Noe Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Hej, mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze wrzucam kolejna pracke do FW ale wydaje mi sie ze sie nadaje. Base mesh glowy wziety z posera 6 model James - potem troche sculptowany w zb. Nieorganiczne elementy modelowane w max. Dosc sporo postprodukcji. Wyrenderowane w mental ray - chcialem na poczatku wyrenderowac sama glowe w mental rayu a metalowe elementy w vray ale zrezygnowalem i postanowielm sie poduczyc robic shadery metalu w mentalu. udanych wakacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psdmag Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 niewyraźnie, mi osobiście nie przypadła do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 jakas dziwnie zdeformowana ta twarz ... chyba ze takie zamierzenie bylo ... ogolnie to za bardzo nie wiadomo co tam jest :P i z abberacja mocno przesadziles ... malo czytelna ta praca ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 hej dzieki za komenty. Aberracje dodalem bo chcialem uzyskac efekt jakby screenshota z filmu o kiepskiej kompresji. Generalnie zapomnialem dodac ze wlasnie o taki efekt mi chodzilo. Twarz troche zmasakrowana w zb ale o to chodzilo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Praca za bardzo zlewa się z tłem przez co jestniewyraźna ale powiem że zrobiłeś jeden krok w dobrą strone i powiedzialeś skąd model głowy :) Za to masz u mnie plusa :) No i jak 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Moim zdaniem stoisz w miejscu. To samo co "Cyborg centaur ninja z piekła" czy jak ty to nazwałeś. Poza tym to samo co w poprzednich postach...i sorki ale gratulacji za to że powiedziałeś że głowa z Posera ode mnie nie otrzymasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 A mi nastrój w pracy się podoba :) Nie zgodzę się z khatake, że stoisz w miejscu. Kręcisz się w kółko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Nie zgodzę się z khatake, że stoisz w miejscu. Kręcisz się w kółko... xD normalnie mistrzowski tekst :D A co do renderka to trudno cokolwiek powiedziec tymbardziej ze twarz jakas taka zmasakrowana przez ta deformacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 mam pomysl, sproboj sie wziac za cos innego, zrob nie wiem: pokoj telefon auto pralke lodowke hasiok?? byle co tylko nie twarz bo juz dosc tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 ...a sprzęt AGD jest w Poserze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 :D:D:D, no nie ale jest masa serwisow kaj mozna posciagac cuda.........:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Spokojnie: wyeksportuje głowę i wykombinuje modyfikator squarify i nazwiemy to pralką:P a tak na poważnie to pomysł być może zrobić coś innego (jak np.... kubek?) jest niezły. Mógłbym prosić o siateczkę tej pracy ? Szczególnie interesuje mnie to rusztowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 siatke zaraz zapodam. Ale widze ze praca raczej nie przypadla do gustu, moze poza wyjatkami (wyjatkiem :) Nie wiem czemu ale mi sie podoba, moze dlatego ze jest moja - nie wiem. Zastanwaim sie czy przypadkiem mam inny zmysl estetyczny - ktos moglby rzec ze go poprostu nie mam. Mnie sie podobaja prace ktore generalnie sa krytykowane. Co ze mna jest zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 oto siatka ale jest dosc nie wyrana - tak jak praca:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Co ze mna jest zle. Nigdy nie zadawaj takich pytań na forum... bo Ci z którymi jest naprawdę źle, będą Ci prawili kazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 :D rozumiem o co ci chodzi. nie mniej praca mi sie podoba i prawie nikomu innemu wiec cos musi byc ze mna nie tak. Fajnie byloby posluchcac co ja widze zle co oceniam blednie itd. Ta praca Cyborg FAT naprawde bardzo mi sie podoba jak zadna inna moja mimmo to ... no wlasnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Nie zgodzę się z khatake, że stoisz w miejscu. Kręcisz się w kółko... wielkie dzieki:) krece sie w kolko czyli czasem cos dobrego a zaraz cos zlego i tak w kolko, Chyba ze.... krecac sie nie ide ani troche doprzodu ani do tylu wiec stoje i sie krece:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 to co wymodelowales mogloby nawet niezle wygladac, nie chodzi mi o twarz, ale wszystko zginęło przez słabe oświetlenie i tą MEGA aberacje. Twarz jak twarz, chociaż nie widze zbytnio co w ZB jest niby zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 noe, jesli chcesz naprawde sie dowiedziec co jest nie tak to nie zachowuj sie jak niesforny dzieciak do ktorego nic nie dociera.... jesli kazdy po kolei mowi zebys zaczal od wipa, to sproboj raz ich wszystkich posluchac(mnie rowniez), wez zaloz post w wip ze zaczynasz cos robic, pokaz co napisz, i zacznij chocby od plane'a i pozwol sobie pomoc komentarzami i radami a wszystko bedzie OK!!! peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) plasti: dzeki i obiecuje ze nastepny projekt dam do wip z serdeczna prosba o komentarze userow max3d.pl "Ci z którymi jest naprawdę źle, będą Ci prawili kazania" - tego sie obawiam co powiedzial wlasnie prrzed chwila Chrupek Edytowane 13 Lipiec 2009 przez Noe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 obawiam sie rad nieprofesjonalnych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Wiesz, zrób to tak jak robił każdy wielki artysta (bo na takiego chyba próbujesz się tu wylansować), popracuj nad warsztatem do momentu aż stwierdzisz że możesz stworzyć wszystko co tylko będziesz chciał. Potem dopiero zacznij tworzyć z tego swoją abstrakcyjną sztukę. Będzie to wtedy świadomy wybór bo teraz wg. mnie swoim "artyzmem" i bardzo mocnym postpro przykrywasz brak umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 obawiam sie rad nieprofesjonalnych A ja obawiam sie ze jutro znowu cos umiescisz na forum i poraz kolejny bedzie to glowa, ale bedziesz wpieral ze to sztuka i sam ocenial swoja prace jako dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Ex3: dodokladnie tak jest, ale nie eiem gdzie sie poduczyc warsztatow. Chchalbym by ci ci sie znaja chocjazby na oswitleniuw wip dawalyswoje rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 to moze sproboj od wipa po malu, a nie gadaj za 5-ciu :D, tylko tak jak mowie zacznij od poczatku a nie od twarzy z rondami i prosbie co z tym zrobic..... a co do rad to wiadomo ze trafi sie dobra rada i rada do d*py,ale o to sie nie martw tylko jazda do wip :D(bedziesz mogl mojego soniacza ocenic:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 spróbuj google > tutorials Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Od podstaw, miałem na myśli modeling przede wszystkim bo teraz to Twoje prace to bardziej patchwork niż 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Tylko żeby nie było jak z tym WIPEM z dziadkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noe Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Tylko żeby nie było jak z tym WIPEM z dziadkiem... hej a co bylo z tym wipem? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi