Levus Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 (edytowane) Hej ho! Wyniki ogłoszono, więc postanowiliśmy zamieścić filmik również na rodzimym forum. Niestety tym razem obyło się bez sukcesów. Filmik zawiera mase niedoróbek i błędów, które wynikły głównie z pracy po godzinach a pod koniec terminu również po nocach (i tu szacun dla Arturra, gdyż udowodnił, że człowiek wcale nie musi spać:D). Nie obyło się bez wielu potknięć. Nie starczyło czasu na dorobienie kilku rzeczy, efektów i ogólnie na zrobienie tego lepiej. Jednak wyniesione z produkcji doświadczenie, bezcenne. No i samo ukończenie na czas jest dla nas mega nagrodą. credits: arturro - animatik, timeline, kamerki, rig i animacja postaci i otoczenia levus - koncepty, modele, oświetlenie, rendering, postpro, sfx obaj - pomysł, rwanie włosów, dojenie dębowego pozdrówki i miłego oglądania! (jak o czymś zapomniałem lub pokręciłem to mnie artek popraw:) ) FINAL ENTRY: http://features.cgsociety.org/challenge/secret_agent/player.php?entry_id=106930 ENTRY PAGE (koncepty itp): http://features.cgsociety.org/challenge/secret_agent/view_entries.php?challenger=18685 Edytowane 9 Październik 2009 przez Levus 2
SEB Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Potwierdzam, chlopaki sie napocily przy tym ostro - Artek usypial przed kompem :D. Jeszcze raz (tym razem oficjalnie) gratuluje ukonczenia :D. 1
Santi_Animator Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Pełen szacunek Panowie ;) Oczywiście gratulacje za ukończenie. Najlepsze w tym shorcie jest to, że Candidate całkowicie mi przypomina Artura pod względem tych kocich ruchów ;D Jeszcze raz gratulacje ;) 1
floo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Levus wyrwał wszystkie włosy... :D Artur pobił rekord pracy animatora przy kompie, bez snu... ;P Gratulacje!!! P.s. Szoda że nie udało się zrobił pełniejszej wersji, ale wierze że skończycie Dedala... ;) 1
Levus Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 No dobra chłopaki, posłodzone, teraz czekamy na obiektywne opinie;)
Loopik Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 No dobra chłopaki, posłodzone, teraz czekamy na obiektywne opinie;) Zwykły crap, nic dodać nic ując hehehe... (joke), Dźwięk trochę martwy gdy go tak telepie na tym fotelu, poza tym to gratuluję ukończenia.
arturro Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 No coz, obiektywnie mowisz... obiektywnie to dostalismy sluszna lekcje pokory :) nie tak prosto sie robi shorty jak sie nam wydawalo, stac nas na duzo wiecej, ale w praniu wychodzi tyle rzeczy, ze posiadane umiejetnosci nie dadza sie w pelni wykorzystac. Podsumowal bym to zmodyfikowana sentencja ktora rzucila mi sie w oczy przegladajac net: Good animation comes from experience, experience comes from bad animation. 1
the_fgdf Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 ^^ Uczynie to swoim mottem;) Gratulacje ukończenia i... muszę się przyznać że nie do końca rozgryzłem fabułę -więc proszę - jak dziecku ;) _BB
floo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 No dobra chłopaki, posłodzone, teraz czekamy na obiektywne opinie;) a obiektywie, to... pożycz cukru do kawy. ;P
Levus Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 A proszę bardzo, fabuła: Koleś przychodzi na rekrutacje na agenta/tajnego agenta/superagenta, takiego wymiatacza i jest strasznie podjarany. W miedzyczasie do osrodka szkoleniowego wkrada sie inny agent (wrogi systemowi) (to jest to ujecie z niktowizorem, nie za bardzo wyszlo, mialo byc widac ze takich pokoikow jest duuuzo) uploaduje wirusa do sytemu komputerowego i naszemu kandydatowi wali się w bani:d a obiektywie, to... pożycz cukru do kawy. ;P przeca masz cały ten swój plastikowy pojemniczek..
peteRlo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Po wyrazie twarzy gostka, i tym 'szejkerze', można przypuszczać, że chodzi o niedoczynność tarczycy (kretynizm). Ahaha. Pozdro
SEB Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 ... no zapewne podczas prania beretu koles zfajdal sie w majty, ale jak chcesz to poczuc to musisz isc do kina 4D :P. zDRO. SEB. :) 1
Levus Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 Po wyrazie twarzy gostka, i tym 'szejkerze', można przypuszczać, że chodzi o niedoczynność tarczycy (kretynizm). Ahaha. Pozdro Znaczy kolo jak juz wchodzil tam to nie byl zbyt chytry..
