Pavulon 13 Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 Witam. Wrzucam moją ostatnią pracę. Tym razem kuchnia. Pozdrawiam Paweł = Pavulon 13 ;) Soft: 3dsMax, Vray
Weapon Of Choice Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 Ślicznie, bardzo mi się podoba oświetlenie :) Jest sterylnie ale ekstra. Na przyszłość może zagospodaruj trochę bardziej ściany, delikatnie. Gratz, ładna praca.
Gość fishinthewater Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 To twoja kuchnia? bo moja nie pamięta takiej czystości i połysku jak u Ciebie..albo daj namiar na sprzątaczkę : ) Super projekt i wykonanie! Zaokrąglony blat przy ścianie - genialne. Zastanawia mnie tylko jedno ... a mianowicie jak otworzyć szafki i szuflady? nie widzę żadnych uchwytów?
mirekbini Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 a po co Ci uchwyty, już dawno wprowadzono na rynek system clik clik , naciskasz i się otwiera. Troche techniki i się człowiek gubi, co? ;) To twoja kuchnia? bo moja nie pamięta takiej czystości i połysku jak u Ciebie..albo daj namiar na sprzątaczkę : ) Super projekt i wykonanie! Zaokrąglony blat przy ścianie - genialne. Zastanawia mnie tylko jedno ... a mianowicie jak otworzyć szafki i szuflady? nie widzę żadnych uchwytów?
Pavulon 13 Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 slowiak właśnie dokładnie tak to działa - clikclik. To nie moja kuchnia - ale fakt przydałaby się tak czyściutka. Ps. W wiz chodzi o to, żeby było właśnie czysto, ładnie ;) - to się po prostu ma sprzedać. A kto by chciał mieszkać w brudnej kuchni... Pzdr
Gość fishinthewater Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 kurcze faktycznie...nie pomyslalem ze clik moze rozwiazac sprawe :) zwracam honor. ps. Wiem ze w wiz ma byc czysto :) tylko wyszedlem wlasnie ze swojej kuchni i tak mi sie zamarzylo zeby u mnie tak pieknie bylo ; )
god_of_dump Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Mnie sie podoba, i faktycznie fajna opcja z zaokraglonym blatem :) troche "kosmicznie"... jedyne co mi nie odpowiada w tego typu wizualizacjach to zapalone lampki...przeciez wszystko jest ladnie oswietlone, wiec moim zdaniem IES sa zbedne :) nocna wizualizacja to inna sprawa ;)
kepic Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 a ja się nie zgadzam, zapalenie halogenów jest ważne, gdyby tego nie było, raczej nie zczaiłbyś, że w ogóle te halogeny tam są. zwłaszcza klient powinien to widzieć, że tam się świeci. mi nie pasuje ta ścianka, z wpuszczanymi półkami i tym czymś co się wysuwa. robić ścianę, pewnie z karton gipsu, pustą w środku, tylko po to, żeby dać kilka półek na solniczkę i pieprzniczkę, i to coś, co się wysuwa, to chybiony pomysł. a tak to wszystko bardzo ładnie, najbardziej podoba mi się lodówka na wina, chociaż, ja bym wolał browarki:)
mjasinski Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 (edytowane) Wizualka świetna, aż się czuje lato. Jeśli to Twoje dzieło to mam sporo uwag co do błędów projektowych - jeśli nie Twoje to jeszcze lepiej ;) - zaokrąglony blat przylegający do samej ściany to ciągły syf w szczelinie i wylęgarnia bakterii - zupełnie niezagospodarowana góra - wnęka z 2 ujęcia na wprost też jest nieprzyjemna - wnęki z g-k na przyprawy itp w kuchni się nie sprawdzą bo kto je będzie ciągle malował - mikrofale czy piecyki raczej nie powinno się montować w bezpośrednim sąsiedztwie urządzeń chłodzących - po wyjęciu gorącego naczynia z piecyka powinno być blisko miejsce (dużo miejsca) na łatwe i szybkie odstawienie na blacie, a tu go jest mało - system klik klik w meblach z lakieru przekształca się w użytkowaniu w system klap klap :) ja zrezygnowałem z tego patentu w swojej kuchni na szczęście przed montażem - nie wiem gdzie jest zmywarka ale gdy będziesz musiał zaprojektować kuchnię to zlokalizuj ją w sąsiedztwie zlewozmywaka (rada dobrego wujka) Ale nie słuchaj mnie, wizka jest bardzo spoko a mi pozostało zboczenie zawodowe z dawnych lat. Edytowane 25 Luty 2010 przez mjasinski
Pavulon 13 Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 moja jest tu tylko Wiz ;), ale... - wnęki wyłożone są także granitem (ujęcia niestety nie pokazują tego do końca) - zmywarka jest "najbardziej" po lewej, czyli najbliżej zlewozmywaka. Co do IES`ow to też jestem zdania, że w ciągu dnia nie do końca to pasuje. Ale jak tu zrobić klientowi dwie wersje - skoro wiadomo, że chodzi o koszta ;) Pzdr
Tores Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Jest parę niedociągnięć ale światło i realizm je wypierają. Good job.
Simple_man Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 zaokraglone blaty ok, ale juz widze ile syfu bedzie sie tam zbieralo, tzn miedzy tym blatem a sciana.
pabulo Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 pierwszy - super drugi - troche nudnawe ujęcie i niepotrzebnie eksponije te wnęke na wprost kamery. Denerwuje mnie klamka od okna i lampki (chyba) wystające z góry. odrobine szerszy kadr troche by osadził te elementy w kontekscie. Ogólnie bardzo ładne to jest
gonzo71 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 zaokraglenie blatu wcale nie genialne tylko - niepraktycze - ile tam bedzie brudu nie do wyciagniecia po miesiacu poza tym - bardzo ladnie ile czasu sie randerowaly obrazki ?
Pavulon 13 Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 gonzo71 obrazki renderowały się ok. 25 min (na 2xXeon 2,5 Ghz) rozd. 1500 x 1000
Rekomendowane odpowiedzi