ArchiSphera Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Witajcie, zainteresowałem się jakiś czas temu grafiką ;) a ponieważ chciałbym się trochę bardziej rozwinąć to zdecydowałem się pojawić tutaj pośród ludzi którzy znają się na rzeczy. Mam nadzieję, że będzie to doskonała okazja by dowiedzieć się co powinienem u siebie poprawić. Oto parę moich pracek ;) diabełek wampir
ArchiSphera Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 (edytowane) kolejne księżniczka gepard etiuda na podstawie fotografii Edytowane 4 Marzec 2010 przez ArchiSphera
ICE Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Standardowo, zaczynasz jak kazdy. Czyli od dupy strony ;) Wiem, ze to zmudne i nudne, ale trzeba meczyc podstawy, dopiero pozniej brac sie za tego typu prace. Inaczej proces twej nauki znacznie sie wydluzy. A w przyszlosci docenisz te szesciany, walce, elipsy cwiczone proste krechy, ktore robiles ( o ile sie za to wezmiesz ) Nie ma drogi na skroty, chcesz byc dobry, to musisz wziac tylek w troki i do roboty, rysunek i malarstwo to swietna zabawa, ale zanim zaczniesz sie tym bawic musisz wylac sporo krwi na papier. P.S Dopoki nie bedziesz wiedizla, jak wlasciwie korzystac z fotograficznych refek radze rysowac z natury, takie kopiowanie plam niewiele cie nauczy. Bylem w twoich butach wiec wiem o czym mowie, ciao. ( Uklony dla Prrszalonego za ostre wybudzenie :] )
ArchiSphera Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 dzięki za tych kilka słów ;] no to chyba czas się wziąć do roboty ;)
ArchiSphera Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 szkic no i WIP samuraj cóż z nim zrobić ? ;>
KhazadThard Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 porzuć czarny:) tyle ode mnie, do większych rad nie jestem kompetentny:D
ArchiSphera Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 (edytowane) dawno nic nie wrzucałem to teraz seria kilkunastosekundowych szkiców Edytowane 3 Kwiecień 2010 przez ArchiSphera
Joel Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 no i WIP samuraj cóż z nim zrobić ? ;> Na razie sobie odpuść. Te szkice trochę chaotyczne, musisz uporządkować kreskę, bo nie wiadomo co gdzie ma być, ale fajnie jeśli z natury. Posiedź nad jakimś ćwiczeniem dłużej niż 15 sekund, chętnie bym zobaczył jakieś studium anatomiczne, albo chociaż jabłko, czy żeliwny imbryk . Na tym etapie daruj sobie bazgranie z głowy, bo i tak wyjdzie ci źle, nawet jeśli będziesz myślał, że jest inaczej, sam przez to przeszedłem. pozdrawiam
ArchiSphera Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Napisano 4 Kwiecień 2010 wszystkie prace (a przede wszystkim szkice) poza gepardem i twarzą księżniczki są oczywiście z wyobraźni. Jeżeli chodzi o kreskę to może rzeczywiście powinienem z nią zrobić ;) Postaram się coś zrobić z natury ;) Dzięki wielkie za przydatne uwagi :)
ArchiSphera Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Napisano 4 Kwiecień 2010 oto mój ostatni (najświeższy) i zarazem pierwszy obraz akrylem ;) format 1.4 m na 2.0 m Niestety jakość zdjęcia nie jest najlepsza :/
Joel Napisano 5 Kwiecień 2010 Napisano 5 Kwiecień 2010 Ten akryl to już coś lepszego, też trochę brak zróżnicowania planu, ale to może z powodu zdjęcia. pozdrawiam
Coyote Napisano 5 Kwiecień 2010 Napisano 5 Kwiecień 2010 jeśli masz medium laserunkowe (galzing medium?!) to rozmieszaj z błękitem i przejedz drugi plan który nabierze fajnej przestrzeni : )
ArchiSphera Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 mam jeszcze trochę :) To trzeba jakoś rozrobić z wodą i farbą ? I czy nakładać wałkiem ?
Coyote Napisano 5 Kwiecień 2010 Napisano 5 Kwiecień 2010 z wodą da sie ale wychodzą brudne kolory ;) jak rozrobisz z medium tak 2/3 medium 1/3 farby (po próbuj proporcje podaje na oko) żeby powstała ci ładna transperowna masa(jakbyś opacity w Photoshopie zmniejszył) i nakładasz możesz wałkiem nie powstaną zacieki :) pozdro :)
ArchiSphera Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 to będę musiał dokupić. Jak coś z tego wyjdzie to wrzucę ;)
ArchiSphera Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 krótkie ćwiczenie akrylem 30 min A3
ArchiSphera Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Pierwsze podejście do autoportretu w akrylu w jakieś 20 -30 min
Rotcore Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 omg co im się wszystkim stało? biedaczyska... W pierwszym najfajniejszy jest guzik... za dużo botoxu w ustach, nos w miare się broni... W drugim już lepiej, oko poleciało, w sensie przekrzywilo się i jest za daleko od nosa dziwnie to wygląda, bezsensowny jest ten mega ostry cień, który spłaszcza Ci pozostałe elementy obrazka... dziura, dziura... mógłbyś mocniej skontrastować samą twarz, najlepiej wyglądająca mordka ale jeszcze pracy trzeba... Ostatnia wygląda jak karykatura, mega skrzywdzone dziewczę, którą wykrzywia po jakiś dropsach... pozdro ćwicz dalej
GrzegorzPrzybys Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Zacznij malować a nie przerabiać fotki men :)
SBT77 Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Albo przynajmniej przerabiaj tak, żeby więcej osób się nabrało :D
ArchiSphera Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Napisano 27 Lipiec 2010 Moje ostatnie szkice z wyobraźni. Mam nadzieję, że nie są zbyt tragiczne. :P
ArchiSphera Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 kiedyś chciałem narysować komiks i tak się przygotowywałem. Zrezygnowałem kiedy zrozumiałem, żeby zrobić komiks trzeba umieć dobrze rysować ...
ArchiSphera Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Napisano 29 Lipiec 2010 (edytowane) Edytowane 29 Lipiec 2010 przez ArchiSphera
ArchiSphera Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Napisano 5 Sierpień 2010 Stary rysunek z gimnazjum poprawiony w ps.
ArchiSphera Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Napisano 11 Sierpień 2010 Stary szkic predatora dzisiaj dokończony :)
ArchiSphera Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Napisano 21 Sierpień 2010 Ostatnia pracka na podstawie starego szkicu z gimnazjum. Może być dużo błędów (nie korzystałem z żadnych fotografii czy książek, inspiracji itp.) więc proszę o pomoc. druga sprawa to w co ubrać dziewczynę :P ?
GrzegorzPrzybys Napisano 21 Sierpień 2010 Napisano 21 Sierpień 2010 Więc zacznij korzystać bo to naprawdę nie jest żadna hańba - szczególnie na tym etapie rozwoju. Na wyobraźnie jeszcze przyjdzie czas.
ArchiSphera Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) Edytowane 11 Grudzień 2010 przez ArchiSphera
telthona Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 kolory w ostatnim są straszne. mogłeś na końcu pobawić się levelsami lub dopasowaniem kolorów lub czymkolwiek :) co do poprzedniego postu podobają mi się portrety. W ogóle ta zabawa tym programikiem do malowania jest ok, ale zawsze możesz nieco podrasować te rysunki w ps :) co do ostatniego portretu w tym poprzednim poście: następnym razem spróbuj zacząć malować na szarym tle :) zobaczysz jak przyjemniej sie maluje, kiedy kontrast między czernią brusha a bielą podkladku jest mniejszy :) pzdr
ArchiSphera Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 racja. Na tym ostatnim w fazie szkicu bardzo przyjaźnie to wyglądało potem jak dodałem kolory wyraźnie to zepsułem. Musze jeszcze zrobić koniecznie tutoriala do waloru bo mało przestrzenne wychodzą te pracki : :) Thx za koment :)
ArchiSphera Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Napisano 13 Kwiecień 2011 (edytowane) Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez ArchiSphera
chudek Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 strasznie :) w ramach ćwiczeń obserwacyjnych popatrz na prace masterów, jakie są różnice w walorze. Jeżeli to Ci nic nie daje, wrzuć je do photoshopa użyj czarnego layera z nakładką color balance i sprawdz pickerem :)
ArchiSphera Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 Dzięki nie da się ukryć, że z walorem ma wciąż problem.
Rekomendowane odpowiedzi