Gość Grievous Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 (edytowane) Witam Troche mi wstyd będzie to wystawiać, gdy patrze na inne zamieszczone tu prace, ale co tam, potrzebuję głównie obiektywnych komentarzy specjalistów bo zależy mi by ta praca wyszła maksymalnie dobrze, gdyż może być moją przepustką do super pracy :) Scena ma prezentować Robo-człowieka (wyglądem coś jak postać z filmu Transformers), trzymającego w zaułku na napiętej smyczy rozwścieczonego Mechanicznego dobermana który szczeka na Robo-Kota xD Taka odrobina chorej wyobraźni :) Dopiero zacząłem zabierać się za dobermana. Oto szkic tego co planuje stworzyć: A oto początki głowy pupila:) img 2 Licze na wszelkie komentarze, porady i krytykę od was, będe wdzięczny jeśli ktoś będzie śledził ten temat i dawał mi porady do tego co robie. Temat będę na bierząco uzupełniał renderami z postępów... Edytowane 22 Wrzesień 2009 przez Grievous Wstawianie miniaturki
Ania Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 Fajny koncept, tylko zęby wymodelowałeś jak u krowy. Psy mają bardziej szpiczaste.
Gość Grievous Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 to nie są zęby narazie, to są "dziąsła" xD Zębów jeszcze nie zrobiłem
Gość Grievous Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 khatake - bo to jest robot, a nie normalny pies i tak ustaliła moja wyobraźnia xD heh
Gość Grievous Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Dodaję redner z dodatkowymi elementami obudowy i zaczątkami uzębienia: będe uzupełniał na bierząco
skorpion85 Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 no fajny koncepty :) a możesz zdradzić gdzie starasz się o pracę?? czy to tajemnica?? :) powodzenia
Gość Grievous Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 DC Graphics... kumpel zna tam szefa działu 3D, powiedział że powinienem im coś wysłać, ale mam mało reprezentatywnych prac więc musze pare skleić konkretnych, bo to już ludzie którzy znają sie na rzeczy. mam w planach jeszcze auto terenowe i jedno wnętrze (salon). mam tez jeszcze jedno gotowe juz. ale narazie zabieram sie za tego dobermana:P
latos Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Na szczęce poszukaj wolnych vertexów bo są tam.
Gość Grievous Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 latos, jeśli chodzi o te dwa małe cienie/kropki na śnupie(:P) na tym szarym renderze to to jest wentylator xD Jeśli nie o to chodzi to napisz dokładnie gdzie to dojrzałeś : z góry dzięki :)
Ania Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Ta pozioma dziura to jakoś na przepływ powietrza? Zrobiłabym ją skośną (równoległą do tylniego brzegu szczęki) i co najmniej 3 takie dziury. Bo teraz wygląda jak błąd w siatce.
skorpion85 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 DC Graphics :) no fajnie :) no jak masz kogoś kto Cie będzie mógł polecić tym bardziej szefowi to bajka :D Powodzenia w tworzeniu będę zerkał :)
Nekrus2 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Świetnie ci idzie powinieneś do środka jakieś rurki powkładać bądź jakieś albo mięśnie z rurek i wtedy będzie taki trochę cyberdog :P
Gość Grievous Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Będą rurki, systemy hydrauliczne, diodki pierdółki, mocowania, tryby, podzespoły... tak jak na szkicu :) Teraz miałem przerwe bo wyjechałem na 5 dni ale wracam już do pracy niedługo będą update'y :)
Gość Grievous Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Mały update przed snem: PSOMINATOR - dodałem uszy, jedną blache korpusu i wstępną testową wersję kręgosłupa... Do tego mała diodka w oku, dla dodania klimatu :)
noted Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 dopracuj najpierw pysk bo wygląda średnio znaczy korpus wyglada fajnie a tu taka nieskończona szczęka :P
Gość Grievous Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Update - usiadłem dopiero co na chwilke i zrobiłem pieskowi szczęke oraz zrenderowałem z GI w drobnym prymitywnym otoczeniu:) Moim zdaniem wygląda już troche groźniej :) co sądzicie??:)
noted Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 no naprawdę nieźle Ci idzie tylko uważaj na proporcje a będzie extra :)
Gość Grievous Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Proporcje są co do milimetra robie wszystkie częśći dopasowując je do refek :) (Foty dobermana):
Ania Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 To szare w środku szyi jakby nierówno poustawiane.
