ZJAWA Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Świetna pracka. Nareszcie ktoś pobrudził trochę te zawsze idealnie wychodzące ściany. Czekam na tą scenkę testową. Jedna uwaga dof w przedostatniej scence coś nie pasuje. Mam wrażenie jakbyś go ręcznie domalował nie w tym miejscu co trzeba, tereny roślinność super, odbicia w szybach robią. Jak zrobiłeś ten teren pod roślinami (kamyczki) i siateczkę śniegu jak byś pokazał było by super. Pozdrawiam
simonhc Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 elo,elo pod linkiem: http://rapidshare.com/files/318434940/testy_lighting_setup.rar znajdziecie moje testy. Nazwa pliku okresla nastawy, czasy w stopce. w zalaczniku jeszcze wire pierwszej scenki. Mam nadzieje ze sie na cos przyda. ZJAWA - kamyczki zrobione displacem(pod trawa) Mapa disp zrobiona z celularow(kolejny mix) Pozdrawiam Pawel 1
samborek Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 niesamowite :D nie wiem jak tego dokonałeś ale pięknie się prezentuje z chęcią bym skonsumował takiego tutka na trawkę czy inne drobne elementy by to jakoś przyswoić ;D
GramiYoe Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Qrde.... niesamowite!!! :) Spoko architekturka.... ale te wizki.... Swoją drogą nie wiem jak tam u Was na PG, ale u mnie na PW nigdy nie udało mi się wyrobić na tyle z projektem, żeby jeszcze całe 8 dni na wizki mieć :D Przeważnie ostatnia noc ew góra dzień były grane :D (oczywiście bez modelu - ten robiony na raty) Gratki ***** PS. Nie można już ściągnąć testów :/ Który rok na PG?
09121986 Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Gratki fronta :D Stary pojechałeś pieknie po bandzie ... Jesli kiedys osiagne taki poziom w ext to bede w siodmym niebie :D Szacuneczek i gratki stary. ***** Ps. tylko ta dziura nie jest okragła ;p heh czepialstwo :D;p
Camel Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 (edytowane) Grubo pojechałeś! A śnieg na drzewach robiłeś partyklami MetaParticles? czepnę się tylko okrągłej dziury w suficie, jest kanciasta trochę, jak cylinder o małej liczbie segmentów . w ile ram się to wszystko zmieściło? Pozdrawiam ;) Edytowane 12 Grudzień 2009 przez Camel
simonhc Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 (edytowane) samborek vs markus23 korbol Dziekuje za komenty;) GramiYoe thx! Wlasnie skonczylem 5 rok:D link na send space: http://www.sendspace.pl/file/0b62dc6f84952a54413b722 mam nadzieje ze zadziala. jesli beda klopoty wrzuce ostatecznie na ftpa 09121986 z dziura to racje macie, chcialem celowo polamac na poczatku a pozniej juz poplynelo i tekstur odpowiednich nie zlozylem. Teraz wali po galach:) Dunablaster Thx! wszystko szlo ponizej 16GB. Niektore scenki nawet w 10GB sie zamknely typ partticli to rzeczywiscie metaparticles. Edytowane 12 Grudzień 2009 przez simonhc
PICsell Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 (edytowane) O co chodzi z tym linkiem? Jak to może pomóc w ustawianiu sceny itp itd? //Ok, jednak ma to sens // Edytowane 16 Grudzień 2009 przez PICsell
simonhc Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 O co chodzi z tym linkiem? Jak to może pomóc w ustawianiu sceny itp itd? Hmm, zerknij w czasy renderingow i sety w nazwie. testy robilem przed przystapieniem do pracy nad zamieszczonymi wizualkami. Oswietlalem w czesci domelightem. testy ukazuja przewage nad oswietleniem poprzez enviroment+hdri. Zwróc uwage na jakosc cieni i zysk czasu. Szczególnie polecam testy opcji store with IM. W niektorych scenach gdzie jest duzo swiatel jest pomocne. GI dluzej sie oblicza natomiast juz sam rendering leci znacznie szybciej.... pozdrawiam Pawel
CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 staary...Twoja wiedza i rozkmina mnie przytłacza -_O
pressenter Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Bardzo przyjemny projekt. To jest jakaś praca dyplomowa? Byłbyśmoże w stanie pokazać jakieś zdjęcia z obecnego stanu obiektu? :) Pozdrawiam Szymon
eco Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Elegancki projekt i świetne wizualizacje - przyłączam się do prośby o pokazanie fotografii stanu obecnego tego miejsca :) jeżeli to nie problem
simonhc Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 Wybaczcie ze tak pozno. Wrzucam 2 fotki, mam nadzieje ze pomoga poczuc miejsce. Dla chetnych dosle wiecej na maila. Pozdrawiam Pawel
kuback Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Masakra.....***** Prośba o podanie zestawu który Ci to przeliczał.
simonhc Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Masakra.....***** Prośba o podanie zestawu który Ci to przeliczał. thx!:) liczylem na 2x xeon 2.83 16Gb ramu
Jonasz_Real Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Ogrom pracy! Chyle czoło. Masz nawet głos na Złotą galerie :) Zdaje się ze na moim kompie 8 gigowym, tego nawet nie przełknie.
Rekomendowane odpowiedzi