Napisano 22 Luty 201015 l Witam. Wrzucam moją ostatnią pracę. Tym razem kuchnia. Pozdrawiam Paweł = Pavulon 13 ;) Soft: 3dsMax, Vray
Napisano 22 Luty 201015 l Ślicznie, bardzo mi się podoba oświetlenie :) Jest sterylnie ale ekstra. Na przyszłość może zagospodaruj trochę bardziej ściany, delikatnie. Gratz, ładna praca.
Napisano 23 Luty 201015 l To twoja kuchnia? bo moja nie pamięta takiej czystości i połysku jak u Ciebie..albo daj namiar na sprzątaczkę : ) Super projekt i wykonanie! Zaokrąglony blat przy ścianie - genialne. Zastanawia mnie tylko jedno ... a mianowicie jak otworzyć szafki i szuflady? nie widzę żadnych uchwytów?
Napisano 23 Luty 201015 l a po co Ci uchwyty, już dawno wprowadzono na rynek system clik clik , naciskasz i się otwiera. Troche techniki i się człowiek gubi, co? ;) To twoja kuchnia? bo moja nie pamięta takiej czystości i połysku jak u Ciebie..albo daj namiar na sprzątaczkę : ) Super projekt i wykonanie! Zaokrąglony blat przy ścianie - genialne. Zastanawia mnie tylko jedno ... a mianowicie jak otworzyć szafki i szuflady? nie widzę żadnych uchwytów?
Napisano 23 Luty 201015 l Autor slowiak właśnie dokładnie tak to działa - clikclik. To nie moja kuchnia - ale fakt przydałaby się tak czyściutka. Ps. W wiz chodzi o to, żeby było właśnie czysto, ładnie ;) - to się po prostu ma sprzedać. A kto by chciał mieszkać w brudnej kuchni... Pzdr
Napisano 23 Luty 201015 l kurcze faktycznie...nie pomyslalem ze clik moze rozwiazac sprawe :) zwracam honor. ps. Wiem ze w wiz ma byc czysto :) tylko wyszedlem wlasnie ze swojej kuchni i tak mi sie zamarzylo zeby u mnie tak pieknie bylo ; )
Napisano 23 Luty 201015 l Mnie sie podoba, i faktycznie fajna opcja z zaokraglonym blatem :) troche "kosmicznie"... jedyne co mi nie odpowiada w tego typu wizualizacjach to zapalone lampki...przeciez wszystko jest ladnie oswietlone, wiec moim zdaniem IES sa zbedne :) nocna wizualizacja to inna sprawa ;)
Napisano 23 Luty 201015 l a ja się nie zgadzam, zapalenie halogenów jest ważne, gdyby tego nie było, raczej nie zczaiłbyś, że w ogóle te halogeny tam są. zwłaszcza klient powinien to widzieć, że tam się świeci. mi nie pasuje ta ścianka, z wpuszczanymi półkami i tym czymś co się wysuwa. robić ścianę, pewnie z karton gipsu, pustą w środku, tylko po to, żeby dać kilka półek na solniczkę i pieprzniczkę, i to coś, co się wysuwa, to chybiony pomysł. a tak to wszystko bardzo ładnie, najbardziej podoba mi się lodówka na wina, chociaż, ja bym wolał browarki:)
Napisano 23 Luty 201015 l Wizualka świetna, aż się czuje lato. Jeśli to Twoje dzieło to mam sporo uwag co do błędów projektowych - jeśli nie Twoje to jeszcze lepiej ;) - zaokrąglony blat przylegający do samej ściany to ciągły syf w szczelinie i wylęgarnia bakterii - zupełnie niezagospodarowana góra - wnęka z 2 ujęcia na wprost też jest nieprzyjemna - wnęki z g-k na przyprawy itp w kuchni się nie sprawdzą bo kto je będzie ciągle malował - mikrofale czy piecyki raczej nie powinno się montować w bezpośrednim sąsiedztwie urządzeń chłodzących - po wyjęciu gorącego naczynia z piecyka powinno być blisko miejsce (dużo miejsca) na łatwe i szybkie odstawienie na blacie, a tu go jest mało - system klik klik w meblach z lakieru przekształca się w użytkowaniu w system klap klap :) ja zrezygnowałem z tego patentu w swojej kuchni na szczęście przed montażem - nie wiem gdzie jest zmywarka ale gdy będziesz musiał zaprojektować kuchnię to zlokalizuj ją w sąsiedztwie zlewozmywaka (rada dobrego wujka) Ale nie słuchaj mnie, wizka jest bardzo spoko a mi pozostało zboczenie zawodowe z dawnych lat. Edytowane 25 Luty 201015 l przez mjasinski
Napisano 23 Luty 201015 l Autor moja jest tu tylko Wiz ;), ale... - wnęki wyłożone są także granitem (ujęcia niestety nie pokazują tego do końca) - zmywarka jest "najbardziej" po lewej, czyli najbliżej zlewozmywaka. Co do IES`ow to też jestem zdania, że w ciągu dnia nie do końca to pasuje. Ale jak tu zrobić klientowi dwie wersje - skoro wiadomo, że chodzi o koszta ;) Pzdr
Napisano 26 Luty 201015 l zaokraglone blaty ok, ale juz widze ile syfu bedzie sie tam zbieralo, tzn miedzy tym blatem a sciana.
Napisano 28 Luty 201015 l pierwszy - super drugi - troche nudnawe ujęcie i niepotrzebnie eksponije te wnęke na wprost kamery. Denerwuje mnie klamka od okna i lampki (chyba) wystające z góry. odrobine szerszy kadr troche by osadził te elementy w kontekscie. Ogólnie bardzo ładne to jest
Napisano 1 Marzec 201015 l zaokraglenie blatu wcale nie genialne tylko - niepraktycze - ile tam bedzie brudu nie do wyciagniecia po miesiacu poza tym - bardzo ladnie ile czasu sie randerowaly obrazki ?
Napisano 2 Marzec 201015 l Autor gonzo71 obrazki renderowały się ok. 25 min (na 2xXeon 2,5 Ghz) rozd. 1500 x 1000