Napisano 25 Luty 201015 l Firma Corel zaprezentowała dzisiaj nowy pakiet oprogramowania z serii CorelDRAW Graphics Suite X5. Pakiet zawiera nowe wersje programów: CorelDRAW® X5, Corel® PHOTO-PAINT™ X5, Corel® PowerTRACE™ X5, Corel CAPTURE™ X5 oraz Corel® CONNECT. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1038
Napisano 27 Luty 201015 l Tez wole illustratora ale Corel wcale nie jest taki zly. Na corelu chociazby mozna prosta broszurke zlozyc a Illustrator kleka bo nie obsluguje wielu stron i trzeba kombinowac jak kon pod gorke. Ja wiem ze jest Indesign, tylko ze jak mi sie trafi raz na 2 lata 15 stronicowa broszurka to troche drogo wychodzi zakup licencji ;) Ale jak juz jestesmy w temacie - zna ktos moze jakis konwerter cdr do ai? Druga rzecz to kalendarze - do corela kiedys mialem swietny skrypcik generujacy kalendarze - zna ktos cos takiego pod illustratora?
Napisano 28 Luty 201015 l A ja dla odmiany duzo bardziej wole CorelDraw od Ilustratora oraz CorelPhotopaint od Photoshopa:)
Napisano 28 Luty 201015 l Corel Photopaint to najlepszy program do tekstur. Tylko szkoda że przy updatach nigdy nie załapie się na jakieś nowe funkcje :(
Napisano 28 Luty 201015 l zna ktos cos takiego pod illustratora? Illustrator CS4 potrafi otworzyć CDR bez problemu, ale nie miałem okazji sprawdzić wcześniejszych wersji.
Napisano 28 Luty 201015 l Traitor, to był sarkazm? :D Nie, po prostu autentycznie bardzo dobrze sie na nich pracuje. Zawsze spotykam sie z drwinami z tego softu. Mysle, te opinie wyrazaja osoby ktore kompletnie nie znaja pakietu i lubia sie posmiac by poczuc sie lepiej.
Napisano 28 Luty 201015 l Nezumi poprawiłeś mi humor :] ....Nezumi;899487 napisał:" zna ktos cos takiego pod illustratora?" Illustrator CS4 potrafi otworzyć CDR bez problemu, ale nie miałem okazji sprawdzić wcześniejszych wersji. ta potrafi tylko zalezy kotra wersja cs 1 tez potrafi otworzyć Corela :DD:D::DD tylko zawsze jest ale.. czy dobrze dobry jestes hahahah
Napisano 28 Luty 201015 l tylko zawsze jest ale.. czy dobrze Ano wlasnie... Najlepsze sa dokumenty z przezroczystoscia, cieniami i innymi efektami... To raz. A dwa - teraz nie tracac dobrego humoru zapisz sobie cos w corelu z illustratora... Korzystajac z okazji ubawie cie jeszcze bardziej - moi klienci nie raz nie dwa chcieli juz pliki cdr z praca (bo sobie pan klient chce po wszystkim zmienic tekst na przyklad bez placenia mi za to...), podobnie jak dostarczali materialy w cdr. W teorii to i corel otwiera ai i illustrator cdr, tylko ze w praktyce to lepiej miec obydwa programy zeby nie osiwiec. Mozna jeszcze przerzucac sie dokumentami o formatach ktore znaja obydwa programy, ale jesli chcesz zachowac mozliwosc edycji... No nie zawsze jest to takie proste. Tym niemniej ciesze sie ze poprawilem ci humor :D Moze w tej radosci podpowiesz mi jeszcze o tych kalendarzach? ;) Edytowane 28 Luty 201015 l przez Nezumi
Napisano 28 Luty 201015 l No może i tak, ja w sumie długo pracowałem na Corelu jeśli chodzi o wektory ale jak się przesiadłem na Illustratora to moja opinia jets oczywista - nie miałem na celu drwić przecież ^^'
Napisano 1 Marzec 201015 l w sumie to ja na corelu, składałem folder 40str. - da się:) plik miał ponad 1gb wczytywal sie 20min, ale jakos poszło. Jako ciekawostkę mogę napisać, że drukarnia która drukuje etykiety na praktycznie każde piwo w Polsce, też składa wszystko w corelu, pozdrawiam.