Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Stwarzam swoją teczkę na początku zaczniemy od rysunków ołówkiem a niedługo 2d:)

Edytowane przez Kpax

• Odpowiedzi 91
  • Wyświetleń 10,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podobają się:) Fajniste cieniowanie. Tylko zmień dział bo chyba nie ten:P

Napisano

Witam Na Forum ;)

Wątek przeniosłem, w jego właściwe miejsce.

Całkiem udane szkicorki, natomiast moja osobista prośba, umieszczaj ich zmniejszone wersje max. bok 900 px, (lżej się je czyta) poprzez żółtą ikonkę z górami lub wstawiaj je  Poza tym proponuję zapoznać się z naszym REGULAMINEM.

Powodzenia

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

moja pierwsza poważna pracka czekam na komentazre i krytyke;)

aaaaal.png

Edytowane przez Kpax

Napisano

Jeśli chodzi o tablet, to albo mocniej dociskaj rysik, albo spróbuj pozmieniać coś w ustawieniach, żeby intensywniej kolor się nakładał. Nie martw się to typowe efekty przy przesiadce na tablet...

Napisano
  • Autor

dzięki ja tak bjoe się czasami docisnąć tak jak przy rysunku ołóweczkiem ale postaram się..;p

Napisano
  • Autor

normalnie już nie mogę czy ja idę w dobrą strone? proszę was o jakies porady..

kkkkkkkk.png

Napisano
  • Autor

p1030662.png

p1030663.png

p1030665.png

wrzucam tak prace z 2 postu bo pewnie mało komu chciało się lookać ... mi też by się nie chciało ;p czekam na coment

Napisano

Ładne prace. Widzę, że idzie Ci coraz lepiej :)

Czekam na więcej Twoich "dzieł".

Pozdrawiam.

Napisano

Może spróbuj coś maznąć z opacity 100% bo na razie jest mydło powidło... i coś konkretnego może ze zdjęcia nawet...

Napisano
  • Autor

mowisz na 100 ale ja noramlnie jak widze jak sie to maluje to nie wiem dla mnie to za wyrazne troche ale spróbuje dzięki

Napisano
  • Autor

dzięki miałeś rację ;D i jak to wygląda?może być?:P

sasasaf.png

Napisano

Przede wszystkim w tej pracy najnowszej zacząłeś używać pędzla z twardością na 100 i to jest krok w dobrą stronę :) w tych poprzednich pracach z tego co widze na wierzch waliłeś zawsze bardzo miękkim pędzelkiem przez takie to wszystko mgliste. Jeśli chodzi o kolory to musisz się bawić różnymi odcieniami, bardzo trudno paletą dokładnie dopasować np minimalnie różne zielone do tego ja i pewnie nie tylko używam flow i opacity. Jak napisałem coś głupiego to niech mnie ktoś poprawi XD

Napisano
dzięki miałeś rację ;D i jak to wygląda?może być?:P

No lepiej, ale wciąż...

... "Bardzo daleko do ok" - jak to powiedział swego czasu pan Marcellus do Butcha...

No może nie do końca tak powiedział... Nevermind ;)

Myślę że dobrze będzie żebyś wkleił screena z ustawieniami brusha i tabletu bez tego ciężko coś powiedzieć... Na bank nie jest to jeszcze 100%, wyraźnie są w wielu miejscach prześwity typowe dla małego capacity... Chociaż jest lepiej, nie powiem...

Napisano
  • Autor

DZięki za komentarze ;p jakby co wiem że cienie więcej kolorów itp. tylko ja tą prace zrobiłem w 10-15minut bo chciałem spróbować w 100% brush

mówicie że coś nie tak to wklejam :

ddddf.png

alol.png

i czekam na odpowiedź..;p

Napisano

Nawet nie wiedziałem że w Photoshop Elements da się malować :) Ale nigdy nie miałem tego programu... Może ściągnij darmowego GIMPa, tego przynajmniej jestem pewny że będzie działać ok.

Napisano
  • Autor

wiem stare dziadostwo;D to jaki photoshop sobie załatwić? ja nie chce gimpa ponieważ nie wiem czemu;D

Napisano

Nie wiem - może CS4, z tego co widzę jest najnowszy ? Nie znam się na nich... Ale za darmo jest tylko wersja próbna, a sam program kosztuje dużo pieniędzy... Dlatego proponowałem GIMPa...

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź i spróbuje jakoś załatwić albo kupie ale może starszych wersji po co mmi taki nowy jak prawie nic nie umiem;D i nie skomentowałeś moich rysunków ołówkiem co ty sobie myślisz? dostajesz bana;D nie no zartuje.. dziki za wszystko

Napisano
  • Autor

niby poprawka ale jak dla mnie kicha;p

no ale cóż nie od razu będe wymiatał może za tydzien hehe żaetuje;d

poprawa.png

Napisano
  • Autor

więc teraz wrzucam:

farby olejne;

ktrel.png

i nastepne tylko jakos slabe zdjecie normalnie ładniej wygląda chyba;D

lasm.png

i pastel sucha tez jakies to zdjęcie nie takie;p

gggn.png

ii...czekam na komentarze;D

Napisano
  • Autor

własnie chce zrobić kolejny pejzaż w 2d i kurcze coś u mnie nie tak albo nie wiem jak to malować?:P może jakieś porady...;p

Napisano

Po co Ty wogóle zabierasz się za malowanie? Sądząc po Twoim avatarze jak wyjdzie Diablo3 to dasz sobie spokój na długie miesiące =] czyli dokładnie tak jak ja :). Farbki olejne przyjemne nawet ale mogłeś ja dopieścić PS'em żeby jak najbardziej do oryginału były zbliżone - (ja tak robie ze skanami nawet) bo teraz są lekko blade i to na pewno im ujmuje. Pzdr =]

