bellarus Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 (edytowane) Witam wszystkich, dopiero co się zarejestrowałem i chciałbym coś pokazać Chyba tłumaczyć nie trzeba bo widać soft: zbrush/3ds max rendering: Vray niestety model do świeżych nie należy i nie mam już zwyczajnych screenów więc musicie mi uwierzyć na słowo. Edytowane 15 Styczeń 2010 przez bellarus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Uwierzyć na słowo że co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 witamy na forum na wstępie ;) Co do butelki - nie jest zła . Tylko strasznie płasko wygląda . Może przydało by się pionowe odbicie aby ładnie zarysowało kształty butelki. Kropelki bardzo fajne. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellarus Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 dzięki krzyhhh, to prawda że płasko wygląda bo zapomniałem napisać jednej rzeczy :P kamera właściwie nie posiadała perpektywy... szczególik ale czasami jak się człowiek opatrzy to o nim zapomina zupełnie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Fajnie tylko butelka wygląda jak pusta. Szkło powinno być chyba też ciemniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellarus Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 PICsell masz absolutną rację, a jeśli o kolor to po prostu ten złoty jest ładniejszy, choć nie ukrywam że były z tym machinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 PICsell, czytaj nazwę wątku, butelka po piwie a nie z piwem. ładnie wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 A jest przecież "fabrycznie" zakapslowana :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellarus Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 PICsell genialne spostrzeżenie heheh. Powiedzmy niech będzie 50/50 :) No ale kapsel to gwóźdź programu. Dorobię do tego jakąś ideologię. ....a było zrobić z piwem.... Swoją drogą ma ktoś może ciekawe porady jak dobrze zrobić piwko w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 pogadaj z claude... on na piwie zeby zjadl:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 to weź zdejmij kapsel i ułóż obok, co za problem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Mam dziwne wrażenie, że perspektywa jest "od dołu" przy kapslu, potem uwypukla się przy łączeniu szyjki z butelką, po czym przechodzi w izometrycznie przedstawione denko... chyba wina tekstur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellarus Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 akurat nie... butelka tyskiego jest wybrzuszona na szyjce. Po prostu nie było perspektywy tzn. tak naprawde kamera była prawie przy ziemi a zakres ogniskowej był strasznie duży 135mm bodajże i tyle, no ale z drugiej strony jak pokazać prawidłowo obiekt tak jak wygląda. Na myśl mi przychodzą malowidła ścienne w Egipcie. Człowiek am fas a głowa z profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 mam pytanko: do czego byl tu potrzebny zbrush? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellarus Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 kapsel+mapowanie jako że tekstury nie były "odwinięte" ale odradzam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 hehe mialem to samo pytanie co Temporal :) ale juz sie wyjasnilo... Rzeczywiscie wyszlo torche plasko i wydaje mi sie ze troche przeswietlone, a co do tego jak zrobic piwo, to zaznaczacz wewnetrzne scianki butelki, kopiujesz, dajesz cap na gorze i juz masz piwo w srodku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Siemanko. Piwo w srodku zrob tak: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61820 edit: zasady na bank te same co w mayi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi