mafida Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Pixologic zmienił zdanie i zamiast zbrush'a 4.0 pod koniec sierpnia dostaniemy wersję 3.5.Nowa wersja ma mieć wszystkie cechy macowego zbrusha 3.12 + parę dodatków:)Między innymi :poprawiona perspektywa,grid,nowe mapowanie PUV,16 bit polypainting i masking,displacement mapy z hd geometry,ambient occlusion masking itp... http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=73517
Nezumi Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Zasadniczo to malo mnie obchodzi jak nazwa nowa wersje. Moze byc nawet 3.75. Wazne ze dopracowuja i rozwijaja soft - choc przyznam ze wyglada to zabawnie: "Announcing Z3.5" "Announcing Z4" "Announcing Z3.5 - AGAIN" ... :/
Gość Morte Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 -"Ej chłopaki robimy Zbrusha 3.5" -"OK!" -"O kurde, troche czasu mineło, głupio zapowiadać 3.5 po takim okresie... Zapowiedzmy ZB 4 na ten sierpień... ok?" -"OK!" -"noż psiakrew chyba nie wyrobimy sie do sierpniaz Zbrushem 4, co tu robić... moze zapowiemy Zbrusha 3.5?" -.- A tak w sumie to zgadzam sie z nezumim, nyle dopracowane było. z tm ze te skoki z nazwami toche głupio wygladaja.
Destroyer Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 a co lepsze to reakcja fan(boy)ów co by pixologic nie napisał/ zrobił to oni zawsze" omg! great! you are the best guys! i love you! haha rewelka :D
mafida Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Napisano 31 Lipiec 2009 Chie,chie maja tylu fanboyów bo rozdaja upgrejdy za darmo:),jak upgrade jest za free to i narzekaczy mniej.Też się zgadzam że nawet lepiej że wypuszczą najpierw 3.5 ,może przynajmniej dopracują tym razem;) Co do samych features to to mi się podoba chyba najbardziej: New sliders added to Project All, providing more control over your results. Pozdr:)
Gość Morte Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 ej ale o szo chodzi z right click navigation, ze nawigujemy prawym przyciskiem a sculptcimy lewym? na moje krok w tył, nawigacja jak a prezentował zB do tej pory to najlepsza rzecz w nim moim zdaniem.
Tomala Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 Morte ja też się tego obawiam, zwłaszcza że nie pracujemy myszką tylko tabletem a ja jakoś nie lubię korzystać z przycisków na piórku.
Reanimator Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 ZBrush 3.5 will also include one of the still unannounced key features of ZBrush 4. We are very excited to include this very powerful and creative new feature in version 3.5, and are sure that you will be too! An introduction to this feature will be made available here, at ZBC, within the next couple of weeks. No ciekawe co to bedzie, ciekawe:) Pewnie znowu wszyscy sie posikamy ;)
Luki Luki Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Gdyby zrobili tak ze nawigacja jest prawym a rzezbienie lewym przyciskiem, to mozna byloby wtedy zaczynac pociagniecia od razu od "krawedzi" obiektu. Pare razy mi tego brakowalo, np robiac zmarszczki na spodnicy, czy na czymkolwiek co nagle sie konczy.
Rekomendowane odpowiedzi