Napisano 8 Luty 201015 l Elo wszystkim. Zrobiłem taki modelik do testu w ok 7 dni, dawno nie widziałem tu samolociku ;p. Normal mapy kompletnie w PS. Z czasem może wrzuce do UDK. Siatka 3544 tri textury 2048x2048. Za grube te łączenia na blachach chyba wyszły?
Napisano 8 Luty 201015 l Fajnie wygląda samolocik, muszę przyznać że normalka jak na to ze z szopy to nieźle wygląda ale cholerka jak Ci się to chciało dłubać ręcznie ? ;) Nie wiem jak inni ale ja zawsze staram się robić model HP bo wtedy ćwiczę wszystko ;) Szkoda tylko że texturka jak na 2k to mało ostre ale sam mam z tym problemy ;)
Napisano 9 Luty 201015 l ogolnie fajnie ale strasznie brak kontrastow i wyrazistosci. POstaraj sie tez lepiej zaprezentowac model, moze lepsze oswietlenie? Troche material mi sie nie podoba bo przypomina zabardzo kartonowy model.
Napisano 9 Luty 201015 l Elo wszystkim. Zrobiłem taki modelik do testu w ok 7 dni, dawno nie widziałem tu samolociku ;p. ignorant...wejdz do nowego działu w gejmarcie:P samolocik fajny, szkoda ze nie w silniku:)
Napisano 10 Luty 201015 l Fajny, aczkolwiek straasznie mnie rażą nity - są za duze. I to o wiele. Nity w tych samolocikach były dodatkowo zeszlifowywane zdaje się.
Napisano 10 Luty 201015 l Nity w tych samolocikach były dodatkowo zeszlifowywane zdaje się. Przede wszystkim, większość powierzchni Hurricane była kryta płótnem (skrzydła i początkowo tylna część kadłuba), a płótna się nie nituje ;) Nity nie we wszystkich samolotach zeszlifowywano, Niemcy nawet swego czasu zrobili test, zanitowali samolot płaskimi nitami, zrobili testy, później nakleili na każdy nit połówkę suchego grochu i porównali wyniki. Wyszło im, że wypukłe nity na kadłubie nie przeszkadzają, na skrzydłach natomiast owszem. Poza tym, chyba niewielu z Was widziało samolot z bliska. Większość łączeń wygląda tandetnie, do tego są tam szpary i nierówności, gorzej niż w samochodach ;) Wracając do modelu - nie otwiera mi się główny obrazek. Mogę obejrzeć tylko siatkę i textury.
Napisano 11 Luty 201015 l Tak. Z tymi nitami to troszkę przesadzone jest. Z tym że to chyba nie były nity jeżeli mówimy o mocowaniu blach na przodzie kadłuba, tylko śruby w osłoniętych otworach (tak jak to miało miejsce w Spicie). Tutaj widać ładnie wielkość i kształt. Również na powierzchniach płatów: http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/4/2/0/1026024.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hurricane.r4118.ground.arp.jpg Generalnie model ok, ale taki troszkę oszczędny jak na współczesne warunki.