Santi_Animator Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Gdyby nie inne sprawy na Waszych głowach, to byłby z tego całkiem porządny shorcik, ale założenie aby skończyć z mniejszym efektem finalnym też jest czasem dobrą rzeczą. Trzeba umieć zamykać projekty, szczególnie gdy goni termin, a kawa się kończy ;) 1
peteRlo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Levus: "Znaczy kolo jak juz wchodzil tam to nie byl zbyt chytry.." Dokładnie.
floo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Animacja twarzy z tego co mi wiadomo to skromna ilośc morphów. Animacji postaci brakuje polerki, za dużo materiału i za mało czasu. Ostatnie ujęcie z holem i innymi chętnymi wyjąsniło by sprawę, a jednak pozostaje niedomówienie. Ps. Materiał dowodowy z tego co Artur robi jak się nie wyśpi został zebrany i wkrótce dostarczony w odpowiednie miejsce... P.s.2. Właśnie kawa się skończyła:P
arturro Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 No wlasnie niestety przez pospiech nie moglismy sie skupic na dobrym przedstawieniu pomyslu i fabuly. Nie moglismy sie skupic na jakosci wykonania. Wogole na niczym nie moglismy sie skupic :) samo zycie, ale doswiadczenie bezcenne.
Ania Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Twarz świetna, reszta modeli też. Animacja trochę pływa momentami ale jako całość bardzo fajna, film mi się bardzo podobał, i widać ogrom włożonej pracy. Gratuluję. Koleś przychodzi na rekrutacje na agenta/tajnego agenta/superagenta, takiego wymiatacza i jest strasznie podjarany. Tą część udało wam się pokazać bardzo dobrze :) W miedzyczasie do osrodka szkoleniowego wkrada sie inny agent (wrogi systemowi) (to jest to ujecie z niktowizorem, nie za bardzo wyszlo, mialo byc widac ze takich pokoikow jest duuuzo) uploaduje wirusa do sytemu komputerowego i naszemu kandydatowi wali się w bani:d Ja się nie kapnęłam że tam jest drugi człowiek. A jako że kandydat już od początku miał trochę nawalone w bani, to to nie robiło takiej różnicy.
Jonasz_Real Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Bylo kilka drażniących elementów, np. chodzi o monitory. Tylko na zielono się świeciły. Mogły być jakieś tabelki, wzorki. etc. Btw. gratuluje wam za ukończony projekt. To sie najbardziej liczy. :):) Macie po jeden
Levus Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 Aniu, dzięki! I faktycznie, o fabule wolałbym (wolelibyśmy) za długo nie dyskutować, ten projekt był totalnym spontanem, w ciągu 5 minut w przerwie zdecydowaliśmy, że robimy i cześć:D Jonek, dzięki! No właśnie na tych monitorach miały być, a miały, czasu nie starczyło. Ale masz 100% racji z tym level-upem:D pozdrawiam! i Artur też pozdrawia!;)
peteRlo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Ech Levus, wcale nie jest całkowicie do bani. Dla mnie kołacze się to gzieś w okolicach Rolanda Topora, a że ten człowiek miał dość specyficzne poczucie humoru, to i filmik nie na CGTalk. Pozdro
gabrino Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Postac wyglada jakby miala maly paraliz twarzy , no i lekkie objawy epilepsji. troche nie rozumiem dlaczego robic animacje czegos co mgloaby byc duzo szybciej i lepiej zrobine w live action. gdy zbyt blisko zblizyc sie do realizmu to bardzo rudno jest osiagnac dobry efekt Reszta bardzo mi sie podoba, zarowno koncepty jak i finalny produkt.
Kusanagi Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 mi sie niestety nie podoba za bardzo / animacja bardzo slaba ;(
Gość i-riss Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) gratuluję. ukonczyliscie to! co jest najtrudniejsze:) animacja postaci moglaby byc lepsza, na nia postawilbym glowny nacisk. model, koncepty -miodzio! a i jeszcze jedno, teaser jest bardzo fajny i ciekawszy od pozniejszej animacji. Co do animacji postaci, to faktycznie jest zle zrobiona pod wzgledem poparwnej fizyki itp. ale widze ze mimo to zostal uchwycony charakter bohatera. Mysle ze jak popracujesz nad typowo fizycznymi zagadnieniami to latwiej bedzie Ci przekazac emocje, do ktorych ewidentnie masz wyczucie! Edytowane 11 Październik 2009 przez i-riss
piotr kura Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Bardzo ładne i ciekawe koncepcje!! Wierzę że gdyby bylo więcej czasu to wszystko lepiej się by komponowało, animacja byłaby płynniejsza (wyglada troche jak łączone sekwencje mocapu) no i fabuła czystsza. Duzo krytyki i wytykania ale ogolnie bardzo pozytywnie. Gratulacje !
Rekomendowane odpowiedzi