Napisano 15 Styczeń 201015 l Witam wszystkich, dopiero co się zarejestrowałem i chciałbym coś pokazać Chyba tłumaczyć nie trzeba bo widać soft: zbrush/3ds max rendering: Vray niestety model do świeżych nie należy i nie mam już zwyczajnych screenów więc musicie mi uwierzyć na słowo. Edytowane 15 Styczeń 201015 l przez bellarus
Napisano 15 Styczeń 201015 l witamy na forum na wstępie ;) Co do butelki - nie jest zła . Tylko strasznie płasko wygląda . Może przydało by się pionowe odbicie aby ładnie zarysowało kształty butelki. Kropelki bardzo fajne. pozdr.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor dzięki krzyhhh, to prawda że płasko wygląda bo zapomniałem napisać jednej rzeczy :P kamera właściwie nie posiadała perpektywy... szczególik ale czasami jak się człowiek opatrzy to o nim zapomina zupełnie. pozdr.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Fajnie tylko butelka wygląda jak pusta. Szkło powinno być chyba też ciemniejsze.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor PICsell masz absolutną rację, a jeśli o kolor to po prostu ten złoty jest ładniejszy, choć nie ukrywam że były z tym machinacje.
Napisano 15 Styczeń 201015 l PICsell, czytaj nazwę wątku, butelka po piwie a nie z piwem. ładnie wyszła.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor PICsell genialne spostrzeżenie heheh. Powiedzmy niech będzie 50/50 :) No ale kapsel to gwóźdź programu. Dorobię do tego jakąś ideologię. ....a było zrobić z piwem.... Swoją drogą ma ktoś może ciekawe porady jak dobrze zrobić piwko w środku
Napisano 15 Styczeń 201015 l Mam dziwne wrażenie, że perspektywa jest "od dołu" przy kapslu, potem uwypukla się przy łączeniu szyjki z butelką, po czym przechodzi w izometrycznie przedstawione denko... chyba wina tekstur.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor akurat nie... butelka tyskiego jest wybrzuszona na szyjce. Po prostu nie było perspektywy tzn. tak naprawde kamera była prawie przy ziemi a zakres ogniskowej był strasznie duży 135mm bodajże i tyle, no ale z drugiej strony jak pokazać prawidłowo obiekt tak jak wygląda. Na myśl mi przychodzą malowidła ścienne w Egipcie. Człowiek am fas a głowa z profilu.
Napisano 16 Styczeń 201015 l Autor kapsel+mapowanie jako że tekstury nie były "odwinięte" ale odradzam ;)
Napisano 16 Styczeń 201015 l hehe mialem to samo pytanie co Temporal :) ale juz sie wyjasnilo... Rzeczywiscie wyszlo torche plasko i wydaje mi sie ze troche przeswietlone, a co do tego jak zrobic piwo, to zaznaczacz wewnetrzne scianki butelki, kopiujesz, dajesz cap na gorze i juz masz piwo w srodku
Napisano 16 Styczeń 201015 l Siemanko. Piwo w srodku zrob tak: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61820 edit: zasady na bank te same co w mayi