Lucek Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 (edytowane) Temat: Duma. Niewiem co można o tym napisać. Dumna gęba superbohatera co właśnie zabił wypasionego bossa itp:) Czas: 4h Deadline: 07.09.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 dumna gęba superbohatera co właśnie zabił wypasionego bossa itp:)Dumna geba superbohatera, ktory wlasnie zabil wypasionego bossa. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Dumna geba superbohatera, ktory wlasnie zabil wypasionego bossa. ;) Dumna twarz superbohatera, który właśnie zabił potężnego przeciwnika ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Przeszlo mi przez mysl, zeby tak napisac, ale nie chcialem wprawadzac zbyt wielkiego szoku za jednym razem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Słitaśnie ;) A tak całkiem serio - bardzo ciekawy temat. Ja oczywiście partycypuje, jeśli tylko znajdę chwilkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Czemu ten temat nie jest przyklejony ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Ponieważ moderator jeszcze śpi :) albo jest w pracy. Przyklei jak będzie miał czas ;) Ja również wezmę udział tylko nie wiem jak jeszcze zrobić głowę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2009 Kurde chyba sam sie na moda zgłoszę. Przynajmnij nie będzie problemu z przyklejaniem. Reanimator: Odczep się od mojego co - jestem ze wsi i mam prawo tak mówić!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Pierwszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2009 Sculpcik jak trzeba, tylko dumy za bardzo nie widać - broda w górę i oczy przymrużyć i powinno być.Ciekawa baza:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Sculpcik jak trzeba, tylko dumy za bardzo nie widać - broda w górę i oczy przymrużyć i powinno być.Ciekawa baza:D Poprawek raczej nie będzie , baza speedowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Samurai ode mnie po 3 godzinkach baza i subdivy wrzucę jak skończę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Na razie nic dumnego niema :) Ale jeszcze jest czas i pewnie chłopaki coś zrobią ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2009 Ex3: To raczej pokora a nie duma. Poza tym czoło piłkowate i oczy jakieś takie długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 no i 4h pękły: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Co to za nitki wystają z szyi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 Koloratka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Rzeczywiście szyja wyszła dość niefortunnie. Poza tym ze proporcje niezbyt grają zarysowanie poszczeólnych form- w szczególnosci usta - bardzo mi sie podoba:) A duma, no w sumie samuraj kojarzy się z dumą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Szyja taka wyszła bo faktycznie się do niej nie przyłożyłem. Częściowo robiłem z tej refki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Znalazłem chwilkę :) Zostało mi jeszcze pare minut, wiec prosze o konstruktywna krytyke - staralem sie dzialac szybko, a to zdecydowanie nie moja dzialka ;) Btw. Czy korona jest zupelnie okragla? Okragla idiotycznie wyglada na glowie.. LOL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Super wyszło, a korona nie jest idealnie okrągła raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Daj mu oczy skierowane bardziej w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Niestety od rana byłem już w domu, bez plików źródłowych, więc musi zostać jak jest. Swoją drogą, mało nas - następnym razem trzeba to ostrzej promować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Nie wiem czy ucho nie jest za małe - ale to czepialstwo. Postać ma charakter bez 2 zdań:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Dzięki - to w sumie pierwsza moja postać całkowicie z głowy, więc możliwe, że zrobiłem za małe.. z drugiej strony rzadko spotyka się dumne postaci z kalafiorami zamiast uszu ;) Poprawiłbm tam jeszcze sporo, ale to już następnym razem. Btw. nie powinno być już głosowania i kolejnego tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Coś mi się pomyliło 2 tygodnie temu:) wisi że do 7 to będzie do 7. Może ktoś coś dorzuci. Wysculpciłbym coś ale temat mi nie podchodzi szczerze mówiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 no jakos mnie też temat nie zaskoczył- moim zdaniem lepiej załuż sonde i do poniedziałku wyłowi się zwyciezcę. Wogóle to moim zdaniem fajne byłby od czsu do czasu takie konkretne tematy typu- swiat batmana, star wars , spidermana etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 (edytowane) mam nadziej ze się załapie, 2h z kulki, pozdr. Edytowane 6 Wrzesień 2009 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 hehe kozacki :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Pozamiatane :) Świetny wyraz twarzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Kojarzy mi sie troche ze Sztuka Spadania (pewnie przez hełm) ;) Chyba najlepiej oddaje dume ze wszystkich sculptow - masz moj glos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Jak olano mój pomysł oz amknieciu konkursu to pomyślałem ze cos dorzuce, na fali arkham asylum, wedle wskazań licznika 70 minut zabawy w błocie(ale w zbruhsu:P) + baza za która licze sobie 20 minut. Na razie mało dumnie,ale myśle, ze przy lepszym upozowaniu i lepszych oczkach powinno być gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Miażdży :) ty masz jakieś prywatne życie? Klepiesz sculpty jak oszalały i piszesz, że to w przerwie grania na kompie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Morte przyznaj się że masz 3 małych murzynków pod klepką podłogową i to oni dziergają. Nie wątpie w TWÓJ skill tylko w tą chorą prędkość ;] 70 minut i odwalasz tak szczękoopadowego (tak wiem że nie ma takiego słowa :D) Gacucha...Jak zwykle masz mój głos...to się robi nudne. Napisze sobie skrypt który zawsze głosuje na ciebie >. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 haha, a ostatnio mnie sumienie gryzło ze mniej się w to bawię niż dawniej... Zycie prywatne ucierpiało trochę ostatnio, bo miałem epizod po którym uznałem, ze już nigdy więcej i jeszcze mi wstręt nie przeszedł:P. khatake, Intuos 4 czyni cuda jednak, chyba to leży pies pogrzebany, na Volito tak dobrze i szybko mi się nie rzeźbiło(o ile oczywiście można uznać ze jest dobrze i szybko) pozatym po n-tym łbie coś zaskakuje i już lecisz nie myśląc za bardzo. no i robiąc takie szkice nie patrze na refki, to tez przyspiesza. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Mówisz morte że dobry tablet działa cuda?:) No to chyba zrezygnuje z motocykla póki co:) Co do sculpciku to lekki powstrzymywany uśmieszek, broda do góry,przymróżone gały i jest dumny heroes. Dobra robota:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 no morte fajowe, masz mój głos. ps tak z ciekawości jaki masz format tego intuosa? ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Dzięki panowie:) Krzyśku- a5 wide, M-ka, łapa się nie meczy a w miarę duzy:) nastepna godzinka, chyba koniec(o której sie ten kontest kończy tak btw?) a co do szybkosci to chyba najlepszym przykładme jest davidgiraud z jego hellboyem i jakby po rozmowie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 wczesniejszy lepszy :)) ale super idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 A ja wolę ten 2. Na prawdę klasa Morte. Trzeba się wziąć do sculptowania zamiast się obijać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Fajne, fajne :D Trochę niepodobny do Batmana, ale trzyma poziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi