MazaQ Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Tematem jest / są : rozlewisko rzeki Biebrzy; woda, trzciny, bagno, ptaki itp. itd. - generalnie sprawdźcie ten uroczy zakątek Polski. Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 27.09.2009 (niedziela) godz. 23:59. SONDA: od 28.09 do 30.09 (3 dni) POWODZENIA Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez MazaQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Ooo, oryginalny temat, sie chodzilo sie na łosie nie raz i nie dwa sie, to i moze cos namaluje sie, chociaz srednio umie sie w tak krotkim cza-sie. A ze tak spytam, bo sie nad tym od dawna zastanawialem, to 1,5h to sobie wyznaczacie na stworzenie rysunku od absulutnego zera, lacznie z pomyslem, czy jakies studia wczesniejsze mozna robic i inne takie? Albo 4 dni obmyslac kompozycje na thumbnailach? Zrobic jedna prace, a pozniej druga w 1,5h na jej podstawie od poczatku, jak juz wszystko jest zaplanowane? :) Bo na pewno i takie sie zdarzaly ;> Te 90 min to dla mnie od zawsze bylo zagadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Co prawda nie zglaszam sie, ale musze przyznac ze bdb temat. Moje tereny, kresy wschodnie, podlasie, suwalszczyzna :) Piekne, klimatyczne sa rozlewska i caly Narodowy Park Biebrzański. Zacytuje fotografa National Geographic -> " W PÓŁNOCNO-WSCHODNIEJ POLSCE, przy granicy z Białorusią, na setkach kilometrów kwadratowych rozpościerają się doliny Narwii i Biebrzy. Jak okiem sięgnąć, ciągną się lasy, trzcinowiska, wydmy, bagna i podmokłe łąki - wśród znawców obszar ten słusznie zyskał miano "AMAZONII EUROPY". Zeby zainspirować -> http://www.national-geographic.pl/foto/fotografia/dolny-basen-biebrzy/ Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez graficMac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 A ze tak spytam, bo sie nad tym od dawna zastanawialem, to 1,5h to sobie wyznaczacie na stworzenie rysunku od absulutnego zera, lacznie z pomyslem, czy jakies studia wczesniejsze mozna robic i inne takie? Albo 4 dni obmyslac kompozycje na thumbnailach? Zrobic jedna prace, a pozniej druga w 1,5h na jej podstawie od poczatku, jak juz wszystko jest zaplanowane? :) Bo na pewno i takie sie zdarzaly ;> Te 90 min to dla mnie od zawsze bylo zagadka. Sorry za offtop, ale imo to jest proste. Jeden będzie mierzyć ze stoperem w ręku, żeby być uczciwym, grzecznym, poukładanym itd... Drugi przytnie sobie wiadomo w co, posiedzi nad sprawą ładnych parę godzin albo i dłużej, potem udając greka na forum. Ludziska są różne. Niektórzy robią dla spontanu i ekspresji, inni koniecznie muszą wygrać, bo inaczej są przez miesiąc chorzy... W sumie - jak chcesz to zmierzyć ? Nagrywać tu nie będziemy przecież, liczy się ogólnie na ludzką uczciwość. A poza tym - czy to o to chodzi ? Druga sprawa - speed speedowi nie równy. Ciężko porównać malowanie okrąglakiem z bani do malowania custom brushami z perspektywą i kolorami skradniętymi z refki. Widziałem sporo speedów na sieci w których ludzie wprost wychodzili z jakiejś foty idąc głównymi plamami, schematem kolorów, światłem itd żeby dość do czegoś innego ale ciągle operując w schemacie z refki. Nie ma szans żeby porównać jeden sposób malowania z drugim, więc myślę że każdy robi co uważa i jak uważa, a potem ludzie w sondzie dają za to jakieś punkty albo i nie. I to jest ok, bo to jest tylko Tygodniowy Speed Painting a nie wyścig przez płotki o Złote Kalesony :D A temat jest faktycznie super, może coś zmaluję żeby porobić za statystę :D pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klocjusz Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 To ja zaczynam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MazaQ Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 W sumie ja też mam jedno pytanie z cyklu OF. czy wymyślacz tematu moze brać udział w bitwie? na mój gust nie, ale chciałbym to zweryfikować. pzdr M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 3-4min na każdego, 3 z lewej refkowane. Taka wprawka. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meariss Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Około godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 No jak... wiadomo że wymyślacz tematu może brać udział ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MazaQ Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 zwłaszcza jak smażył pomysł od 14 dni... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Ciekawy temat :) Też spróbuję swoich sił, oto pracka (ok 1h 15 min) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 MazaQ, cos nie tak z data zakonczenia w pierwszym poscie, proponuje dac w niedziele do 23:59 czy wymyślacz tematu moze brać udział w bitwie?Historia pokazuje, ze moze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MazaQ Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 łolaboga tak to już jest z tym ctrl+c ctrl+v ---> poprawione w takim razie ja pasuję w tej edycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Czas: 1:20. