plug Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 (edytowane) Hehe.. tyle tu zajeb... domków, nie umywam się, ale co mi tam, daje swój^^' Tylko nie bijcie! Będzie całe osiedle domków tego typu, to postaram sie z domku na domek sie poprawiac.. Edytowane 4 Luty 2010 przez plug
3d_operator Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Trawka fajna. Reszta, no cóż tak jak sam stwierdziłeś, musisz nad tym jeszcze posiedzieć.
dac77 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Fajna praca. Tylko... niebo bez chmurki więc gdzie słoneczko się schowało? Niech przyświeci mocniej.
Camel Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Więcej drzew, roślinności naokoło. Kwiatów.. dac77 zobacz gdzie cienie leżą, to gdzie słońce się schowało? :p
dac77 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 No jak jest za drzewem to drzewo rzuca cień, ale tam gdzie nie rzuca to światło powinno operować. Ja wiem że teraz jest zima i trudno sobie przypomniej jak słońce potrafi dawać po gałach, ale kilka dni temu też było słoneczko i było dużo jaśniej i bardziej kontrastowo. Cienie ciemniejsze - światło jaśniejsze. Słońce to jest gdzieś za plecami. Ide sprawdzić ile minusów dostałem.
cfaniak Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Jest potencjał, drewno polecam zmienić na coś mniej panelowego trącącego polskim m2. IMO domek dosyć ciekawy jak na polski dach dwuspadowy urzędowy. Ma potencjał na dobrą domówkę BONKERS! epicką dla wtajemniczonych. Pozdro.
plug Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 Dzieki za komentarze. Minusów nie bedzie ;P Tylko , że im jasniejsze swiatło tym cienie robią sie mocniejsze, a tam pod dachem na tarasie już jest czarno..
wooky73 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 To troszke pogmeraj przy ustawieniach głównego światła którym oświetlasz tą scęnkę, masz tam zakładki Shadow parameters i vrayshadows param;). A wogóle to napisz czym oswietlasz scenę?
Tores Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Podkręć environment to nie będzie tak ciemno. Więcej gammy też możesz dać. Jak się postarasz wyjdzie naprawdę fajna wizka.
plug Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 świece HDRI, co zrobic zeby było jasniej ale te cienie nie były takie czarne?
pabulo Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 zwiększaj natęzenie environment lighta (skylighta czy coś tam) a jak bedzie sie przepalać to osłabiaj swiatłokierunkowe. Dodatkoko możesz pokręcić parametrami color maping. Całkiem przyjemna trawa. Ogólnie troche smutno, za mało słońca. I troche dziwne swiatło. Patrząc na ciebie jakby słońce było za kamerą a cień od domu pada w strone kamery. To chyba źle ustawiona mapa hdri. Ja bym generalnie olał świecenie hdrką. Dłużej sie renderuje a efekt bywa trudny do opanowania. No i dziwne momenty są takie jak odbicia w rynnie (też chyba problem z hdr) Mi sie kolor drewna podoba
plug Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 hej, mam problem z zapisaniem pliku, wszystko pieknie wyrenderowało sie z trawka, kwiatkami, drzewkami, tylko nie chce zapisac sie w zadnym katalogu i penie... probowałem jako rozne pliki, ale nie wchodzi.......2 dni pracy i zeby COS miec to przez corel capture...:/
wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Kiedyś miałem podobna akcję, polecam przeinstalowanie vraya, mozesz tez spróbować ustawić odrazu w głównych ustawieniach randera zapisywanie pliku(spróbuj czy tak samo sie dzieje na jakim kolwiek renderze bo jesli nie to musisz tylko sprawdzic wszystkie ustawienia świateł kamery i samego vraya w tej scenie)
plug Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 automatyczne zapisywanie tez nic nie dało. A jaki ma związek ustawienie świateł i kamery z zapisywaniem pliku?
wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 U mnie było tak ze jedno ze swiatel nie działalo jak trzeba render sie robił ale jak go probowalem zapisać to pisał ze nic nie ma do zapisu lub tworzył tylko czarny ekran w formie jpg. Tak czy siak najlepiej przeinstaluj vraya
plug Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 nastepne zdjecie, duga strona. Roślin nie bede dawac, jeszcze kiepsko mi wychodzą :/
Pawel Lipka Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Render jest calkiem dobry. Design za to bardzo nieprzyjazny w moim odczuciu. Wszystko ma dramatyczny charakter, bardziej jak baza wojskowa ewentualnie domek dla ex-majora, ktory nie chce mimo braku czynnej sluzby zatracic tego uczucia, ze zawsze jest wsrod swoich;) Technicznie radzisz sobie fajnie i moze warto od innej strony spojrzec...ale byc moze entuzjastow takiego designu znajdzie sie sporo i moze byc to z mojej strony nietrafna uwaga. Pozdrawiam
plug Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 ciekawe masz odczucie, ale to dobrze....ale projekt nie mój ;) A domek ma byc odskocznią od typowych skośnych dachów. Może jak pokaże inne domki z tej grupy to Cię przekonam ;) Jeszcze wnętrza dojdą.
Rekomendowane odpowiedzi