Napisano 24 Sierpień 200915 l Temat: Duma. Niewiem co można o tym napisać. Dumna gęba superbohatera co właśnie zabił wypasionego bossa itp:) Czas: 4h Deadline: 07.09.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez Lucek
Napisano 24 Sierpień 200915 l dumna gęba superbohatera co właśnie zabił wypasionego bossa itp:)Dumna geba superbohatera, ktory wlasnie zabil wypasionego bossa. ;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Dumna geba superbohatera, ktory wlasnie zabil wypasionego bossa. ;) Dumna twarz superbohatera, który właśnie zabił potężnego przeciwnika ;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Przeszlo mi przez mysl, zeby tak napisac, ale nie chcialem wprawadzac zbyt wielkiego szoku za jednym razem;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Słitaśnie ;) A tak całkiem serio - bardzo ciekawy temat. Ja oczywiście partycypuje, jeśli tylko znajdę chwilkę.
Napisano 24 Sierpień 200915 l Ponieważ moderator jeszcze śpi :) albo jest w pracy. Przyklei jak będzie miał czas ;) Ja również wezmę udział tylko nie wiem jak jeszcze zrobić głowę :D
Napisano 24 Sierpień 200915 l Autor Kurde chyba sam sie na moda zgłoszę. Przynajmnij nie będzie problemu z przyklejaniem. Reanimator: Odczep się od mojego co - jestem ze wsi i mam prawo tak mówić!!!:D
Napisano 24 Sierpień 200915 l Autor Sculpcik jak trzeba, tylko dumy za bardzo nie widać - broda w górę i oczy przymrużyć i powinno być.Ciekawa baza:D
Napisano 24 Sierpień 200915 l Sculpcik jak trzeba, tylko dumy za bardzo nie widać - broda w górę i oczy przymrużyć i powinno być.Ciekawa baza:D Poprawek raczej nie będzie , baza speedowa :)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Na razie nic dumnego niema :) Ale jeszcze jest czas i pewnie chłopaki coś zrobią ;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Autor Ex3: To raczej pokora a nie duma. Poza tym czoło piłkowate i oczy jakieś takie długie.
Napisano 25 Sierpień 200915 l Rzeczywiście szyja wyszła dość niefortunnie. Poza tym ze proporcje niezbyt grają zarysowanie poszczeólnych form- w szczególnosci usta - bardzo mi sie podoba:) A duma, no w sumie samuraj kojarzy się z dumą.
Napisano 25 Sierpień 200915 l Szyja taka wyszła bo faktycznie się do niej nie przyłożyłem. Częściowo robiłem z tej refki
Napisano 3 Wrzesień 200915 l Znalazłem chwilkę :) Zostało mi jeszcze pare minut, wiec prosze o konstruktywna krytyke - staralem sie dzialac szybko, a to zdecydowanie nie moja dzialka ;) Btw. Czy korona jest zupelnie okragla? Okragla idiotycznie wyglada na glowie.. LOL.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Niestety od rana byłem już w domu, bez plików źródłowych, więc musi zostać jak jest. Swoją drogą, mało nas - następnym razem trzeba to ostrzej promować.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor Nie wiem czy ucho nie jest za małe - ale to czepialstwo. Postać ma charakter bez 2 zdań:)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Dzięki - to w sumie pierwsza moja postać całkowicie z głowy, więc możliwe, że zrobiłem za małe.. z drugiej strony rzadko spotyka się dumne postaci z kalafiorami zamiast uszu ;) Poprawiłbm tam jeszcze sporo, ale to już następnym razem. Btw. nie powinno być już głosowania i kolejnego tematu?
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Autor Coś mi się pomyliło 2 tygodnie temu:) wisi że do 7 to będzie do 7. Może ktoś coś dorzuci. Wysculpciłbym coś ale temat mi nie podchodzi szczerze mówiąc.
Napisano 5 Wrzesień 200915 l no jakos mnie też temat nie zaskoczył- moim zdaniem lepiej załuż sonde i do poniedziałku wyłowi się zwyciezcę. Wogóle to moim zdaniem fajne byłby od czsu do czasu takie konkretne tematy typu- swiat batmana, star wars , spidermana etc.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l mam nadziej ze się załapie, 2h z kulki, pozdr. Edytowane 6 Wrzesień 200915 l przez krzys!3k
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Kojarzy mi sie troche ze Sztuka Spadania (pewnie przez hełm) ;) Chyba najlepiej oddaje dume ze wszystkich sculptow - masz moj glos :)
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Jak olano mój pomysł oz amknieciu konkursu to pomyślałem ze cos dorzuce, na fali arkham asylum, wedle wskazań licznika 70 minut zabawy w błocie(ale w zbruhsu:P) + baza za która licze sobie 20 minut. Na razie mało dumnie,ale myśle, ze przy lepszym upozowaniu i lepszych oczkach powinno być gites.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Miażdży :) ty masz jakieś prywatne życie? Klepiesz sculpty jak oszalały i piszesz, że to w przerwie grania na kompie ;)
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Morte przyznaj się że masz 3 małych murzynków pod klepką podłogową i to oni dziergają. Nie wątpie w TWÓJ skill tylko w tą chorą prędkość ;] 70 minut i odwalasz tak szczękoopadowego (tak wiem że nie ma takiego słowa :D) Gacucha...Jak zwykle masz mój głos...to się robi nudne. Napisze sobie skrypt który zawsze głosuje na ciebie >.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l haha, a ostatnio mnie sumienie gryzło ze mniej się w to bawię niż dawniej... Zycie prywatne ucierpiało trochę ostatnio, bo miałem epizod po którym uznałem, ze już nigdy więcej i jeszcze mi wstręt nie przeszedł:P. khatake, Intuos 4 czyni cuda jednak, chyba to leży pies pogrzebany, na Volito tak dobrze i szybko mi się nie rzeźbiło(o ile oczywiście można uznać ze jest dobrze i szybko) pozatym po n-tym łbie coś zaskakuje i już lecisz nie myśląc za bardzo. no i robiąc takie szkice nie patrze na refki, to tez przyspiesza. Pozdro!
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor Mówisz morte że dobry tablet działa cuda?:) No to chyba zrezygnuje z motocykla póki co:) Co do sculpciku to lekki powstrzymywany uśmieszek, broda do góry,przymróżone gały i jest dumny heroes. Dobra robota:)
Napisano 6 Wrzesień 200915 l no morte fajowe, masz mój głos. ps tak z ciekawości jaki masz format tego intuosa? ; >
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Dzięki panowie:) Krzyśku- a5 wide, M-ka, łapa się nie meczy a w miarę duzy:) nastepna godzinka, chyba koniec(o której sie ten kontest kończy tak btw?) a co do szybkosci to chyba najlepszym przykładme jest davidgiraud z jego hellboyem i jakby po rozmowie:P
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor A ja wolę ten 2. Na prawdę klasa Morte. Trzeba się wziąć do sculptowania zamiast się obijać:)