Napisano 20 Kwiecień 200420 l jest to moja pierwzsa poważniejsza praca i pierwsze modelowanie samochodu. Wiem że nie ma tego wiele, ale praca jest w toku.
Napisano 20 Kwiecień 200420 l narazie dobrze ale niech przyjdzie SIKHAM to ci wytlumaczy co robisz zle:D ale masz printy dziwnie ustawione:)))
Napisano 20 Kwiecień 200420 l Mnie też się podoba chciaż zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie czy nie masz zbyt ostrych krawędzi.
Napisano 20 Kwiecień 200420 l No ładnie ładnie, ale... znoooooowuuuuu audi. Czy ludzie nie słyszeli o takich markach jak nissan, toyota, opel, mazda, albo choćby vw ?
Napisano 20 Kwiecień 200420 l czy ja wiem czy nie ma co oceniac ... moja maska przy pirwszej probie modelowania auta ... byla znacznie gorsza :) zeklbym ... diametralnie ... co mozna wiecej rzec o szescianie z jednym swep segmentem zeby byla ogragla oczywiscie ;) jak narazie ladnie .... zobaczymy jak bedzie dalej pozdr
Napisano 24 Kwiecień 200420 l No,no,no, narazie to tu dużo nie widać, ale obleci, rób więcej i dawaj rendery. Może niedługo zobaczysz tutaj jakieś moje pracki, jak je zobaczysz to ci pała zęby wybije, prześlij mi na mejla rzuty tego samochodu i jakieś inne jak masz i jeszcze przyczaj sobie stronke. http://www.the123d.com/galleries/scenes.html, wypas nie??? Jak dobrze wszystko pójdzie będe miał stałe, ale to nic pewnego No to narka I 3maj sie!
Napisano 24 Kwiecień 200420 l po co ten powyzszy post? nic z niego nie zrozumialem. A co do modelu to niezostawiaj pomaranczowego, audi fajnie wyglada w groszku
Napisano 24 Kwiecień 200420 l Może Tyson jest bokserem (ksywka pasuje jak ulał) i kilka razy za mocno oberwał w czerep... Co do modelu to radze dawać rendery bez refleksów - na to przyjdzie jeszcze pora. I jakąś siateczke prosimy:)
Napisano 25 Kwiecień 200420 l \"obleci\" \"jak mi pala zeby wybije\" \"wypas nie\" ... boze (widzisz i nie grzmisz)... brak komentarza ...
Napisano 25 Kwiecień 200420 l no i znow kolejny samochud ale maseczka spox aaa wlasnie pracujesz bez bocznych szkicow??
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Autor Kilka dni modelowania i prawie skończone. Mam nadzieję, że się podoba. Prosze o krytykę. Maskę poprawiłem, faktycznie krawędzie nie są az tak ostre. Pracuję ze wszystkimi rzutami
Napisano 25 Kwiecień 200420 l no no szybciutko zes sie uwinoł :D i nawet powazniejszych bugow nie widac :D zapowiada sie niezly model :D pracuj dalej pozdro
Napisano 25 Kwiecień 200420 l hmm no no ... jestem pod wrazeniem ... podoba mi sie .... tylko prosze :( niech ona nie bedzie pomaranczowa :( pozdro :)
Napisano 25 Kwiecień 200420 l a mi sie odrazy rzucilo w oczy to miejsce gdzie beda boczne szyby(tam u gory) jest to bardzo kwadratowe a chyba takie byc nie powinno. Tam gdzie jest maska i miejsce na przednia szybe tez jest cos nie tak. Ale idzie ci to szybko i dobrze, dlatego mam nadzieje ze model bedzie na wysokim poziomie.
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Widziałeś jak mnie te buraki zjechały, chyba będe musiał zmienić login, nieźle ci idzie jak narazie, tylko zmień kolorek
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Wow, kilka dni. :-) Very fast. Ja po kilku dniach to miałam dopiero maske, swiatla i spojler ;-)
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Autor kolorek bedzie zmieniony. na takim mi sie lepiej pracuje.za kilka dni nastepny update
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Ogólnie to fajnie wychodzi, życzę powodzenia :) czy mógłbyś powiedzieć jak zrobiłeś tą karoserię,chodzi mi o to jak robisz te łączenia(napisz jak) oraz czy te elenenty to są osobne czy też razem. Mój wip: Audi A8 99\' : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 28 Kwiecień 200420 l tyl ma bugi (bagaznik i te sprawy ) ale ogolnie wyglada bardzo ladnie. Pozdrawiam
Napisano 30 Kwiecień 200420 l Autor wlasnie skończyłem tył, jest poprawiony dodalem tylne światło ktore diametralnie zmienilo wyglad bagażnikia i teraz pracuję nad tylnym zderzakiem. ALe jest on bardzo dziwnie wyprofilowany i juz wiem ze bedzie to wymagalo duzo pracy. Jeśli chodzi o łączenia to wykonałem je poprzez wyciąganie krawedzi do srodka samochodu na styk z sasiadujaca czescia. Karoseria sklada sie z kilku segmentow identycznie jak w oryginalnym wozie. Mam jedno bardzo wazne pytanko O co chodzi z innymi typami renderingu tz. Bezier itd Czy one sa juz w maxie, czy je treba zainstalowac, skad to wziąść??? Tylko prosze mi sie tu nie smiac bo widzialem glupsze pytania i o bardziej banalne rzeczy. Z gory dziekuje.