Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Nowe renderki: 180s. time rendering (with GI) 160s. time rendering (with GI) Opona: 7350 poly Felga: 5980 poly Tarcza i reszta: 2034 W sumie: 15 364
Napisano 11 Czerwiec 200420 l mam wrażenie, że to łączenie felgi z obręczą wyszło Ci trochę zbyt miękkie, jeśli wiesz o co mi chodzi... po prostu tam powinien być chyba większy kant po obu stronach ramion... ale ilość poly całego Twojego koła to 1/4 ilości poly samej felgi w moim Clio, nieźle :D pozdrawiam
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Bardzo ładnie, jak się nada materiał oponce to te wszystkie kancistości znikną i tak..... P.S. Do mojego Vipera także wyszukałem sobie rzut bieżnik...Co ciekawe dokładnie ten sam ze strony Michelin. Oczywiście w moim wypadku modelowałem stary model Pilot Sport, bo jest łądniejszy i taki w viperkach był montowany:P
Napisano 11 Czerwiec 200420 l pieknie sie prezentuje, poprostu midzio na kiedy przewidujesz ukonczenie pracy?
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Nie przewiduje. :) Odnośnie łączeń to mam ich dość po dwudniowej walce. x_x Mimo to, jeszcze moge nad nimi przysiąść. Następnym krokiem będzie zawieszenie.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Pussiku! Przepięknie Ci to wychodzi, bardzo podobał mi się też lakier, świetna dbałość o szczegóły i w ogóle... wyjdziesz za mnie !!? ;)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l no nieźle...czepiałem się tej oponki...bo taka surowa wyglądała , okropnie...ale z felą i przy pięknym porshe, wygląda...czadowo... tylko przeszkadza mi trochę ten odstający walec w przednim kole..., to jest na oryginalnie??? Pussik nie wychodź za niego!!! on nie kocha ciebie, tylko twój samochód :))))
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Enzo, aż myslałam, że napiszesz \"nie wychodź za niego ... wyjdź za mnie\" ;) Puki co nie planuje tu z nikim się wiązać. Faktycznie, przasadziłam z tym wystającym. :P No, ale drobiazg skrócić to. :) Jeszcze te łączenia... nieco subtelniejsze w orginale. teraz spadam film oglądać. :-) Jutro robie zawieszenie. ;) Dzięki za komentarze.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l No wiedziałem że o czymś zapomniałem :))) W oryginale...ta nakrętka jest niebieska...a u ciebie czerowna..zdecydowanie niebieska bardziej pasuje... to tyle...czekam na kolejne rendery...
Napisano 11 Czerwiec 200420 l z tego co widze ... to pussik zamiescila 2 zdjecia orginalu ... jeden z niebieska ... a drugi z czerwona nakretka ... obie pasuja ... pozdro
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Czy to 2gie to aby napewno zdjęcie?? Bo wydaje mi się, że to z czerwonym to render! Piękny samochodzik... Pussik - nie wychodź za nich, używaj życia póki możesz!! :P Btw. Piękna z Ciebie białogłowa, z tego co widziałem na zdjęciach!
Napisano 11 Czerwiec 200420 l enzo napisał: >>Pussik nie wychodź za niego!!! on nie kocha ciebie, tylko twój samochód :)))) nie mówię że tak nie jest, ale nawet jeśli to wstydziłbyś się takie boki mi robić ;) Pussik - pękło mi serce... a tak poważnie to przepraszam za ten off topic.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor M@Ti, jasne, że render.: a tu full wersja: http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki/1.JPG Więcej tutaj: http://www.members.lycos.co.uk/pussik/site/fotki.html
Napisano 12 Czerwiec 200420 l kingwins...wybacz...ale wiesz \" live is brutal , anf full of zasadzkas , and sometimes kopas w dupas....\" :)) P.S Mnie najbardziej podoba się ten porszak, jak jest w wersji HARD-TOP , z załozonym dachem..., pussik zrób najpierw z dachem...i bez środka , a potem pobaw się w cabrio/spider - bo nie mogę się już doczekać tego modelu...