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Narazie moj faworyt -> lukanus ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 w takim razie ja pasuję w tej edycji. Ale moze moze! Ja to mysle, ze powinien. Dla przykladu. A najlepiej to linearlnie, jak w teczce masz architekture ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 I jeszcze jeden speed (regulaminowe 1,5 h): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meariss Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 lukanus, podobają mi się Twoje prace, używasz jakichś konkretnych pędzli, tworzysz je sam, czy może rysujesz jednym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 meariss cieszę się, że się podoba :). W 99 % przypadków korzystam z pędzli Blur's good brush 4.0 pro autorstwa Yanga Xueguo. Leżą na CGSociety. To czego mi brakuje robię sam. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Lukanus praca bomba, ale osobiscie uderzyl bym tam lekko zielonym lub zolto-zielonym swiatlem, takim przebiciem od lisci. Mysle, ze te brzozy swietnie oddaja nas zpolski klimat, gratuluje pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 No i ja znów z moim badziewiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 U mnie będzie Biebrza przed naszą erą w klimacie bajań ludowych :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Proponuje przykleić bo wątek powoli ucieka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stHEAD Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 jo! 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 stHead - cos kompozycja mi nie pasi, ale kolorystyka niezla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Ufff dawno nie brałem udziału w tego typu atrakcjach na czas. Ostatni raz lookałem co 5 minut na zegarek chyba na egzaminie na architekture ;D równo 1,5h cheers! Norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Świetna praca norden. Światło i nastrój są super, aż by się chciało tam być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 norden, czad! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Ładnie panowie, ładnie. Badziew ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 lukanus,atheg>// miałobyć tak jesiennie ; ] czyli czas teraźniejszy SBT77>// Uau jest w tym cos niesamowitego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 SBT77 - czemu się tak nisko cenisz? Wydaje mi się śmieszne przy wystawianiu swojej pracy w internecie, publikacji jej, zaznaczać iż jest badziewna... wg mnie jest ciekawa, troche nudna kompozycja ale wykonanie nietypowe fajne, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gangren Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Poprostu jest skromny ;] SBT77 - ciekawy speed, podoba się choć rzeczywiście kompozycja już nieciekawa. serio - bardzo fajne, szkoda że nie w kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 SBT77 bardzo malarsko to wygląda. Gwoli ścisłości, do sondy daję drugą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 (edytowane) Skromny debiut ~70min //edit 8 sekund spoznienia, imageshack sie udlawil : P Choc patrzac z drugiej strony to Data i czas modyfikacji pliku: 2009:09:27 23:58:51 Edytowane 27 Wrzesień 2009 przez twi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Fajne, podoba mi się dobre:) Chociaż nie wiem czemu. Jak z romantyzmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 No, no. SBT zaskoczyłeś mnie mega in plus... Bardzo dobry speed. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 SBT77- SWIETNY speedzik! Troche faktycznie kompozycja moglaby byc ruszona w ktoras strone, ale generalnie ta niedoslownosc wszystkiego strasznie mi sie podoba. Jakbys moze troszke bardziej poszukal gdzies glebi przestrzeni to by bylo jeszcze lepiej. Uwazam, ze moglbys sprobowac rozwinac ten styl, bo wydaje mi sie, ze potencjal w nim jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Ze Norden zaszefi to do przewidzenia bylo ale SBT77 to niezla zaskoczka :] Nie poznaje kolegi - tak jak lordzik mysle ze wyszlo napraaaawde super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 W końcu się ludzie poznali na SBT77, naprawdę kibicuję mu od kiedy zobaczyłem jego prace na tym forum i nie zawiodłem się... mój głos już masz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Wielkie, wielkie dzięki za wszystkie ciepłe słowa. Mój warsztat póki co jest bardzo skromny, jednak nie boję się eksperymentować i prawdopodobnie to jest przyczyną, dla której pewnym osobom spodobała się moja praca na ten TSP - czasem coś ciekawego się pojawi, chociaż tego nie oczekiwaliśmy. Rembiku, dzięki wielkie, ale o ile nie przytrafi mi się jakiś fenomenalny progres (a takie rzeczy zdarzają się niesamowicie rzadko) to o tym czy było warto mi kibicować czy nie przekonamy się za kilka czy kilkanaście lat. Niemniej jednak miło że ktoś trzyma kciuki za moje zmagania z digitalem. I przepraszam za offtop, ale pozostawić tak miłe słowa bez odzewu byłoby po prostu niegrzecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 (edytowane) I tak już fajny progress zrobiłeś - nie trzeba czekać kilku czy kilkunastu lat. Mimo to czekam na jakąś inną nową Twoją pracę, żeby przekonać się czy to nie "przypadek" (ha-ha) ;) I od razu napisz tą swoją tajemniczą teorię na naukę rysowania, o ktorym pisales jakis czas temu Edytowane 29 Wrzesień 2009 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Ja chwilowo niewiele widze i mam off od komputera ze wzgledow zdrowotnych wiec sondy nie postawie. Ktos da rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 no jak trzeba to sie zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi