Kpax Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 (edytowane) Stwarzam swoją teczkę na początku zaczniemy od rysunków ołówkiem a niedługo 2d:) Edytowane 19 Luty 2010 przez Kpax
Kpax Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 no więc ołóweczek.. http://img411.imageshack.us/img411/4594/p1030662f.jpg http://img18.imageshack.us/img18/6296/p1030663x.jpg http://img34.imageshack.us/img34/1673/p1030665u.jpg no takie o prace czekam na komentarze ... trzeba się wziąść..
RaVirr Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Podobają się:) Fajniste cieniowanie. Tylko zmień dział bo chyba nie ten:P
miriam Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Witam Na Forum ;) Wątek przeniosłem, w jego właściwe miejsce. Całkiem udane szkicorki, natomiast moja osobista prośba, umieszczaj ich zmniejszone wersje max. bok 900 px, (lżej się je czyta) poprzez żółtą ikonkę z górami lub wstawiaj je Poza tym proponuję zapoznać się z naszym REGULAMINEM. Powodzenia //Pozdr.
Kpax Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 (edytowane) moja pierwsza poważna pracka czekam na komentazre i krytyke;) Edytowane 31 Październik 2009 przez Kpax
SBT77 Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 Jeśli chodzi o tablet, to albo mocniej dociskaj rysik, albo spróbuj pozmieniać coś w ustawieniach, żeby intensywniej kolor się nakładał. Nie martw się to typowe efekty przy przesiadce na tablet...
Kpax Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 dzięki ja tak bjoe się czasami docisnąć tak jak przy rysunku ołóweczkiem ale postaram się..;p
Kpax Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 normalnie już nie mogę czy ja idę w dobrą strone? proszę was o jakies porady..
Kpax Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 wrzucam tak prace z 2 postu bo pewnie mało komu chciało się lookać ... mi też by się nie chciało ;p czekam na coment
Gość Thomasonek Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Ładne prace. Widzę, że idzie Ci coraz lepiej :) Czekam na więcej Twoich "dzieł". Pozdrawiam.
Rotcore Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Może spróbuj coś maznąć z opacity 100% bo na razie jest mydło powidło... i coś konkretnego może ze zdjęcia nawet...
Kpax Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 mowisz na 100 ale ja noramlnie jak widze jak sie to maluje to nie wiem dla mnie to za wyrazne troche ale spróbuje dzięki
Kpax Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 dzięki miałeś rację ;D i jak to wygląda?może być?:P
Rotcore Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Jakie masz ustawienia pędzla jak malujesz?
-hpx- Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Przede wszystkim w tej pracy najnowszej zacząłeś używać pędzla z twardością na 100 i to jest krok w dobrą stronę :) w tych poprzednich pracach z tego co widze na wierzch waliłeś zawsze bardzo miękkim pędzelkiem przez takie to wszystko mgliste. Jeśli chodzi o kolory to musisz się bawić różnymi odcieniami, bardzo trudno paletą dokładnie dopasować np minimalnie różne zielone do tego ja i pewnie nie tylko używam flow i opacity. Jak napisałem coś głupiego to niech mnie ktoś poprawi XD
SBT77 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 dzięki miałeś rację ;D i jak to wygląda?może być?:P No lepiej, ale wciąż... ... "Bardzo daleko do ok" - jak to powiedział swego czasu pan Marcellus do Butcha... No może nie do końca tak powiedział... Nevermind ;) Myślę że dobrze będzie żebyś wkleił screena z ustawieniami brusha i tabletu bez tego ciężko coś powiedzieć... Na bank nie jest to jeszcze 100%, wyraźnie są w wielu miejscach prześwity typowe dla małego capacity... Chociaż jest lepiej, nie powiem...
Kpax Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 DZięki za komentarze ;p jakby co wiem że cienie więcej kolorów itp. tylko ja tą prace zrobiłem w 10-15minut bo chciałem spróbować w 100% brush mówicie że coś nie tak to wklejam : i czekam na odpowiedź..;p
SBT77 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Nawet nie wiedziałem że w Photoshop Elements da się malować :) Ale nigdy nie miałem tego programu... Może ściągnij darmowego GIMPa, tego przynajmniej jestem pewny że będzie działać ok.
Kpax Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 wiem stare dziadostwo;D to jaki photoshop sobie załatwić? ja nie chce gimpa ponieważ nie wiem czemu;D
SBT77 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Nie wiem - może CS4, z tego co widzę jest najnowszy ? Nie znam się na nich... Ale za darmo jest tylko wersja próbna, a sam program kosztuje dużo pieniędzy... Dlatego proponowałem GIMPa...
Kpax Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Dzięki za odpowiedź i spróbuje jakoś załatwić albo kupie ale może starszych wersji po co mmi taki nowy jak prawie nic nie umiem;D i nie skomentowałeś moich rysunków ołówkiem co ty sobie myślisz? dostajesz bana;D nie no zartuje.. dziki za wszystko
Kpax Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 niby poprawka ale jak dla mnie kicha;p no ale cóż nie od razu będe wymiatał może za tydzien hehe żaetuje;d
Kpax Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 więc teraz wrzucam: farby olejne; i nastepne tylko jakos slabe zdjecie normalnie ładniej wygląda chyba;D i pastel sucha tez jakies to zdjęcie nie takie;p ii...czekam na komentarze;D
Kpax Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 własnie chce zrobić kolejny pejzaż w 2d i kurcze coś u mnie nie tak albo nie wiem jak to malować?:P może jakieś porady...;p
emmilius Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Po co Ty wogóle zabierasz się za malowanie? Sądząc po Twoim avatarze jak wyjdzie Diablo3 to dasz sobie spokój na długie miesiące =] czyli dokładnie tak jak ja :). Farbki olejne przyjemne nawet ale mogłeś ja dopieścić PS'em żeby jak najbardziej do oryginału były zbliżone - (ja tak robie ze skanami nawet) bo teraz są lekko blade i to na pewno im ujmuje. Pzdr =]
Kpax Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 dzzięki hehe w sumie to mam za słaby komputer na tą gre ale diablo to normalnie legend wymiata;p i więc dopieścić psem czyli?:D bo mało co rozumie hehe wiem że tłumok ze mnie;p a w diablo 3 bym zagrał tylko szkoda mi czasu;p
emmilius Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Nie pisz posta pod postem, staraj się edytować. Chodziło mi o np podniesienie kontrastu, i pobawienie się levelami (krzywe) abo kolory były jak najbliższe oryginału. Pzdr
Gość Thomasonek Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Obraz 1: Ocena: 9/10 Komentarz: Też fajnie wygląda, ale... Obraz 2 ładniejszy :D Obraz 2: Ocena: 10/10 Komentarz: Świetnie wygląda ta praca! Obraz 3: Ocena: 9/10
Kpax Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Napisano 27 Sierpień 2009 wrzuce coś bo ostatnio czasu nie mam i jakoś mi nie idzie dlatego czekam na komentarze aby szybciej się rozwijać;p ale głupie wytłumaczenie;p czekam;p
Rotcore Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 To nie wiedziałem, że od komentarzy człowiek szybciej się rozwija... :P :P :P Hmm, ale co tu komentować, rady już otrzymałeś a i tak się do nich nie stosujesz... weź sobie fotę i spróbuj namalować niemalże tak samo jak na focie, a jak tego nie potrafisz to jak kiedyś rzekł autor Wilq "weź idź i nie rysuj już w ogóle" pozdro :P
Kpax Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 wrzucam kwaituszki;p już mówię że nie były długo robione bo nie mam za dzuo czasu;p i że ten drugi od lewej byl tak szkicowy.. nie jetstem zadowolony jak zwykle ale co sadzicie?: i ty Rotcore;D
Dante88 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 dobre prace, widac co cie interesuje :) prace szkicem super ! zycze powodzenia ;)
ICE Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Zapoznaj sie z teoria koloru, bo widze ze uzywasz go raczej "bezmyslnie" nie chce cie przy tym urazic oczywiscie, ale czasem trzreba dostac opier**8 zeby wziac sie do roboty :P ...Na mnie podzialalo
Status Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Icecold: Zapodaj jakieś linki do artykułów na ten temat, bo chłopakowi pewno nie chce się szukać, a przy okazji każdy kto zauważy podobieństwo swoich prac do tych powyżej, na pewno skorzysta.
Kpax Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 nom podaj podaj jakiś link;p może być parę ;p jakbyś mógł..
Joel Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Ja ci parę podam Kpax :) http://www.eyesontutorials.com/categories/Drawing/ http://idrawgirls.blogspot.com/search/label/Basic%20Tutorial%3A%20Hands mam nadzieję, że pomogłem :) pozdrawiam 1
Kpax Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 aa spoko linki naprawdę wilkie dzięki Joel;) ograne je bardziej kiedy będę miał czas;p
Joel Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 :) nie ma sprawy, jak coś to mogę jeszcze poszukać a z Idrawgirls sam dużo się uczyłem pozdrawiam
Kpax Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 Dawno tu nie byłem więc coś wrzuce robiona praca za pomocą tutorialu i tak nie bardzo wyszła;p nic rewelacyjnego ale komentarze mogą być;p
meariss Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Coraz lepiej Ci idzie. :] Jeśli chodzi o anatomię, to polecam książkę Glenn'a Fabry'ego "Anatomia dla Artystów Fantasy", sam nie dawno kupiłem w Empiku. Rysuj dalej. :P
Kpax Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 dzięki;p a jeśli chodzi o anatomię to ołówkiem bym o wiele lepiej narysował ale na tablecie trudniej;p jak dla mnie narazie...
meariss Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 To dawaj jakieś prace ołówkiem, bo jestem ciekaw, jak Ci to wychodzi. Zeskanować w szkole, czy gdzieś tam i jazda. ;p
Kpax Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 wrzuce jutro różne;p a zeskanować nie będę mógł tylko zdjęcia aparatem;p niektóre prace mają za duży format;p
Kpax Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Napisano 20 Wrzesień 2009 wrzucam coś ołówkiem...sory że trocha słaba jakość i że 2 rysunki są pomięte ehe ale to nic..;p a i komentarze jak najbardziej;p a to sucha pastel.. troche coś tu blado wygląda i akryl na koniec a i to są troszkę starsze pracki;p
meariss Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Walnij sobie jakąś miniaturkę do Twojej teczki, bo ginie gdzieś w innych tematach i nie widać. ;p Co do prac, to ołówek bardzo fajny, szczególnie podobają mi się szklanki. Pastele i akryl też fajne, ale nigdy jakoś nie przepadałem za pastelami, kiedyś może się do nich przekonam. Ogólnie, to powinieneś wymiatać na tablecie. Pozdrawiam. :]
Urbanboogie Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Moim zdaniem bardzo pozytywnie wyrozniaja sie na tle innych prac te irysy (tudziez inne kwiatki, nie znam sie na botanice :D) szczegolnie kolorki sa fajne. Ostatnia martwa jest przesmiesznie skomponowana ("znajdz 5 szczegolow...") :)))
graficMac Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Niezłe prace ;] , ale imo moglbys robic je w wiekszym formacie np. 50x70 minimum, moglby ci sie potem przydac np do teczki na studia [ jezeli myslisz o takich ] :) ... chyba ze sie myle i te prace sa takiego formatu, chociaz mam wrazenie ze nie.
Rekomendowane odpowiedzi