Gość Grievous Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Ma być nierówno troche, to jest kręgosłup... :) ale to jest jego w sumie testowa wersja bede korygował to :)
Gość Grievous Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 (edytowane) Zmieniłem kolorek szczęki na brąz (tak jak u dobermana), i pododawałem pare detali wewnątrz głowy (mocowania, stelaże, mechanizmy, hydraulika ruszająca szczęką, elektronika itp.) Na bierząco dodaje postępy krok po kroku :) Edytowane 7 Wrzesień 2009 przez Grievous
Gość Grievous Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Mały update... usiadłem dosłownie na chwile, idzie mi ta praca ekstremalnie wolno, gdyż mam ostatnio strasznie mało czasu i ani chwili żeby do tego przysiąść, ale myśle że jutro bądź pojutrze powinno mi sie udać pare godzinek przy tym spędzić, więc przyłoże się i może chociaż model skończe :) Ale walczę :)
kliment woroszyłow Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 coraz bardziej mi sie podoba, nie poddawaj sie.
noted Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 wszak zacnie to wygląda młody padawanie :D naprawdę jest bardzo ciekawie :)
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Dżemdobry :) Dodałem masywny stelaż korpusu z paroma świecącymi przewodami po bokach, z korpusu będą wychodzić przednie kończyny, rurki i takie tam :) Zmieniłem też światło oczu na niebieskie co sądzicie? Myśle jeszcze nad zielonym. Do wyboru: a)mroczna czerwień b)klimatyczny błękit (komponujący sie fajnie moim zdaniem z czernią obudowy) c)łagodna zieleń.. d)inne - jakieś propozycje? I jeszcze prośba do wszystkich braci Grafików :) Czy zna ktoś jakieś dobre tutoriale do subanimacji? Nie czuje sie w tym za dobrze, a jak będe chciał jakoś ładnie powyginać tego pieska do sceny to mi sie to przyda (chodzi mi o pneumatyki, rurki, żeby je można było naprzykład podczepić jakimś linkiem z innymi obiektami i po obrocie głowy żeby realistycznie sie odginały, pneumy wysuwały itd.) Z góry wam dziękuje, podsyłajcie linki lub wskazówki :)
Eddy__ Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 moim skromnym zdaniem było by lepiej jakby on był cały czarny + czerwone elementy :) taka "mroczna czerwień"
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Hmm... czyli sugerujesz żeby np. te elementy które teraz są srebrne dać czarne a obudowe, czyli te takie "owiewki" dać np. matową czerń i do tego czerwone światełka??;> wiesz co że aż poeksperymentuje zaraz i dam kilka opcji kolorystycznych xD hehe
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) Tak wiem o tym ale stwierdziłem że ładnie tak wygląda:) jak jeden wychodzic ciut z boku :P Zaraz pójdą opcje kolorystyczne :) Oto i one:) a) Silver-chrome n blue b)Black-siler n green c)Full black n blue d)Satanic black xD Opcja silver wydaje mi sie po renderze zbyt sterylna, nie bał bym sie chyba takiego dobermana xD Można by tu dodać jeszcze napis NFZ na boku :) Najgroźniej chyba zdecydowanie wygląda D, ale może sądzicie że inna jest lepsza? Czekam na wasze opinie. A może macie pomysły na inne kombinacje ??:) Edytowane 10 Wrzesień 2009 przez Grievous
sly Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Popracuj jeszcze nad Oczodołem - jak na pewno wiesz to będzie kluczowy element który nada charakter postaci. Ja obniżyłbym trochę oczodół i utrzymał "oko" przy górnej krawędzi. powodzenia.
Gość AT7 Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Wersja zielona tyle że z czerwonymi światełkami :) Ta sterylna wersja swoją drogą i tak Mi się podoba, ale rzeczywiście raczej jako robo pupil do domu przyszłości ;D
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Zmianiłem jeszcze koncept sceny... mam w zamyśle 3 pomysły 1.)Pies obronny, ujęcie zza bramy w pierwszym planie subtelna tabliczka na kratach bramy "UWAGA zły ROBOT" albo "Mam 300 koni mechanicznych i 4 tonu uścisku w szczękahc a Ty?...":), do tego fajny klimacik, ładny DoF i te sprawy... 2.)Nowiutki i błyszczący robot wystawiony na dziale RTV/AGD w supermarkecie, na podescie promocyjnym, tabliczka z ceną i opisem, w tle pułki z telewizorami itp. 3.)Pies zdezelowany, pordewiały i podrapany, z urwaną połówką ucha, szczekający ze złością zza kraty w schronisku dla psów bądź v2.0 Wyjący wieczorem do księżyca, nad nim tylko zapalona mizerna lampka, reszta bud pustych a on wyje z samotności.. tylko nie wiem jak mu gębe ułożyć żeby sprawiał wrażenie wyjącego xD Co sądzicie? :)
noted Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 A ja bym miał propozycję ale to by wymagało trochę więcej pracy :P przy założeniu, że twój doberman to wersja 5.2 to zbudować jego poprzednika z wersji powiedzmy 2.1 i zdezelować go tak jak pisałeś o swoim i zeby ten nowy stał tak nad nim jak kat nad grzeszną duszą :)
Gość ant-3d Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 moim skromnym zdaniem to masz tam zbyt malo detalu, sylwetka drapiezna ale zbyt malo ostrych zakonczen, wszystko takie obłe. Popracuj troche na modelem bo malo ciekawie to jeszcze wyglada.