Napisano 12 Czerwiec 200420 l enzo live is brutal dzięki temu że ludzie się tak zachowują Pussik - sorry za pomyłkę, jakoś dziwnie napisałem w ostatnim poście \"nie przepraszam\" oczywiście miało być - przepraszam za offtopic, co i tym razem czynię.
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor :| Wystarczyło edytować. Hard Top? Hehe, to tylko dach i 3/4 szyby więcej... :-) mniej roboty niż przy kole. :)
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Ładnie Pussik ci to idzie ale wydaje mi się że felga jest troche płaska. Widać to na zdjęciach.
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor Masz racje Kryhas. Troszke \'uwypukliłam\' felge (jest bardziej wklęsła). Śruba innego koloru oraz oś jest krótsza. No i jest wentyl. :P Jeszcze drugie ujęcie: http://www.members.lycos.co.uk/pussik/482.jpg
Napisano 12 Czerwiec 200420 l No i teraz jest pięknie..., cieszy mnie że czytasz uważnie komentarze i rzeczywiście poprawiasz to co trzeba..:) kingwins - jak niby ludzie postępują...- w dzisiejszych czasach, znów panuje prawo dżungli - niestety :((
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Robisz, robisz ... i jest bardzo dobrze :). Oby udało Ci sie rownie dobre materialy zrobic co Loozackowi i Bzykowi. A propo materialow kiedy cos bedzie mozna zobaczyc?
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor Mam nadzieję, że w lipcu coś zaczne. Ale naprawde wątpie. :| Chciałabym wpierw obeznać się z PhotoShopem. A to nie tak \"hop i już\". Również chciałabym wpierw skupić się na skończeniu modelowania, a tu koniec również daleki. :)
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Jeżeli nie zabardzo cziasz PS... to zobacz Corel Photpaint - ma dużo funkcji...i jest \"wmiare\" prosty...
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor Ale po co mam iść na łatwizne? I tak będe musiała skumać PS. Prędzej czy później. :-) Z programów graficznych 2D to na poziomie podstawowym znam Paint Shop PRO.
Napisano 12 Czerwiec 200420 l pussik... corel PP...to jeden z bardziej profesjonalnych pakietów..uwież mi..sam korzystam...:) sama zlookaj.... coś o C-PP
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor Heh, no właśnie tak sie przyglądam off topicowi i coraz bardziej mi się nie podoba. .. a szybciej to chyba jednka nie będzie. Mimo wakacji. :-) Wpierw wpadła mi do głowy myśl, że skoro wakacje to mogę dłużej siedzieć przy Porsche, jednak z jakiej paki? Będę więcej na dwór wychodziła i się z chłopakiem spotykała. Ot co. :D [Wyedytowany dnia 12-6-2004 > Pussik]
Napisano 12 Czerwiec 200420 l pozwolilem sobie uzyc nowej swietnej funkcji masowego kasowania offtopicow :]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l No bez jaj - to jest lekki przekręt... są działy, gdzie żaden moderator nie zagląda, a tutaj każdy offtop ląduje w koszu - bez urazy, ale to jest chore... forum wiele na tym traci... coraz mniej zaczyna mi się to podobać...
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Zgadzam się z tobą.. Powiem więcej - Coraz bardziej zaczyna to przypominać forum Tweak, gdzie wszelkie pisanie offtopiców kończy się często banem... Dla mnie \"nasze\" forum ma swój pogodny klimat... Postarajcie się o to, aby go nie utraciło. To by było na tyle... [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > --Chris--]
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor Wreszcie update. Uff... Po 6 dniach pracy nad tylnim zawieszeniem, renderki: POWYŻSZY RENDER W WERSJI 2048x1536 Siatka: POWYŻSZY RENDER W WERSJI 2048x1536 POWYŻSZY RENDER W WERSJI 2048x1536 POWYŻSZY RENDER W WERSJI 2048x1536 Szkoda, że jeszcze karbonowy szkielet auta nie został wymodelowany. Nie latałyby te elementy w powietrzu. [Wyedytowany dnia 18-6-2004 > Pussik]
Napisano 18 Czerwiec 200420 l craaaazy :) detaloholik to jest dobre stwierdzenie :) ty to masz zaciecie pussik :)
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Jestes inna :P >czasami mnie poprostu rozbrajasz .... hehe i niemam pytan ...:P >jak zwykle.......tylko jeddno pytanko masz jakies blueprinty do tego interior ?? czy ze zdjec to robisz ??
