tomi1618 Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Mam pytanie: Jak zrobić coś takiego? Chodzi mi o to ,żeby nie było widzać tych ścian żebym z zewnątrz widział wnętrze (jak na rysunku). Robię tak jak w poradniku i tam pisze ze z ,,Modify" wybrać ,,Normal" i wybieram i wnętrze mam koloru fioletowego a zewnątrz ściany są czarne wogóle nie przeźroczyste :/ prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 zaznacz ściany kliknij PPM Object Properties i zaznacz backface cull Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2009 dzięki koleś :D wszystko tyka :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2009 a jeśli mam model przekształcony w Poly a chce żeby juz wogóle nie był w poly, czyli żeby wrócić do tego gdzie są wymiary modelu to co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 jak już przekonwertowałeś to raczej amen. Takie coś to chyba tylko jak modelowanie na nodach jest zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2009 a jak chociaż zmienić wymiary box'a jeśli jest w Poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Łapać za vertexy i je pieczołowicie przeciągać na z góry upatrzone pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2009 aha ;/ no dobra dzięki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 zawszę zamiast konwertować do editable poly, możesz narzucić modyfikator Edit Poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaczyk Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 indian, a to nie jest tak, że jak narzuci modyfikator Edit Poly to komputer będzie miał "więcej do liczenia" niż w przypadku przekonwertowania do editable poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Chciałbym powrócić do tematu tych ścian :P Mój problem jest troszkę inny, kiedy mam np. boxa i usunę jakiś poly, to od środka wszystko jest jakby czarne i na renderze też tego nie ma itd. Jak zrobić, żeby ścianka od strony wewnętrznej była taka sama jak od zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Możesz nadać temu obiektowi grubość przypisując modyfikator Shell (więcej poly), zaznaczyć lub odznaczyć opcje Backface Cull w Properties (drugi post w tym wątku) lub przypisać materiał z włączoną opcją 2-Sided. Wszystko zależy od tego, do czego zmierzasz. Jeśli chodzi ci tylko o wygodę podczas modelowania to Backface Culling jest w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaczyk Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Jeżeli zależy Ci na widoku ścian od wewnątrz jak tworzysz box'a, to daj edycje poly na obiekt zaznacz element i daj w edit elements 'flip'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Jak chcesz mieć zew i wew to odpowiedni przedłóż edge i połącz tak jak je chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Zawsze mozesz zaznaczyc 2-sided w opcjach materialow :) http://i45.tinypic.com/jta2xj.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 Dzięki wielkie :D Na pewno któraś opcja się przyda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi