bartq Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Dorobiłem felgi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 felga jak dla mnie nie pasująca do SLKi...ale wygląda ładnie...pozatym chyba ktoś nie czyta moich wcześniejszycz postów ;P pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Ktoś czyta :> te końcówki wydechu troche powiekszyłem ale jakieś mega rury to nie będą, może jak zrobie wersję stuningowaną to je zmienie. A tutaj mała próba ze starą sceną z maserati: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 ogólnie bardzo fajnie...tylko chyba za mocno się dupsko świeci...i materiał felg całkowicie do kitu :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 ładnie ci to wychodzi, ale jak dla mnie ma trochę za małe koła, tak minimalnie :) a jakbyś pokazał siateczkę felg... to by było fajnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Felgi są ładne ale tylnia czyba nie jest dobrze wpasowana i przedni zdeżak jest wgięty ale nie wiem czy tak nie powinno być :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Nie wiecie gdzie w polsce mozna kupic plytki z tekturkami ?? takie jak na 3d total... one sie chyba nazywaja TOTAL TEXTURES V1 V2 V3 V4 V5... bo sa tam zarombiste teksturki tyle ze nie wiem czy mozna je nabyc w polsce ale mysle ze mi pomozecie ;) bo kurde mam samochodzik wlasnie zrobiony i potrzebuje tekstor sie naumiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 eheh szczupal po co odrazu kupywac:P idziesz do pierwszej lepszej kawiarenki byle by miala szybkie lacze bierzesz instalujesz jakis program p2p , i sciagasz:) co do samochodu wyglada ladnie choc narazeie lakier za mocno swiecacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 no ale skad sciagam bo te plytki total tekstures moze widziales na 3d total jest ich troche w hu.. i podzielone sa na ktegorie a jak sciagam tak to nie wiem skad zabardzo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Te tarcze hamulcowe nie powinny sie świecić tak i zaciski na czerwono bym dał.No i lakier do poprawy.Planujesz jakąś scenke do niego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Super po prostu super, jak dotąd to chyba niewiele modeli zrobiło na mnie takie wrażenie FELGI - zostaw synu w chromie - wreszcie ktoś pomyślał . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Chyba bede musial zrobic z 5 wersji zeby kazdemu się podobało :>. A tymczasem siatka koła: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 ładne kółka - mam pytanko: tworzyłeś jedno ramię i resztę kopiowałeś w szyku czy robiłeś 5 ramion jednocześnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Zrobiłem tube, podzielilem na tyle części ile trzeba i pokasowałem niepotrzebne polygony tak zeby został tylko jeden \"okres\". Jeszcze jest taka \"fajna\" historyjka - robiłem tą felgę biorąc wymiary z blueprintów a dokładniejszy wygląd ze zdjęć. Troszkę się zdenerwowałem jak juz na samym koncu, przy robieniu srub, zauwazylem ze na printach bylo 7 ramion a na zdjeciach 5 (zdziwilem sie ze az 7 srub ma byc:D). Teraz przez to prawy [ALT] na klawiaturze nie odskakuje jak go nacisne :> (tam bylo chyba epicentrum :>). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 noo niezła bestyjka - mógłbys zamieścić render tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Dodałem światła ale mam taki problem (pomijając to że przy weldowaniu karoserii max za każdym razem się wykrzacza :/) - wie ktoś może co zrobić aby przy świetle skylight (mental ray) pod oponami nie znikał cień? Koła na 100% nie są w powietrzu, wchodzą nawet troszke w ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 A może jakoś excludowałeś te koła? Zobacz też, czy nie mają we właściwościach odznaczone \"cast shadows\". Model całkiem przyjemny, ale ta tekstura na światłach to jeszcze troszke pracy wg mnei wymaga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 ładnie :), ale rzeczywiście to łączenie 2 połówek - beznadzieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Hmm. Odnośnie koła: jeśli sama felga będzie z chromu to super, ale bez tarczy i zacisku. Bo jak wsyzskto jest chromowane to kiepsko się komponuje. Od zacisku wychodzi taki kabelek, gdzie on się kończy? Ostatni render, pokazujący tył auta wygląda kiepsko. Tak pusto i odnosze wrażenie jakby model był mało szczegółowy. Może mapa HDRI by to poprawiła. Jak już zauważyli inni, łączenie połówek, kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Hehe nie rozumiem was - napisałem że max mi się wywala przy próbach zweldowania więc póki co dałem niezweldowany żeby chociaż światła pokazać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 bardzo ladnie bartq ... przed toba teraz najfajniejsza zabawa ... klameczki aneneczki duperelki ... