Kruku Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 Elo wszystkim. Zrobiłem taki modelik do testu w ok 7 dni, dawno nie widziałem tu samolociku ;p. Normal mapy kompletnie w PS. Z czasem może wrzuce do UDK. Siatka 3544 tri textury 2048x2048. Za grube te łączenia na blachach chyba wyszły?
Davegraph Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 Fajnie wygląda samolocik, muszę przyznać że normalka jak na to ze z szopy to nieźle wygląda ale cholerka jak Ci się to chciało dłubać ręcznie ? ;) Nie wiem jak inni ale ja zawsze staram się robić model HP bo wtedy ćwiczę wszystko ;) Szkoda tylko że texturka jak na 2k to mało ostre ale sam mam z tym problemy ;)
jacenty Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 ogolnie fajnie ale strasznie brak kontrastow i wyrazistosci. POstaraj sie tez lepiej zaprezentowac model, moze lepsze oswietlenie? Troche material mi sie nie podoba bo przypomina zabardzo kartonowy model.
Bruneq Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Elo wszystkim. Zrobiłem taki modelik do testu w ok 7 dni, dawno nie widziałem tu samolociku ;p. ignorant...wejdz do nowego działu w gejmarcie:P samolocik fajny, szkoda ze nie w silniku:)
DonJakub Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 noo fajny modelik ale właśnie jakś lepsza prezentacja by się go przydała
gutekfiutek Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Fajny, aczkolwiek straasznie mnie rażą nity - są za duze. I to o wiele. Nity w tych samolocikach były dodatkowo zeszlifowywane zdaje się.
_michal Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Nity w tych samolocikach były dodatkowo zeszlifowywane zdaje się. Przede wszystkim, większość powierzchni Hurricane była kryta płótnem (skrzydła i początkowo tylna część kadłuba), a płótna się nie nituje ;) Nity nie we wszystkich samolotach zeszlifowywano, Niemcy nawet swego czasu zrobili test, zanitowali samolot płaskimi nitami, zrobili testy, później nakleili na każdy nit połówkę suchego grochu i porównali wyniki. Wyszło im, że wypukłe nity na kadłubie nie przeszkadzają, na skrzydłach natomiast owszem. Poza tym, chyba niewielu z Was widziało samolot z bliska. Większość łączeń wygląda tandetnie, do tego są tam szpary i nierówności, gorzej niż w samochodach ;) Wracając do modelu - nie otwiera mi się główny obrazek. Mogę obejrzeć tylko siatkę i textury.
Hynol Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Tak. Z tymi nitami to troszkę przesadzone jest. Z tym że to chyba nie były nity jeżeli mówimy o mocowaniu blach na przodzie kadłuba, tylko śruby w osłoniętych otworach (tak jak to miało miejsce w Spicie). Tutaj widać ładnie wielkość i kształt. Również na powierzchniach płatów: http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/4/2/0/1026024.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hurricane.r4118.ground.arp.jpg Generalnie model ok, ale taki troszkę oszczędny jak na współczesne warunki.
Rekomendowane odpowiedzi