NEBULA-Grafika Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 Witam Przedstawiam ostatnio zrealizowany exterior z zakusami na światło sztuczne :) Rendering - Fryrender. Komentarze mile widziane. Pozdrawiam Neb
Vehr Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 No według mnie super może przydały by się trochę zabrudzenia na budynku i by było perfekt. Tło za budynkami to jpg czy też 3d?? Pozdrawiam Tomek
Pi0tr Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 Bardzo fajny światło i render, ale jeśli to jest komercyjna wizka to jest za mało komercyjnie. Przydali by się jacyś ludzie, jakieś życie. Blur drzewa bardzo nienaturalny. Ja bym zmienił trochę kadr aby pokazać szerszy kontekst budynków i nieco bliżej kamerę. Ogólnie fajnie. Ode mnie 4*
Neb Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 Pionier - dzięki! tomek - wszystko jest tutaj 3D, poświata światła, zamglenie to render fraya. Potem lekka postprodukcja w photoshopie jak rozmycie gałęzi, podbicie kontrastu. Bonifatz - widzę, że rozumiemy się bez słów :) Piotr - wierz mi, innych komercyjnych widoków jakie zostały zrobione dla tej inwestycji nie chciałbyś oglądać, chyba że po raz milionowy mile zaskoczy cię błękitne niebo i matki z dziećmi w wózkach :) Szerszy kontekst był właśnie w pozostałych widokach. W tym ujęciu to architekt dał mi wolną rękę i czas na realizację tego widoku. Przy naświetlaniu wieczorem w relalu zdjęcia, ludzie raczej się nie zarejstrują. Polecam lekturę ze wspaniałymi referkami jak np. Architecture Now, którykolwiek tom. Dzięki!
simonhc Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 Lubie te fiolety. Rozmycie lisci- rozumiem ze to wynik dlugiego czasu naswietlania i ruchu drzewa na wietrze. Zamysl dobry. Gratuluje solidnej pracy! Pozdrawiam Pawel
Neb Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 simonhc - dzięki za odwiedziny. Daj jakąś kontrę :) Piotr - jest konto główne, że tak powiem firmowe oraz moje imienne "Neb" z kótrego odpowiadam jako autor tej wizki. Z podobnym avatarem może się pojawić jeszcze remanent, który jest w naszym zespole i też wystawia tutaj swoje prace. To wszystko.
remanent Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 Z podobnym avatarem może się pojawić jeszcze remanent... potwierdzam ;) niech was nie zwiedzie ilość postów bo ten Neb to niezły kozaczek jest :D
Morphe Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 piknie, chcialbym strelac takie wizki :) bardzlo fajnie graja kolory na plaskiej elewacji, rozbijajac nude. no i dobor sztucznego swiatla, kolory. pysznie. ja na twoim miejscu mzoe nie szedl bym tak w fiolet, ale w calosci super
Neb Napisano 28 Marzec 2010 Napisano 28 Marzec 2010 Morphe strzelać to ty strzelasz jak należy :) Dzięki za dobre słowo.
remanent Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Morphe a można wiedzieć "w co" byś poszedł? :D
Morphe Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 no klasycznie, jednak w granaty,cyjany, niebieski. kiedys uslyszlaem - moze glupia opinie, ze fioletowe noce, czy zachody slonca kojarza sie jakby w drukarce zabraklo ktoregos skladnika haha. wiem ze to glupie:) Nie mniej jednak podoba mi sie polacenie kolorow - cyjan, niebieski, z bezami, pomaranczami, lekkimi rozami :), aczkolwiek samemu mi to jeszcze nie wychodzi nigdzie;)
pionix Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Bardzo ładnie to wygląda i z przyjemnością się ogląda. Ciekawa kolorystyka.
Neb Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 remanent nie dokazuj :) Morphe - kolorystyka i tonacja wizki to próba zasymulowania efektu jaki daje długa ekspozycja na filmie analogowym lub w aparacie cyfrowym, lub użycie specjalnego filmu fotograficznego. To nie mój wymysł :) Pionix - dzięki!
gonzo71 Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Baaardzo super. Jedyne co to chyba cos jest z geometria nie tak. Na pierwszej wizce budynki nie trzymaja pionu - rozjezdzaja sie od siebie w pionie.
Morphe Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 spoko, przeciez wyrazam tlyko moje subiektywne gusta:). nie mam pojecia o fotografi :(, wiec moze pojde sie schowac.
Neb Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 gonzo - dzięki! wszystko trzyma pion, to o czym piszesz to złudzenie po prostu. morphe - nigdzie się nie chowaj :) wymieniamy tu doświadczenia, dlatego napisałem o kolorystyce "od kuchni", naprawdę polecam kupno któregoś z tomów Architecture Now z wydawnictwa Taschen. Referki znakomite.
Tores Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Piękne światełko:) Niska trawa to model czy displacement?
!Ewert Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Bardzo mi się podoba. Z chęcią bym zobaczył większy render. Zostawiam 5 gwiazdek.
Neb Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Dzięki Tores, tym razem wszystko jest w 3D, trawa i zieleń to obiekty proxy. No displacement.
Neb Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 !Ewert - dzięki wielkie! klikając na obrazek odpalasz większą wersję.
FF Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 No pieknie, fotoreal jakich mało. Jak zobaczyłem obrazki to tak se pomyślałem ze jak z fryrendera;) tez daje 5*
Rekomendowane odpowiedzi