Autor Dobra ten skończę...chyba... :D SCAR FN (to przez Modern Warfare 2...gupia gra :D). Wiem że narazie niewiele ale wrzucam bo jak zwykle pomoże mi to zmotywować się do dalszej roboty.
Napisano 28 Grudzień 200915 l Świetny model broni wybrałeś. Jak go skończysz to proponuję jeszcze domodelować jakiś celownik kolimatorowy i granatnik :). Powodzenia. ( http://www.airsoftgi.com/images/airsoft_Ares_SCAR-LB_Tan_B.jpg )
Napisano 28 Grudzień 200915 l Autor Moszna prosić...nie planuję niczego z tym robić więc siatka to totalny syf i bałagan :D grunt żeby po turbosmoothie jakoś to wyglądało
Napisano 29 Grudzień 200915 l no zapowiada się na fajnego SCAR'a, myślałeś już może o jakiś teksturkach
Napisano 30 Grudzień 200915 l eee tam bez przesady z tą siatką nie jest źle, zobaczymy co będzie dalej, jak na razie to mi się podoba
Napisano 31 Grudzień 200915 l Autor No to chyba tyle w tym roku :P Ciężko niestety zdobyć dobre refki...
Napisano 12 Styczeń 201114 l to teraz jak już masz m16a1 to zrób A4 i zwykłe M16 :) to tylko zmiana frontygripa a efekt fajny:D
Napisano 12 Styczeń 201114 l Bardzo fajne Ci te giwerki wychodzą :D Mam małe pytanie w czym renderowałeś obrazek z 11-03-10 i co to za materiał?
Napisano 16 Marzec 201113 l Autor JacekCichy - jakiś archi&design z fresnelem chyba... nie pamiętam ;] (mental ray) Zacząłem go w Gamearcie ale raczej LP do niego nie zrobię więc wrzucam tu. Sorki za floatery. Zapomniałem o nich.