Napisano 4 Wrzesień 200915 l Zgadzam się z Lewusem apropo 'spuszczania się słodem'. 95% postów w wątkach nie ma żadnej wartości i utrudniają tlyko odnalezienie konkretnych postów. Przyłączyłem się tak dla draki... :D a Ty się Reanimator tak nie wymądrzaj tlyko animuj tam :D
Napisano 4 Wrzesień 200915 l No ale mądrze się wymądrza:) Blooddragon, widziałem Twojego posta przed edycją, nie schowasz się:p No masz rację, czynników jest wiele, to jasne. Ide po to piwo wreszcie..
Napisano 4 Wrzesień 200915 l onyks mam pytanie... Czy teksture przygotowywałeś techniką polypaintingu? btw swietny model :)
Napisano 4 Wrzesień 200915 l własnie Onyks ponawijaj troche co i jak robiles bo zara kurz po konkursowy opadnie i znikniesz pewnie na aman hehe, ja tak z ciekawosci siem zapytam , w produkcyjnym cyklu ile czasu stukasz takiego zawodnika do gry?, robisz tez texury czy hp i low jedynie?
Napisano 4 Wrzesień 200915 l jak juz sie taki Q&A pojawiło toz ciekawosci- na ilu poly skończyła sie finalan hp? I czy masz moze jakieś screeny siateczek przed sculptem?
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor Daniel_K - do tekstury użyłem wyłącznie photoshopa. Dodam raz jescze że model nie jest "Pro" tylko robiony dla własnej satysfakcji i jestem świadom błędów które popełniłem nie tylko technicznych(te mógłbym wymieniać w nieskończoność) jak i artystycznych (efekt końcowy nie taki jaki chciałem osiągnąć do tego słaba textura czy twarz). Ale niestety musiałem wybierać między dokładnością a możliwością dokończenia modelu na czas. Jeżeli chodzi o pracę na co dzień to krytyka nie jest mi obca a zdanie leada jest na pierwszym miejscu. Lecz tu sam sobie jestem leadem a nie widzę żebym zrobił coś niezgodnego z regulaminem konkursu. Tak nawiasem mówiąc symetria nie zniechęciła sędziów w poprzednim roku;)Ale z tymi uv fakt mogłem lepiej to zrobić Edytowane 4 Wrzesień 200915 l przez onyks
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor donMario- w pracy robię całą postać począwszy od bazy po tekstury, poprawiam również skina. A ile to zajmuje trudno jest powiedzieć gdyż każda postać przechodzi kilka cykli poprawek zanim można stwierdzić że jest "finalna" a kiedy upłynie odpowiednio dużo czasu poprawia się ją znowu. Morte- całość hp stanęła na jakichś 33,5 mln poligonów. Przesyłam kilka siatek: Jeżeli chodzi o ten model to użwałem Softimage do midpoly i lowpoly-niektórych elementów. UV, normalki i AO w Maxie. Textury photoshop + overlaye z XNormal. Rig + poza w Softimage. Beautyshot i prezentacja w Marmoset,hipoly-ZBrush z pluginami Decimation Master i Subtool Master, retopo w Zbrushu.Co do samego modelu musiałem zrezygnować z paru elementów gdyż wyglądały słabo na alphaie np. łańcuchy przy pasie czy cześć włósów musiała wylecieć gdyż zabrakło trisów. Pozdrawima Edytowane 4 Wrzesień 200915 l przez onyks
Napisano 4 Wrzesień 200915 l senkju za odp, "33,5 mln poligonów " duuzzo, musze w koncu po 3 latach system postawic bo u mnie czasem, mimo ze nie mam słabego kompa, i przy 500k poly podczas palenia normali zb sie wywala a max dojezdzam do jakis 3 mln w tej chwili :D
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor Ja robiłem na 32 bitowym systemie ale Decimation Master czyni cuda;)
Napisano 4 Wrzesień 200915 l dla mnie rewelacja, ale najbardziej to mi się podoba prezentacja i wciąż niemoge wykombinować jak ustawiłeś światło w Marmoset Enginie, bo wygląda jakby było więcej niż jedno odemnie 5*****
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Oslabia mnie, ze na lowpoly modelach nie widac tego detalu :P Swoja droga teraz zdalem sobie sprawe, ze ten Twoj Slein przypomina mi... Matysa.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor E tam Matys jest ładniejszy.Gdyby nie przedłużyli terminu o tydzień nigdy bym nie zrobił go w low-poly właśnie z tego samego powodu co napisał Reanimator.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Autor Bo nie dorównuje mu urodą no i że na low-poly nie widać detali-chyba że moje wykonanie jest do d**y.
