vision3d Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Taki tam render odswiezonej S class'y. Czas modelingu ok 4-5 dni. Render w v-ray, post w shopie: kolor, flary na swiatlach oraz poprawiony background. Niedlugo wstawie jakies clay'e samego modelu. pozdrawiam.
mrkrzysiek Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 bardzo przyjemny render, ładne studio model zresztą też, ale u Ciebie to standard
JohnZi Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 hehe wlasnie robie ten model:) Fajnie wyszlo, ale szkoda ze dales zblurowany lakier:P
FF Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Nie podoba mi sie cień i gdzieniegdzie brakuje poly. Poza tym wyczesane.
chudy Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 fajnie fajnie, ale cień jest poprostu straszny. Normalnie pod samochoden zrobiła się czarna dziura :P
vision3d Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 dzieki wszystkim za komenty, faktycznie chyba za ciemno sie zrobilo pod autkiem. podrzucam wersje z mniejszym cieniem, jak uznacie ze jest lepsza to podmienie w glownym poscie. pozdrawiam
Trybal Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Te koła wyglądają, jakby się wtapiały w podłogę ^^ A tak ogólnie to wypas :D Gratz!
Đraven Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Modeling bez zarzutu, wyszło świetnie! Jedyne czego mi brakuje, to jakichś refleksów na szybie ;)
kamil.ochel Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 a ja właśnie uwielbiam takie szyby :)
Pionier Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 absolutnie pro Panie Vision :) absolutnie PRO!...
vision3d Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 dzieki chlopaki:) co do szyby - refleksy sa, ale delikatne, akurat o takie mi chodzilo w tym studiu. pozdrawiam
stehn-fahn Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Hej, bardzo mi się podoba, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Samochód jest chyba odbity w poscie. Bliki są idealnie symetryczne. Szczególnie rzuca się to w oczy na lusterkach. Jeżeli na jednym jest po lewej stronie, to na drugim powinien byc po prawej. Zdradz patent jak poprowadziłeś bliki:D
vision3d Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 glowne zrodlo swiatla jest nad autem stad symetryczne odbicia w lusterkach, pozatym swiatla przy zderzakach sa ustawione w bardzo podobny sposob, stad wrazenie symetrii. Zapewniam ze autko bylo renderowane w calosci, a nie tylko w polowie;) pozdrawiam
Touch Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Dawno nic nie PS'ułem, więc sobie pozwoliłem;) (oczywiście, jakby co, to usunę) Pozdr:)
D4D4L Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 heya Noooo ee mojego kométa nie polubisz :) No ale nic... więc tak troszke się zawiodłem bo zazwyczaj trzaskasz świetne rendery a tu taki klops :s no nic lecimy z detalem. Pierwsze wrarzenie jakie odniosłem to było takie dość... wow. Ye profajonalnie to nazwałem ale lećmy dalej, masz fajne jasne studio z typowo ''3D webowym'' backgeoundem, oswietlenie auta ładnie pasuje do niego nawet z tą nietypową szybką (choc mi się podoba ) ale co mnie gryzie to cień pod autem... zanirza estetyke całego studia, skupia wzrok widza na ciemnej plamie na dole renderu pod autem a nie na aucie... wolał bym zobaczyc coś noo powiecmy 25-50% z tego co teraz( nie chodzi o wielkosc ale o eee głębie cczerni...? daj mu poprostu opacicty w PS) żeby moje oko mogło tak.... humh ''bouncnąc'' of dołu obrazka :) . Dalej brakuje mi takrze jakiegos spota rzuconego na Oponki zeby podbić lekko detal na dole.... no i ostatnia zecz to chyba ten gril.... wiesz wzasadzie cierzko mi się określicz czy mi się podoba czy nie... chyba bym wolał mocne chromowe odbicie ''Black&White'' niz takie przejarane światełko + coś kremowego... Co do czerni to chyba tez lekko przesadziłes z kątrastem... tzn prawie karzdy rowek jest tak przekontrastowany ze az AA siada oraz wszystkie otwory z przodu są czarne + lusterka od środka dosc mocno ściemnione a przecierz mamy tam jakis detal/krate którą mozna oswietlic i dodac uroku pracce... nie muwie zeby to było przepalone ale powiecmy minimalnie podswietlone... (10-30% światła).. Nio i co dalej... światła ładnie wyszły... reflexy na aucie na błotniku mi się podobają... na masce juz nie ... ale to juz moje takie wybrzydzanie ;) No nic mam nadzieje ze kolejny render bedzie leprzy :) ciau. P.S. Touch ...ble... :)
WAKi Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 mhm... patrzę na ten komentarz D4D4L i przed oczyma duszy mej pojawia się główny artykuł zeszłotygodniowego Newsweeka... aczkolwiek spostrzeżenia co do cienia choć uważam przesadzone, to ogólnie trafne ;)
D4D4L Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 mhm... patrzę na ten komentarz D4D4L i przed oczyma duszy mej pojawia się główny artykuł zeszłotygodniowego Newsweeka... aczkolwiek spostrzeżenia co do cienia choć uważam przesadzone, to ogólnie trafne ;) Niech zgadne... coś o dyslektykach w tym Newsweeku było? :]
vision3d Napisano 21 Wrzesień 2009 Autor Napisano 21 Wrzesień 2009 Touch - calkiem calkiem;) D4D4L - troche ciezko sie czytalo Twego komenta (bez urazy, ale znaki interpunkcyjne i podstawy ortografii kazdy Polak znac powinien), ale jakos przebrnalem;) generalnie komentarze trafne (zwlaszcza material na grillu), cien faktycznie byl mocno przesadzony, ale w drugiej odslonie zostal poprawiony (zakladam ze komentarz dotyczyl pierwszej wersji) i moim zdaniem wyglada juz naprawde dobrze, opon tym razem swiadomie nie doswietlalem, chcialem zeby bylo ciemniej (a co;) sa rozne szkoly i na wielu refkach fotografowie nie wyciagaja detalu opon). pozdrawiam
polka dot Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Gratuluję dopasowania się pod czysty i wektorowy styl mercedesa, naprawdę świetnie to wygląda. Z pierwszym cieniem wygląda lepiej, czuć że auto siedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi