adek Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 (edytowane) Jak już wiele osób zauważyło, rozpoczął się nowy nabór (rekrutacja 2010) do Szkoły Animacji i Efektów Specjalnych Drimagine. Oto oficjalna notka jaką dostałem. Dodam jeszcze od siebie, że dowiedziałem się również, że za jakiś czas na stronie pojawią się reele osób sprzed roku. Oficjalna informacja: Pragnę poinformować iż Szkoła Animacji i Grafiki 3D – DRIMAGINE uruchomiła rekrutację na rok 2010/2011. Drimagine kształci specjalistów w dziedzinie grafiki 3D. Zapewnia studentom wiedzę i umiejętności potrzebne podczas całego procesu produkcji animacji 3d i realizacji cyfrowych efektów specjalnych. Student ma możliwość zapoznania się z niezbędnymi technikami tradycyjnymi i komputerowymi wykorzystywanymi przy każdym etapie produkcji od developmentu aż do postprodukcji. Dwa lata w Drimagine pomoże Ci zostać profesjonalnym artystą 3d. Gwarantujemy rozwój zarówno technicznych jak i artystycznych umiejętności, tak by umożliwiały one realizację najśmielszych wizji i założeń. Szkolenia w zakresie animacji 3D są jednymi z najdroższych na świecie, ale dzięki dofinansowaniu z Programu Operacyjnego Kapitał Łudzki udział w szkoleniach jest całkowicie bezpłatny! Jedyny warunek jaki musisz spełnić to mieć ukończone 18 lat i posiadać pasje* *do tworzenia multimediów.* *Proces rekrutacji został już uruchomiony i potrwa do 5 Maja 2010 roku. Rocznie możemy przyjąć ograniczoną liczbę studentów, ale każdy z nich dostanie rok szkoleń oraz roczną praktykę zawodową. Wszelkie informacje dotyczące szkoleń oraz rekrutacji znajdziecie na oficjalnej stronie www.drimagine.com . Chcesz dołączyć do grona najlepszych? Nie czekaj – aplikuj już dziś www.drimagine.com/rekrutacja Edytowane 17 Marzec 2010 przez Adek
xrs Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 ktoś wie może w jakie dni i w jakich godzinach takie szkolenia się mają odbywać?
dziadek3D Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 ... nie podali górnej granicy wieku.... może się załapię....:))
kotisded Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 O. spoko. Myślałem se o psychologii w sumie bo brakuje mi studiów, a tu taka niespodzianka.
comander_barnik Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Tak, szkoda że to SZKOŁA a nie szkolenia dodatkowe. Tak to trzeba rzucać studia a i tak pewnie to odbywa sie prywatnie i płaci się insane ilości szmalu. Szkoda, ale nie dla mnie
szczuro Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 comander_barnik: przecież jest napisane "bezpłatne" :P
Maćko_SQL Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 dzienne ?? prosiłbym o odpowiedz.... i czy rekrutacja prowadzona jest co rok :> ?
ETA Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Ktoś się orientuje czy bardzo ciężko się tam dostać??
imprecis Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 To jest prawdopodobnie ostatnia darmowa rekrutacja (bądź w ogóle), gdyż na tyle dostała szkoła dofinansowanie. Nie wiadomo czy będą kolejne edycje. Tryb dzienny - 5 razy w tygodniu po około 8h dziennie.
Drimagine Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Witam Serdecznie, Wszelkie pytania na temat rekrutacji itp. proszę kierować na email : [email protected] Pozdrawiam
imprecis Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 W tym zeszłym roku przyjęto ok 20 paru osób. W tym wg nieoficjalnych danych mają przyjąć nawet ok 60. Ja startowałem w tamtym roku i się nie dostałem. Myślę jednak, że nie jest trudno się dostać.
imprecis Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Nie wiadomo czy w ogóle będzie ;) Jedyne co jest pewne to to, że jeszcze teraz jest rekrutacja. Jak będzie w przyszłości to wielka niewiadoma.
3d_operator Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 To może niech Pan MSkrzyniarz coś więcej powie o przyszłości szkoły, skoro juz się tu zalogował. Dużo złego było juz powiedziane o tej szkole więc może czas powiedzieć coś optymistycznego?
09121986 Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 :) dobra okazja pracy w zdolnym zespole ... moim zdaniem bardzo warto spróbować , bo taki rok w otoczeniu ludzi którym naprawde zalezy na rozwoju , praca w grupie ,bardzo fajna sprawa .. w zeszłym roku myślałem o tym lecz nie chciałem się ośmieszyć ... w tym roku spróbuję ...myślę ze bardzo dobra sprawa ... i własnie na to pieniądze z unii powinny iść ... powodzenia życze wszystkim :) Pozdro
kotisded Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 "Program zawiera 1 rok szkoleń i 1 rok praktyki zawodowej" Co to znaczy? Brzmi dziwnie. Rzeczywistego szkolenia rok, a potem musisz odwalić cały rok praktyki w jakiejś firmie, za kilkaset złoty, żeby dostać papier? Na stronie piszą zajęcia 6 dni w tygodniu, a tu w komentarzach, że 5. Niech mi ktoś to wyjaśni
imprecis Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Skoro tak piszą na stronie to pewno tak jest ;) Widocznie mój błąd. Piszę jedynie to co "zasłyszałem", nie jestem w Drimagine, a jedynie studiuję w szkole, gdzie to się odbywa. Wydawało mi się, że dotychczas zajęcia były 5 razy w tygodniu, choć w rzeczywistości ludzie siedzieli dłużej w szkole nad swoimi projektami.
aduko Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Dla tych którzy nie wiedzą co się dzieje w szkole : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=55390
Rekomendowane odpowiedzi