Napisano
  • Autor

dzzięki hehe w sumie to mam za słaby komputer na tą gre ale diablo to normalnie legend wymiata;p i więc dopieścić psem czyli?:D bo mało co rozumie hehe wiem że tłumok ze mnie;p a w diablo 3 bym zagrał tylko szkoda mi czasu;p

Napisano

Nie pisz posta pod postem, staraj się edytować. Chodziło mi o np podniesienie kontrastu, i pobawienie się levelami (krzywe) abo kolory były jak najbliższe oryginału. Pzdr

Napisano

Obraz 1:

Ocena:

9/10

Komentarz:

Też fajnie wygląda, ale... Obraz 2 ładniejszy :D

Obraz 2:

Ocena:

10/10

Komentarz:

Świetnie wygląda ta praca!

Obraz 3:

Ocena:

9/10

Napisano
  • Autor

wrzuce coś bo ostatnio czasu nie mam i jakoś mi nie idzie

dlatego czekam na komentarze aby szybciej się rozwijać;p

ale głupie wytłumaczenie;p

0000o.png

czekam;p

Napisano

To nie wiedziałem, że od komentarzy człowiek szybciej się rozwija... :P :P :P

Hmm, ale co tu komentować, rady już otrzymałeś a i tak się do nich nie stosujesz... weź sobie fotę i spróbuj namalować niemalże tak samo jak na focie, a jak tego nie potrafisz to jak kiedyś rzekł autor Wilq "weź idź i nie rysuj już w ogóle" pozdro :P

Napisano
  • Autor

wrzucam kwaituszki;p już mówię że nie były długo robione bo nie mam za dzuo czasu;p

i że ten drugi od lewej byl tak szkicowy.. nie jetstem zadowolony jak zwykle ale co sadzicie?:

i ty Rotcore;D

tulipan11111.png

Napisano

dobre prace, widac co cie interesuje :) prace szkicem super !

zycze powodzenia ;)

Napisano

Zapoznaj sie z teoria koloru, bo widze ze uzywasz go raczej "bezmyslnie" nie chce cie przy tym urazic oczywiscie, ale czasem trzreba dostac opier**8 zeby wziac sie do roboty :P ...Na mnie podzialalo

Napisano

Icecold: Zapodaj jakieś linki do artykułów na ten temat, bo chłopakowi pewno nie chce się szukać, a przy okazji każdy kto zauważy podobieństwo swoich prac do tych powyżej, na pewno skorzysta.

Napisano
  • Autor

nom podaj podaj jakiś link;p

może być parę ;p jakbyś mógł..

Napisano
  • Autor

aa spoko linki naprawdę wilkie dzięki Joel;) ograne je bardziej kiedy będę miał czas;p

Napisano

:) nie ma sprawy, jak coś to mogę jeszcze poszukać

a z Idrawgirls sam dużo się uczyłem

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dawno tu nie byłem więc coś wrzuce robiona praca za pomocą tutorialu i tak nie bardzo wyszła;p nic rewelacyjnego ale komentarze mogą być;p

tumessssss.png

Napisano

Coraz lepiej Ci idzie. :] Jeśli chodzi o anatomię, to polecam książkę Glenn'a Fabry'ego "Anatomia dla Artystów Fantasy", sam nie dawno kupiłem w Empiku. Rysuj dalej. :P

Napisano
  • Autor

dzięki;p a jeśli chodzi o anatomię to ołówkiem bym o wiele lepiej narysował ale na tablecie trudniej;p jak dla mnie narazie...

Napisano

To dawaj jakieś prace ołówkiem, bo jestem ciekaw, jak Ci to wychodzi. Zeskanować w szkole, czy gdzieś tam i jazda. ;p

Napisano
  • Autor

wrzuce jutro różne;p a zeskanować nie będę mógł tylko zdjęcia aparatem;p niektóre prace mają za duży format;p

Napisano
  • Autor

wrzucam coś ołówkiem...sory że trocha słaba jakość i że 2 rysunki są pomięte ehe ale to nic..;p a i komentarze jak najbardziej;p

37286094.png

76155455.png

41356777.png

65223122.png

45152306.png

85306526.png

34200590.png

a to sucha pastel.. troche coś tu blado wygląda

pastel1h.png

pastel2.png

pastel3.png

i akryl na koniec

akryl.png

a i to są troszkę starsze pracki;p

Napisano

Walnij sobie jakąś miniaturkę do Twojej teczki, bo ginie gdzieś w innych tematach i nie widać. ;p Co do prac, to ołówek bardzo fajny, szczególnie podobają mi się szklanki. Pastele i akryl też fajne, ale nigdy jakoś nie przepadałem za pastelami, kiedyś może się do nich przekonam. Ogólnie, to powinieneś wymiatać na tablecie. Pozdrawiam. :]

Napisano

Moim zdaniem bardzo pozytywnie wyrozniaja sie na tle innych prac te irysy (tudziez inne kwiatki, nie znam sie na botanice :D) szczegolnie kolorki sa fajne. Ostatnia martwa jest przesmiesznie skomponowana ("znajdz 5 szczegolow...") :)))

Napisano

Niezłe prace ;] , ale imo moglbys robic je w wiekszym formacie np. 50x70 minimum, moglby ci sie potem przydac np do teczki na studia [ jezeli myslisz o takich ] :) ... chyba ze sie myle i te prace sa takiego formatu, chociaz mam wrazenie ze nie.