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Ja mam to do siebie (nie wiem czy to wada czy zaleta) że najdrobniejsze detale dodaje po skonczeniu modelu xD srubki, wykonczenia pierdoły... Obudowe celowo zrobiłem taką obłą, taki mam koncept futurystycznego robota... dodam jeszcze detale na powierzchni, sama sylwetka jednak taka zostanie.:) noted - dzięki pomysł dobry le chyba zostane przy opcji 3 v2.0 :)) juz sie na nia napalilem
noted Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Aha no i zapomniałem zielone podświetlenie dawno wyszło z mody czarny robot + niebieskie światełka najbardziej przypadły mi do gustu, ale z czerwonymi światełkami chyba będzie najbardziej logicznie :) dodaje agresji
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Też właśnie sie zastanawiam... Czerwony doda agresji ale w tej kompozycji którą wymyśliłem to ma być ztyrany życiem i smutny opuszczony pies w schronisku, więc lepiej chyba niebieskie :D heheh
Joel Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Jeśli masz zamiar to animować, to ja mam taką propozycję - załóżmy, że idzie właśnie ze swoim panem po ulicy, kolor może mieć niebieski, a gdy ujrzy jakiegoś kota, lub cokolwiek co by go wkurzyło zmienia swoje podświetlenie :) pozdrawiam
PICsell Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Mi ciągle te ząbki nie pasują, te z tyłu jakieś za ostre się wydają. I chyba za dużo ich jest. http://eurocity.pl/obrazki/m/Psie_zeby.jpg http://www.naszpies.psy24.pl/hodowla/hodowla_komentarz_do_wzorca/4.jpg
Trybal Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 No naprawdę ciekawy pomysł :) Gratuluję :) Będę śledził wątek :) Pozdrawiam :)
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 PICsell, wiesz powiem Ci tak. To nie jest zbyt normalny pies :D więc generalnie nie musi mieć uzębienia idealnie psiego, może być udoskonalone, bądź zubożone, jakbym miał taki kaprys, to bym mu i rogi zrobił :) Ja mam to do siebie że bardzo nie lubie odwzorowywać :) Lubie tworzyć, zmieniać, szaleć wyobraźnią... Wtedy mam prawdziwą frajdę. Dlatego też trzymam się sfery Science Fiction w swoich pracach, bo w tej branży mam największe pole do popisu :) Pozdro! Trybal - dzięki:) Ciesze sie że Ci sie podoba:) Joel - nie nie tyle animować co subanimacje przydadzą mi sie jeśli chciałbym mu nadać jakąś fikuśną pozycje, ale nie będzie ona w sumie teraz jak myśle tak zkomplikowana więc dam sobie rade :) Pozdro wszystkim, wróciłem właśnie do domu, zaraz siadam dalej do pracy :))
PICsell Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Ok, w takim razie wersja kolorystyczna Black-silver a barwę światła wybierz na końcu. Projekcik zapowiada się całkiem ciekawie, ale te ząbki czy realistyczne czy science fiction nie wyglądają przekonywająco. Powodzonka i owocnej pracy.
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Oto koncept schroniska I mała legenda: Klatka robopsa - w klatce bedzie siedział pies i wył do księżyca Księżyc - ciało niebieskie Ciąg opuszczonych bud - budy w kojcach takich jak ten w którym będzie nasz "bohater", pootwierane klatki, wszystko opuszczone i niezadbane. Tablica "schronisko" - tablica z napisem w tle ujęcia na drugim planie. Żarówka - podświetlenie klatki psa podkreślające jego samotność i eksponujące go dodatkowo na pierwszy plan Księżyc - czyli sfera z teksturą która dodaje klimatu :) A teraz siadam do pieska może jeszcze dziś coś dorzuce z jego rozbudowy:)
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Update tego co zdąrzyłem zrobić, a teraz ide spać. Dodałem tył, i pare detali, śrubki, troche poprawiłem kontury niektórych części obudowy itd. Pneumatyki łączące tył z korpusem są tymczasowe, dodałem je żeby nie było pusto - zrobie inne. takto nie licząc paru detali które musze wykończyć głowa i ciało gotowe - zostają jeszcze tylko nogi i zabieram sie za tekstury :)
Godzil Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Mnie osobiście szczęka nie pasuje od samego początku, jakaś taka nie zintegrowana. No i skoro jest to jakiś futurystyczny twór, to weź zmień te zwykłe śrubki wykręcona z rozkładanego krzesła w przedszkolu i wymień na jakieś wybajerowane ;) No i ogólnie pomysł ekstra, więc fajnie jakbyś dodał więcej detalu w takie miejsca jak ta hydraulika (?) na szyi itd. Mam jeden pomysł dla Ciebie co do schroniska: Nie wiem jak będzie ostatecznie wyglądać tam oświetlenie, ale chyba lepiej będzie, kiedy kraty zastąpisz wąską siatką, ponieważ za takimi grubymi kratami, zgubi się cały detal Twojego psa o którego chyba głównie chodzi. Może krata bardziej centralnie niżeli tak z boku, zbliżenie i ładny DOF na reszta otoczenia za kratą ;) No trochę popłynąłem. Powodzenia dalej!
Rekomendowane odpowiedzi