Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Nowe renderki:

487.jpg

180s. time rendering (with GI)

486.jpg

160s. time rendering (with GI)

Opona: 7350 poly

Felga: 5980 poly

Tarcza i reszta: 2034

W sumie: 15 364

• Odpowiedzi 544
  • Wyświetleń 58,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam wrażenie, że to łączenie felgi z obręczą wyszło Ci trochę zbyt miękkie, jeśli wiesz o co mi chodzi... po prostu tam powinien być chyba większy kant po obu stronach ramion... ale ilość poly całego Twojego koła to 1/4 ilości poly samej felgi w moim Clio, nieźle :D

pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładnie, jak się nada materiał oponce to te wszystkie kancistości znikną i tak.....

P.S. Do mojego Vipera także wyszukałem sobie rzut bieżnik...Co ciekawe dokładnie ten sam ze strony Michelin. Oczywiście w moim wypadku modelowałem stary model Pilot Sport, bo jest łądniejszy i taki w viperkach był montowany:P

Napisano

pieknie sie prezentuje,

poprostu midzio

na kiedy przewidujesz ukonczenie pracy?

Napisano
  • Autor

Nie przewiduje. :)

Odnośnie łączeń to mam ich dość po dwudniowej walce. x_x

Mimo to, jeszcze moge nad nimi przysiąść.

Następnym krokiem będzie zawieszenie.

Napisano

Pussiku! Przepięknie Ci to wychodzi, bardzo podobał mi się też lakier, świetna dbałość o szczegóły i w ogóle... wyjdziesz za mnie !!?

;)

Napisano

no nieźle...czepiałem się tej oponki...bo taka surowa wyglądała , okropnie...ale z felą i przy pięknym porshe, wygląda...czadowo...

tylko przeszkadza mi trochę ten odstający walec w przednim kole..., to jest na oryginalnie???

Pussik nie wychodź za niego!!! on nie kocha ciebie, tylko twój samochód :))))

Napisano
  • Autor

Enzo, aż myslałam, że napiszesz \"nie wychodź za niego ... wyjdź za mnie\" ;)

Puki co nie planuje tu z nikim się wiązać.

Faktycznie, przasadziłam z tym wystającym. :P No, ale drobiazg skrócić to. :)

485.JPG484.JPG

Jeszcze te łączenia... nieco subtelniejsze w orginale.

teraz spadam film oglądać. :-) Jutro robie zawieszenie. ;) Dzięki za komentarze.

Napisano

No wiedziałem że o czymś zapomniałem :)))

W oryginale...ta nakrętka jest niebieska...a u ciebie czerowna..zdecydowanie niebieska bardziej pasuje...

to tyle...czekam na kolejne rendery...

Napisano

z tego co widze ... to pussik zamiescila 2 zdjecia orginalu ... jeden z niebieska ... a drugi z czerwona nakretka ... obie pasuja ...

pozdro

Napisano

Czy to 2gie to aby napewno zdjęcie?? Bo wydaje mi się, że to z czerwonym to render! Piękny samochodzik...

Pussik - nie wychodź za nich, używaj życia póki możesz!! :P Btw. Piękna z Ciebie białogłowa, z tego co widziałem na zdjęciach!

Napisano

enzo napisał:

>>Pussik nie wychodź za niego!!! on nie kocha ciebie, tylko twój samochód :))))

nie mówię że tak nie jest, ale nawet jeśli to wstydziłbyś się takie boki mi robić ;)

Pussik - pękło mi serce...

a tak poważnie to przepraszam za ten off topic.

Napisano

kingwins...wybacz...ale wiesz \" live is brutal , anf full of zasadzkas , and sometimes kopas w dupas....\" :))

P.S

Mnie najbardziej podoba się ten porszak, jak jest w wersji HARD-TOP , z załozonym dachem..., pussik zrób najpierw z dachem...i bez środka , a potem pobaw się w cabrio/spider - bo nie mogę się już doczekać tego modelu...

Napisano

enzo live is brutal dzięki temu że ludzie się tak zachowują

Pussik - sorry za pomyłkę, jakoś dziwnie napisałem w ostatnim poście \"nie przepraszam\" oczywiście miało być - przepraszam za offtopic, co i tym razem czynię.

Napisano
  • Autor

:|

Wystarczyło edytować.

Hard Top? Hehe, to tylko dach i 3/4 szyby więcej... :-) mniej roboty niż przy kole. :)

Napisano

Ładnie Pussik ci to idzie ale wydaje mi się że felga jest troche płaska.

Widać to na zdjęciach.

Napisano

No i teraz jest pięknie..., cieszy mnie że czytasz uważnie komentarze i rzeczywiście poprawiasz to co trzeba..:)

kingwins - jak niby ludzie postępują...- w dzisiejszych czasach, znów panuje prawo dżungli - niestety :((

Napisano

Robisz, robisz ... i jest bardzo dobrze :). Oby udało Ci sie rownie dobre materialy zrobic co Loozackowi i Bzykowi. A propo materialow kiedy cos bedzie mozna zobaczyc?

Napisano
  • Autor

Mam nadzieję, że w lipcu coś zaczne. Ale naprawde wątpie. :|

Chciałabym wpierw obeznać się z PhotoShopem. A to nie tak \"hop i już\".

Również chciałabym wpierw skupić się na skończeniu modelowania, a tu koniec również daleki. :)

Napisano

Jeżeli nie zabardzo cziasz PS... to zobacz Corel Photpaint - ma dużo funkcji...i jest \"wmiare\" prosty...