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 dobrze już dobrze fajno jest :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 hmmm fucktycznie coś z tym cieniem kół jest coś nie tak, czy aby oświetlasz to samą mapką HDR? i myśle jeszcze nad obiciami - nie znam Mentala ale jest taki fajny efekt w Vray\'u związany z odbiciami - im jakis obiekt jest dalej od np. samochodu tym jego odbicie jest bardziej rozmyte i odbicie nie jest idealnie lustrzane - (takie moje dziwne przemyśliwania z samego rana ) pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 luzacki woz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 napisał Saczek_XTRM ładnie :), ale rzeczywiście to łączenie 2 połówek - beznadzieja napisał Pussik (...) Jak już zauważyli inni, łączenie połówek, kiepsko. aaaaaaaaa, luuuudzieeeeee :D przecież połówki łączy się na końcu, więc jak można się tego czepiać !! a tu proszę \"beznadzieja\", \"kiepsko\" :D:D Bartq, ale masz buga kurde, zapomniałeś klamek zrobić, buhahahahah nie no, nie mogę... idę se piffko chlapnąć ze szczęścia :D pozdrawiam P.S. każdy kto da do WIPa tylko samą maskę samochodu niech się liczy z postami typu \"szefie, zapomniałeś reszty auta wymodelować\" ;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 nop niestety, tez nie rozumiem takich postow. Chyba oczywiste jest ze laczy sie 2 polowki na koncu. Nie rozumiem tez tego ze jak ktos daje to co zrobil to gadaja ze jeszcze nie ma tego czy tamtego i wyglada beznadziejne... ...nie zapominajcie ze to WIP :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Dobre Loozack! Hehe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Przyznaję moja wina, moja bardzo wielka wina. . . . :((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Ok, mniejsza z tym ;]. Poprawiłem troszkę materiały i dzięki pomocy Bzyka cienie już dobrze sie renderują (thx). Zeby niektorych nie zawieść niezweldowałem do końca przodu (tam właśnie jest miejsce przy weldowaniu którego max sie wyłącza... Światła jeszcze musze porządnie poprawić, zresztą dzisiaj zdążyłem wymodelować tylko prawe :( ;) :>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 najs łork men :) i klamka już jest, hoho :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Powiedz jeszcze dlaczego te cienie się nie renderowały ładnie. Nurtuje mnie ta sprawa:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Hmm... Bo fotony były za duże i nie wciskały się między koła a podłoże :D Ustawiłem ich promień w final gather i jest jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Wcibskie fotony:] Wszedzie się wciskają:] Ale jak to dobrze, że Bzyku jest tak blisko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 oki chyba za wcześnie pochwaliłem, chociaż i tak ładnie modelujesz - rozumiem że zaznaczona I to wina tych połączonych vertex\'ów , ale reszta chyba nie Zobacz jak łamie się światło na Merolu - tam jest ŹLE!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Saczek_XTRM - widze ze Ty specjalista w dziedzinie modelowania samochodow jestes teraz jestes ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Ja się przyczepie lamp które są do niczego. Ten ksenon lub co to jest wygląda jak wyżutnia pocisków a chyba tak nie powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Saczek_XTRM --> moim zdaniem z niektorymi rzeczami dobitnie przesadzasz. Ale to moje tylko zdanie . :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 BEEPER: prawda jest następująca -\"Łatwiej krytykować niż tworzyć\" Wisława Szymborska :P Szczerze mówiąc nie lubię krytykować - nie jest to rzecz przyjemna, a za swoje projekty zabieram się baaardzo powoli, bo brak czasu i umiejętności :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Saczek_XTRM to czekamy na Twoje WIPy i mozesz liczyc na nasza krytyke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 heh spox tylko kiedy to będzie. . . . :[[[[(ale będę o tym pamiętał i z wielką chęcią umieszczał swoje pracki - tylko żeby trochę czasu znaleźć) POZDRO- pracka naprawdę fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Co do bugów na nosie to no comments (wiedzialem ze zrobie wam przyjemność nie weldując tego miejsca :>) Przednie światła są beznadziejne fakt, to tak naprawdę pierwszy ich render :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2004 Reaktywacja :D Wreszcie koniec nauki więc jest czas na 3d. Dzisiaj wykombinowałem coś takiego: http://republika.pl/xbart/slk.avi Jeszcze kilku mechanizmów brakuje, jutro zamieszczę jakiś render bo wszystkie obrazki poznikały :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Wow, tego jeszcze nie było. :-) Fajnie zrobione. Bedzie filmik przedstawiający nie siatke, ale normalny render? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Bardzo fajny filmik !! Ile zajeło ci robienie go ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Pussik: Mam nadzieję że uda się wyrenderować animację, póki co brakuje jeszcze kilku rzeczy więc nie traciłem czasu na renderowanie :) Kryhas: Robienie samej animacji zajęło mi kilka godzin, miałem szczęście że znalazłem w necie film z nowym SLK :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 hym to widze fajną animke :). tak mozna by polączyc dwa typy animacji we flashu 360* + otwieranie i zamykanie dachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Taki mały renderek :D BTW: Republika.pl padła :> (oby na krótko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Wychodząc naprzeciw niesamowitemu zainteresowaniu moim topikiem postanowiłem zrobić update :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 ten samochod lewituje ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Nadaj grubość blachom, bo teraz auto wygląda jak kartonowa atrapa. Tylne światła są wg mnie złe. Za mały glossiness i zbyt mała refleksyjność. Materiał opon też do wymiany. Musisz też zrobić coś z oświetleniem, bo teraz auto wygląda jakby lewitowało nad ziemią (chyba wystarczy zmniejszyć rozmiar fotonów, albo dokładność próbkowania). Poza tym chyba nie jest źle ;) pozdr kozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi