gd18 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 jest to moja pierwzsa poważniejsza praca i pierwsze modelowanie samochodu. Wiem że nie ma tego wiele, ale praca jest w toku.
gordon13 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 wiesz jak narazie to tu niema co oceniać. Pracuj dalej i powodzenia :)
illy Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 narazie dobrze ale niech przyjdzie SIKHAM to ci wytlumaczy co robisz zle:D ale masz printy dziwnie ustawione:)))
sikham Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 piekna maska tak trzymaj z zapartym tchem czekam na updaty :)
Kryhas Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Mnie też się podoba chciaż zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie czy nie masz zbyt ostrych krawędzi.
kingwins Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 No ładnie ładnie, ale... znoooooowuuuuu audi. Czy ludzie nie słyszeli o takich markach jak nissan, toyota, opel, mazda, albo choćby vw ?
illy Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 sa jeszcze daihatsu, suzuki, i inne morisy, lancie, mg
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 czy ja wiem czy nie ma co oceniac ... moja maska przy pirwszej probie modelowania auta ... byla znacznie gorsza :) zeklbym ... diametralnie ... co mozna wiecej rzec o szescianie z jednym swep segmentem zeby byla ogragla oczywiscie ;) jak narazie ladnie .... zobaczymy jak bedzie dalej pozdr
Gość eax Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 jak rezte zrobisz tak jak maske to bedzie naprawde ladny model
Tyson Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 No,no,no, narazie to tu dużo nie widać, ale obleci, rób więcej i dawaj rendery. Może niedługo zobaczysz tutaj jakieś moje pracki, jak je zobaczysz to ci pała zęby wybije, prześlij mi na mejla rzuty tego samochodu i jakieś inne jak masz i jeszcze przyczaj sobie stronke. http://www.the123d.com/galleries/scenes.html, wypas nie??? Jak dobrze wszystko pójdzie będe miał stałe, ale to nic pewnego No to narka I 3maj sie!
Gość eax Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 po co ten powyzszy post? nic z niego nie zrozumialem. A co do modelu to niezostawiaj pomaranczowego, audi fajnie wyglada w groszku
kozioo Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 Może Tyson jest bokserem (ksywka pasuje jak ulał) i kilka razy za mocno oberwał w czerep... Co do modelu to radze dawać rendery bez refleksów - na to przyjdzie jeszcze pora. I jakąś siateczke prosimy:)
zipper Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 \"obleci\" \"jak mi pala zeby wybije\" \"wypas nie\" ... boze (widzisz i nie grzmisz)... brak komentarza ...
empik Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 no i znow kolejny samochud ale maseczka spox aaa wlasnie pracujesz bez bocznych szkicow??
gd18 Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Napisano 25 Kwiecień 2004 Kilka dni modelowania i prawie skończone. Mam nadzieję, że się podoba. Prosze o krytykę. Maskę poprawiłem, faktycznie krawędzie nie są az tak ostre. Pracuję ze wszystkimi rzutami
xMark Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 no no szybciutko zes sie uwinoł :D i nawet powazniejszych bugow nie widac :D zapowiada sie niezly model :D pracuj dalej pozdro
zipper Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 hmm no no ... jestem pod wrazeniem ... podoba mi sie .... tylko prosze :( niech ona nie bedzie pomaranczowa :( pozdro :)
Gość eax Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 a mi sie odrazy rzucilo w oczy to miejsce gdzie beda boczne szyby(tam u gory) jest to bardzo kwadratowe a chyba takie byc nie powinno. Tam gdzie jest maska i miejsce na przednia szybe tez jest cos nie tak. Ale idzie ci to szybko i dobrze, dlatego mam nadzieje ze model bedzie na wysokim poziomie.
Tyson Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Widziałeś jak mnie te buraki zjechały, chyba będe musiał zmienić login, nieźle ci idzie jak narazie, tylko zmień kolorek
Pussik Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Wow, kilka dni. :-) Very fast. Ja po kilku dniach to miałam dopiero maske, swiatla i spojler ;-)
gd18 Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 kolorek bedzie zmieniony. na takim mi sie lepiej pracuje.za kilka dni nastepny update
cine-FX Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Ogólnie to fajnie wychodzi, życzę powodzenia :) czy mógłbyś powiedzieć jak zrobiłeś tą karoserię,chodzi mi o to jak robisz te łączenia(napisz jak) oraz czy te elenenty to są osobne czy też razem. Mój wip: Audi A8 99\' : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Predator Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 tyl ma bugi (bagaznik i te sprawy ) ale ogolnie wyglada bardzo ladnie. Pozdrawiam
gd18 Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Napisano 30 Kwiecień 2004 wlasnie skończyłem tył, jest poprawiony dodalem tylne światło ktore diametralnie zmienilo wyglad bagażnikia i teraz pracuję nad tylnym zderzakiem. ALe jest on bardzo dziwnie wyprofilowany i juz wiem ze bedzie to wymagalo duzo pracy. Jeśli chodzi o łączenia to wykonałem je poprzez wyciąganie krawedzi do srodka samochodu na styk z sasiadujaca czescia. Karoseria sklada sie z kilku segmentow identycznie jak w oryginalnym wozie. Mam jedno bardzo wazne pytanko O co chodzi z innymi typami renderingu tz. Bezier itd Czy one sa juz w maxie, czy je treba zainstalowac, skad to wziąść??? Tylko prosze mi sie tu nie smiac bo widzialem glupsze pytania i o bardziej banalne rzeczy. Z gory dziekuje.
SansSerif Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 bezier to ten od krzywych a tobie chyba chodzi o brazil ;)
Saczek_XTRM Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 pokazałbyś siateczkę lowpoly z 2 ujęć: lewego i lewy-przód THANX
Rekomendowane odpowiedzi