adek Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Korzystając z okazji, że film Jamesa Camerona jest w tej chwili "na fali", kolejny news poświęcony filmowi "Avatar". Na łamach ZBrushCentral pojawił się bardzo ciekawy wątek z konceptami twarzy i postaci z filmu. Zamieściła je osoba bezpośrednio pracująca nad filmem. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=946 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 No fantastyczne... strasznie mi sie podobało podczas ogladania tego filmu,ze ma dopracowanych az tyle roznych drobnych detali. A te roslinki i zwierzatka wgniotly mnie w siedzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZelvaBOi Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 (edytowane) mnie rozwalila jakos animacji ruchu - kawal dobrej roboty. tylko jakos spaprali pulkownika w scenie jak wsiadal do robota bojowego. wygladal jak plastikowa kukla :(. Edytowane 11 Czerwiec 2013 przez ZelvaBOi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 wszystko fajnie, tylko to nie sa koncowe concepty, wszystkie postacie sie nieco roznia od tych przedstawionych w koncowym efekcie filmowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 making of na bluerayu powinien byc niezlym wypasem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naveth Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 używanie Zbrusha, Maxa etc..na potrzeby tępawej gawiedzi od flmów sf czy gier - gdzie jest wszystko, oprócz wyobraźni, to jak używanie Ferrari do wożenia kartofli na targ.nie znam innej dziedziny, gdzie tyle osób na całym świecie wali dokładnie jota w jotę to samo.wcielenie banału i braku inwencji.....a te programy mogą dużo więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 @naveth == Kolejny "prawdziwy" artysta... -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Za dużo tu takich. Krytykować łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 eee tam, przesadzasz naveth... było super i tyle. Az strach pomyslec jaki bedzie kolejny film Camerona... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 naveth - zapodaj jakies przyklady tego "duzo wiecej", chetnie zobacze, nie bede psul sobie wzroku taka szmira jak avatar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naveth Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 @naveth == Kolejny "prawdziwy" artysta... -.- _______________________________________________ to jest jedyne przesłanie "twórców" http://www.movieline.com/2009/12/so-how-much-money-can-avatar-make-anyway.php a gawiedź ma się zachwycać i płacić no ale nie w tym naturalnie nic złego :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 wiesz naveth niewazne co napiszesz co pokazesz, avatar ma to "cos" co pozwala mu zarabiac, nieistotne co to jest, spojrz na to w taki sposob iz ludzie w idac do kina stali sie bardziej wybredni niz kiedys i napewno trudniej ich zachecic do pojscia do kina wiecej niz jeden raz, ciekawe ilu ludzi poszlo ponownie na avatara pomimo ze juz na nim byli.... sztuka zarabiana polega na tym aby cos pokazac, jakbys wywiesil swoje majtochy na ekranie kina to raczej nic by nie zarobily... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 @naveth Czy jest coś złego w komercji? Idąc takim tokiem rozumowania powinienem być zmartwiony jeśli moje prace podobały by się ludziom. Czy film jest dobry to nie wiem, prawdopodobnie zobaczę go jak wyjdzie na DVD, wtedy sobie wypożyczę, a jakoś do tej pory, specjalnie się nim nie interesowałem. Sztuka dla ludzi. Dobry film to nie koniecznie taki po którym widz przeżywa katharsis czy duchowe rozwolnienie, co nie znaczy że jest źle jak coś takiego ma miejsce, człowiek lubi jak mu igrać na emocjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 3 Styczeń 2010 Share Napisano 3 Styczeń 2010 Dopuki w Polsce będzie takie myślenie jakie przedstawia naveth nikt nie nakręci tu filmu z efektami i animacją na poziomie bo po prostu nie da na to pieniędzy. Niestety to przykre więc mam nadzieje ze chociaż hardkor 44 jakoś wypłynie i PISF da na to tyle kasy ile realnie trzeba dać na taką inwestycję. A komercja jest hasłem rzucanym przez ludzi którzy nie pracują w danej branży muzycznej filmowej itd. i wypominają tym co tam siedzą ich zarobki. Ja mówię nie gderać tylko robić i nie mieć pretensji... Ps. Avatar dla mnie wypas po całości i idę drugi raz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Styczeń 2010 Share Napisano 3 Styczeń 2010 ja chyba pojde 3 raz:D, 2 razy bylem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 naveth- Powiedz że ty tylko tak trolujesz. Błagam. :D Nie trawie takich ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi