Napisano 4 Luty 201015 l Zauważyłem, że ostatnio pojawia się coraz więcej ciekawych darmowych narzędzia dla programu 3ds Max. Dzisiaj Hendrik-Jan Schoenmaker poinformował o wypuszczeniu nowej wersji narzędzi TexTools, które mogą się przydać w pracy z teksturami. Zachęcam do obejrzenia wideo. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1003
Napisano 4 Luty 201015 l troszkę skaszanione są te checkery na filmiku , mam nadzieję ze nie zrobi czegoś złego z teksturami - trzeba sprawdzic - juz dla samej projekcji chyba warto (o quick pelt i peel pipe nawet nie wspomnę ;) Edytowane 4 Luty 201015 l przez jaras
Napisano 5 Luty 201015 l mocne!jutro trza po testować. Kolejny przykład, że ludzie za darmo robią rzeczy lepsze niż Autodesk za kilka tysięcy (wypinając się na pseudo update).Ciekawe czy go wykupią :D
Napisano 5 Luty 201015 l juz od jakiegos czasu tego uzywam, ma kilka wad, ale w stosunku do wbudowanych narzedzi w maxa, to jak by porownac nasze bieszczady z himalajami. Mega wypasiony tool. polecam kazdemu
Napisano 5 Luty 201015 l Nie ma tam nic trudnego,używam od dawna,kilka bardzo przydatnych funkcji,świetny skrypt:)
Napisano 5 Luty 201015 l dla posiadaczy PS CS4 polecam export obj bezpośredniość do PS i tam zabawę z texturami, mocno daje rade pozdro
Napisano 5 Luty 201015 l fotosklepa zainstalowałem w gdziesz inszym katalogu i tekstuls nie może znaleść ;/ ale cóź, ładne te jego możliwości, muszę spróbować.
Napisano 5 Luty 201015 l a mozecie cos wiecej opowiedziec? Dlaczego jest taki fajny? Tym nowym sie jeszcze nie bawiłem,ale w starym można zmieniać checkera guziczkiem,zmieniac typ shadingu w viewporcie,pociąć uv szwami na podsawie smoothgroup,zastosować symetrię na kawałku uv(np.po pelcie),wyrównać vertexy w pionie albo w poziomie i pare innych rzeczy;) Zainstaluj szecierz za darmo daja a warto:)
Napisano 5 Luty 201015 l dla posiadaczy PS CS4 polecam export obj bezpośredniość do PS i tam zabawę z texturami, mocno daje rade pozdro o widze powodzi sie ;) najdrozsza wersja fotosklepu widzie zakupiona z peb'u :D:D
Napisano 6 Luty 201015 l dokładnie masz tu linka do warezów, działa bez problemu :] http://www.tinyurl.pl?XGITG0QY
Napisano 6 Luty 201015 l Orcher--> kolego w bieszczadach 10 lat mieszkalem za mlodu: ] wiec..... hehe. Textool nie jest trudy tylko zajeprzydatny(choc 3,0 sredni mi sie podoba, mimo ze usuneli kilka zbednych guzikow) uzywam obecnie 2,9. najprzydtniejsze dla mnie to stitch(zawsze o czyms takim mazylem, cudowne narzedzie) i Align to, tak samo mega super wypasne. nie wiem dlaczego nie chce mi dzialac Rectify, wydaje sie tez byc mega pomocnym. ogolnie caly tool jest pro. polecam
Napisano 8 Luty 201015 l Witajcie Robiłem wszystko tak jak na filmiku, ale niestety gdy importuje teksture do PS'a, grafika pokolorowana jest na różowo i ma jakieś artefakty, nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem importować w różnych bitów na kanał, ale nic...
Napisano 10 Luty 201015 l @mafia: Tym nowym sie jeszcze nie bawiłem,ale w starym można zmieniać checkera guziczkiem,zmieniac typ shadingu w viewporcie I bez plugina idzie wiec jaki to ficzer ???