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Ale fajny :D Przydałby mi się taki w domu do rąbania drwa :D lol Mega postać... Super pomysł i wykonanie - topór wymiata... ;)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Bardzo ladne. Daje rade. Tylko "dwa" ALE. Taki zakapior z tasakiem we krwi ma twarzyczke lekko pedziowata :/ a powinien samym spojrzeniem zabijac. I nalezaloby dopiescic texturki, na bardziej odpowiednie dla takiego bysiora co wywija tasakiem jak chinczyki paleczkami.... brud,smrod,rysy,szramy i zgnilizna. Sam model jest swietny! gratuluje
Napisano 5 Wrzesień 200915 l kurde, zbyt ładny ten chłoptaś zróbże mu bardziej interesujący portret. bo teraz jego twarz jest taka "cg defaltowa" dlaczego każdy fajter musi mieć pysk jak z men`s health? :) po za tym znasz programy ;)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Nie kazdy. Ta twarz jest wlasnie wylamaniem sie ze stereotypu paskudnej mordy "zabijajacej wzrokiem".
Napisano 5 Wrzesień 200915 l jak czasem czytam Twoje "mundre" wypowiedzi to az mnie skurcz lapie ... ...no,wypisz wymaluj twoj avatarek reanimator :D czyli morderca-siepacz z twarzyczka herubinka, hell-yea
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Napij sie sake, moze pomoze na ten skurcz. Mialem na mysli to, ze teraz kazda postac jest "bad assowa", grozna i najlepiej z kupa zmarszczek. Konkurs polegal na interpretacji i Onyx zrobil na swoj, odbiegajacy od oryginalu sposob. Chociaz faktem jest, ze tej dla samego charakteru przydaloby sie chociaz zmarszczenie brwi;) Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez Reanimator
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Ej no teraz postać na pewno będzie łatwiej trafiała do damskiej części publiczności, swoja droga z ciekawości poszperałem trochę po sieci, aby się dowiedzieć jak ta postać wyglądała w komiksowych wydaniach i pierwsze co mi przyszło do głowy dla współczesnej wersji to twarz w stylu Davida Bovie (http://seattlest.com/attachments/seattle_michael2/Jareth.jpg) :D, zakapior po prostu tutaj by nie pasował...
Napisano 5 Wrzesień 200915 l ale pierdzilita z tymi zakapiorami , mało tego wszędzie? choc kazdy moze miec własny punkt widzenia, dla mnie ryjek jest perfekto,
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Pewno, że jest perfecto! A tak jak pisze Reanimator... odpowiednie ustawienie postaci i dobra mimika nadałyby groźnego charakteru.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Model dla mnie jest git i przyjmuję go ze wszystkimi jego ułomnościami (których nie jest wiele), sam wiem jak jest (deadline vs jakość) ;) Jednocześnie łączę się w bólu z powodu niektórych postów... Pozdro, P.S. Szczególnie podoba mi się high
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor Witam wszystkich, dzięki za fronta. Interpretacji Slaine'a było tyle ilu ilustratorów rysowało komiks a nawet więcej. I-riss - nie czytuję Men's Healtha więc podobieństwo jest czysto przypadkowe;). Wiesław- dziękuje za wsparcie , gratuluję ukończenia,życzę powodzenia w finale i trzymam kciuki. Kilka screenów z komiksów: Edytowane 6 Wrzesień 200915 l przez onyks
Napisano 6 Wrzesień 200915 l kiedys chciałem zrobic sobie Yansa ale w samym jednym komiksie byly tak rozne jego twarze ze łodpusciłem sobie :D, a pan Wiesław tez cos tam wydłubał na ten konkursik? :) no froncik zasłuzony :)
Napisano 6 Wrzesień 200915 l nooo onyks, zobacz jaką fajną mordkę ma koleś w komiksie. niby typowy hero, ale jednak pojawiają się tam znaki szczególne. Mi się podoba numer 3 albo ostatni. Dobrze wiesz, że potrafisz modelować, więc podbij level i nadaj trochę charakteru twarzy, czasem wystarczy kilka drobnych zmian.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor I-riss - o tym już pisałem to praca na konkurs, jest już po deadlinie,zmieniłbym twarz i wiele innych rzeczy gdybym miał czas.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l zycze powodzenia, ja zawsze się czegoś czepiam ;) bardzo fajny model ogólnie
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Nie ma co dyskutować nad urodą faceta, w każdym komiksie jak widać wygląda inaczej i akurat ta interpretacja pasuje do całości postaci i wygląda moim zdaniem normalnie. Przy okazji gratulacje dla Wiesława, Wiedźmin bardzo mi się podoba.
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Gosciu wyglada jak wokalista z Rammstein'a. Jakaś inspiracja może? :D Ogólnie praca spoko
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Autor Nie wzorowałem się na wokaliście Rammstein'a. Początkowo fryzura miała być jak w oryginale, ale podczas robienia lowpoly okazało się że nie wyrobie się w limicie 10000 trójkątów wiec musiałem lekko zmienić design.