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor Ze zdjęć. :) Szkielet też ze zdjec będę musiała. :) Ale po zrobieniu karoserii to już bułka z masłem orzechowym. :) Do niedzieli postaram się zrobić przednie zawieszenie.
Napisano 18 Czerwiec 200420 l swoja droga podziwiam ilosc polygonow, swietnie ci idzie 220k to bardzo dobrze...
Napisano 18 Czerwiec 200420 l sloneczko ty mnie przerazasz... takiej dbalosci o szczegoly na tym forum jeszcze nie widzialem (moglaś robic kazde lozysko osobno ;-D
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Nie zebym chcial ciebie namawiac do zlego ale wez sie za nurbsy :), z taką dokladnoscią i cierpliwoscią to tylko nurbsiki . piknie
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Pussik szalejesz :] Łądnie zrobione zawieszenie. Wszystko jest chyba z dokładnością do 0.1 mm :D
Napisano 18 Czerwiec 200420 l eeee, takie sobie... nakrętki chyba nie mają podkładek ;) a tak serio... to ja nie mam pytań, jesteś nienormalna i tyle (w pozytywnym znaczeniu :)) pozdrawiam
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor Nurbsami... hmm, ile to by poly wyszło (?)... 2mln? 3mln? Napewno nie optymalizowałabym już stworzonego modelu. Zawieszenie na jedno koło - bez koła - ma 8500. Ta sprężyne owszem, trzeba wyskalować... :/ [Wyedytowany dnia 18-6-2004 > Pussik]
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Kup sobie kubusia i juz tak niegrzesz..... to jest juz chore :P >kolejny raz niemam pytan :P
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Bosz, musisz się nudzić strasznie w domu... Ale tak na serio, to ostatnio jak tu zaglądałem, to nie sądziłem, że może być lepiej ;] Się ździwiem.
Napisano 18 Czerwiec 200420 l wiesz co popros Poeshe to moze ci dadza ten samochod i bedziesz miala fajny material referencyjny....... eh
Napisano 18 Czerwiec 200420 l kobieto cie powinni juz na odwyk wziac :), bo jeszcze chwila i bedzie za pozno, nie bierz sie za nurbsy tylko bierz sie za CAD\'a,
Napisano 18 Czerwiec 200420 l tak patrze na najnowszy screen... i gadosz ze nadpisalas save to sie pobawisz w malego modelarza :D poskladaj elementy :D :P
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Witam ! Model na pryzwoitym poziome i rozumiem Twoje podejscie i bardzo mi się podoba. Dobrze że przywiązujesz wage dpo szczegółów, ale nie bagatelizuj karoserii, a tam jak wiesz masz jeszcze kilka wgniecen i nierownsoci droibnych, ktore wartoby poprawic :) eax88 o ile się nie myle nurbsy, czyt Rhino jest programem typu CAD ;) Pozdro
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Wow!!Jestem pod wrażeniem!!Trzymaj tak dalej.Pozdrowienia i powodzenia.
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor Wow, dzięki za komentarze. :) AutoCADa zaczne sie uczyć w 2006 roku. To oddzielny segment troszke niż 3d max. Karoserie zaczne wykanczać po skończeniu przedniego zawieszenia i dopiero wtedy odważe się umieścić wipka na międzynarodowym forum. :) Bo z tą maska aktualna to obciach. :) Felga po prawej kanciasta, bo nie ma meshsmooth`a. :) [Wyedytowany dnia 18-6-2004 > Pussik]