Napisano
  • Autor

Ale po co mam iść na łatwizne?

I tak będe musiała skumać PS. Prędzej czy później. :-)

Z programów graficznych 2D to na poziomie podstawowym znam Paint Shop PRO.

Napisano

pussik... corel PP...to jeden z bardziej profesjonalnych pakietów..uwież mi..sam korzystam...:) sama zlookaj.... coś o C-PP

Napisano
  • Autor

Heh, no właśnie tak sie przyglądam off topicowi i coraz bardziej mi się nie podoba.

.. a szybciej to chyba jednka nie będzie. Mimo wakacji. :-)

Wpierw wpadła mi do głowy myśl, że skoro wakacje to mogę dłużej siedzieć przy Porsche, jednak z jakiej paki? Będę więcej na dwór wychodziła i się z chłopakiem spotykała. Ot co. :D

[Wyedytowany dnia 12-6-2004 > Pussik]

Napisano

No bez jaj - to jest lekki przekręt... są działy, gdzie żaden moderator nie zagląda, a tutaj każdy offtop ląduje w koszu - bez urazy, ale to jest chore... forum wiele na tym traci... coraz mniej zaczyna mi się to podobać...

Napisano

Zgadzam się z tobą..

Powiem więcej - Coraz bardziej zaczyna to przypominać forum Tweak, gdzie wszelkie pisanie offtopiców kończy się często banem...

Dla mnie \"nasze\" forum ma swój pogodny klimat... Postarajcie się o to, aby go nie utraciło.

To by było na tyle...

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > --Chris--]

Napisano
  • Autor

Wreszcie update. Uff...

Po 6 dniach pracy nad tylnim zawieszeniem, renderki:

481.jpg

POWYŻSZY RENDER W WERSJI 2048x1536

Siatka:

479.jpg

478.jpg

510.jpg

475.jpg

Szkoda, że jeszcze karbonowy szkielet auta nie został wymodelowany. Nie latałyby te elementy w powietrzu.

[Wyedytowany dnia 18-6-2004 > Pussik]

Napisano

craaaazy :) detaloholik to jest dobre stwierdzenie :)

ty to masz zaciecie pussik :)

Napisano

Jestes inna :P

>czasami mnie poprostu rozbrajasz .... hehe i niemam pytan ...:P

>jak zwykle.......tylko jeddno pytanko masz jakies blueprinty do tego interior ?? czy ze zdjec to robisz ??

Napisano
  • Autor

Ze zdjęć. :)

Szkielet też ze zdjec będę musiała. :)

Ale po zrobieniu karoserii to już bułka z masłem orzechowym. :)

Do niedzieli postaram się zrobić przednie zawieszenie.

Napisano

sloneczko ty mnie przerazasz... takiej dbalosci o szczegoly na tym forum jeszcze nie widzialem (moglaś robic kazde lozysko osobno ;-D

Napisano

Nie zebym chcial ciebie namawiac do zlego ale wez sie za nurbsy :), z taką dokladnoscią i cierpliwoscią to tylko nurbsiki . piknie

Napisano

Pussik szalejesz :]

Łądnie zrobione zawieszenie.

Wszystko jest chyba z dokładnością do 0.1 mm :D

Napisano

eeee, takie sobie... nakrętki chyba nie mają podkładek ;)

a tak serio... to ja nie mam pytań, jesteś nienormalna i tyle (w pozytywnym znaczeniu :))

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

471.jpg

Nurbsami... hmm, ile to by poly wyszło (?)... 2mln? 3mln? Napewno nie optymalizowałabym już stworzonego modelu.

Zawieszenie na jedno koło - bez koła - ma 8500.

Ta sprężyne owszem, trzeba wyskalować... :/

Napisano

Kup sobie kubusia i juz tak niegrzesz..... to jest juz chore :P

>kolejny raz niemam pytan :P

Napisano

Bosz, musisz się nudzić strasznie w domu...

Ale tak na serio, to ostatnio jak tu zaglądałem, to nie sądziłem, że może być lepiej ;] Się ździwiem.

Napisano

wiesz co popros Poeshe to moze ci dadza ten samochod i bedziesz miala fajny material referencyjny....... eh

Napisano

kobieto cie powinni juz na odwyk wziac :), bo jeszcze chwila i bedzie za pozno, nie bierz sie za nurbsy tylko bierz sie za CAD\'a,

Napisano

sprzedaj ten model...

alllllle bedzie siana :)

Napisano

tak patrze na najnowszy screen... i gadosz ze nadpisalas save

to sie pobawisz w malego modelarza :D poskladaj elementy :D :P

Napisano

Witam !

Model na pryzwoitym poziome i rozumiem Twoje podejscie i bardzo mi się podoba. Dobrze że przywiązujesz wage dpo szczegółów, ale nie bagatelizuj karoserii, a tam jak wiesz masz jeszcze kilka wgniecen i nierownsoci droibnych, ktore wartoby poprawic :)

eax88 o ile się nie myle nurbsy, czyt Rhino jest programem typu CAD ;)

Pozdro

Napisano
  • Autor

Wow, dzięki za komentarze. :)

AutoCADa zaczne sie uczyć w 2006 roku. To oddzielny segment troszke niż 3d max.

Karoserie zaczne wykanczać po skończeniu przedniego zawieszenia i dopiero wtedy odważe się umieścić wipka na międzynarodowym forum. :)

Bo z tą maska aktualna to obciach. :)

472.jpg

Felga po prawej kanciasta, bo nie ma meshsmooth`a. :)