Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ehhhh ahh, fajno, zdobyc teraz coja musze i bolec ze xsi nie ma ;(

• Odpowiedzi 79
  • Wyświetleń 14,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak obsluguje, wiec jam uratowany i brac cala iksiesiowa ?

Napisano

Wiesz, nie wiadomo. Jest pomysł, żeby obsługiwać ten format, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie...

Napisano

to juz lepiej zrobcie eksporter do xsi i bedzie po klopocie, najwieksze pakiety zalatwione i problem z glowy :D

Napisano

Bardoz ładny environment. Tylko woda w źródełku mi się nie podoba.

Napisano

to ja mam pytanie. nie mam edytora jeszcze, ale... czy mozna u was w edku zrobic ful konwersje czy tylko mody w klimatach westernu ?

Napisano
to ja mam pytanie. nie mam edytora jeszcze, ale... czy mozna u was w edku zrobic ful konwersje czy tylko mody w klimatach westernu ?

To samo pytanie mam :) Teoretycznie jak się zrobi wszystkie modele samemu to jest to możliwe, ale nie wiem jak z postaciami, bo eksporterem się jeszcze nie bawiłem.

Napisano

Nie można ingerować w kod. Tylko to co na levelu się ustawia.

Napisano

ja już motam jakieś testowe mapki ;) i eksperymentuje z atrybutami (czy jak to tam się zwie), np zrobiłem że po śmierci kolo zaczął strzelać z niewidzialnego łuku hehehe ;) Na razie się bawię, ale już mam pomysł na "Moda", robię powoli szkice.

Napisano

Świetnie! W razie czego pytaj na oficjalnym forum UCCP :)

Napisano

Tak, ale gra nie obsługuje modów i nie ma możliwości ingerencji w czysty kod gry. Wszystkie ciekawe dane wyciągnięte są do skryptów. Sporo można też zrobić na levelu - zestaw akcji daje nieskończone pole do popisu.

Napisano

bardzo fajna inicjatywa, bede musial sie zaopatrzec w gierce i oblukac tego eydytora, z tutka moze nie do konca ale wynikałoby ze postacie tez mozna importować? jesli tak to bym prosił o jakiegos przykładowca , chodzi głównie o szkielet itp :)

Napisano

Ja coś chciałem zrobić pod ue3... a teraz kusi mnie ten Chrome Engine XD

Napisano

Jakby chrome byl na tej zasadzie co teraz UT3 to by byla rewelacja. Ciekawe czy sa takie plany w ogole? Osobiscie zachwycilem sie tym enginem podobnie z reszta jak samym call of juarez, ale jednak brak troche tej wolnosci w tworzeniu ktora teraz daje UT3.

Napisano

Heh nie zniechęca mnie to mimo wszystko Nezumi :> a zresztą... COJ2 sama gra 100x ciekawsza od UT3 XD

Napisano

Konwerter DAE (Collada) dla programów typu SketchUp, Blender itp. jest już dostępny pod adresem: DAE2MSH Tools

Napisano

orientuje się ktoś z tu obecnych jak uzyskać materiał Parallax Occlusion w Chrome?

może jakis textowy przykładzik materiału do wklejenia :-)

Napisano

Engine nie supportuje Parallax'a - z tego co pamiętam implementując Parallax trzebaby sporo przebudować, a czasu podczas produkcji COJ2 było mało.

Napisano

udało mi się wreszcie zrobić porządną normalkę i specular, bawiąc się kanałami w Szopie i pomyślałem o parallaxie... szkoda.

Chromed nie ma edytora materiałów i troszkę ciężko cokolwiek zrobić. Na ten czas, ratuje się przykładowymi materiałami, zmieniając ich wartości w edytorze textowym... ale co to jest za robota :/

Dzięki.