adek Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Serwis MaxUnderground odnajduje ostatnio coraz to lepsze "smaczki" z przeszłości. Tym razem odnalazła się pierwsza animacja wykonana przez Toma Hudsona (ojca 3D Studio) pochodząca z 1990 roku. Animacja ta ma już 20lat i wykonana została na komputerze z procesorem 20mHz 80386. Corner Stone (Remastered) from Tom Hudson on Vimeo. Więcej: Remastering Corner Stone: The Least-Animated, Animated Film in History Źródło: MaxUnderground.com
Lucek Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Ale beznadziejny:) Wszystko ma jakieś początki.
Vega Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Mnie się podobało :) Może to nie jest Avatar II lub Sherek, Epoka, itp., ale jak na tamte czasy :)
matizlob Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 przynajmniej ma fabułe i ładne prowadzenie akcji do przodu, mi się podoba :)
adek Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Napisano 20 Kwiecień 2010 Warto jeszcze przeczytać o rekonstrukcji tego filmu: http://max.klanky.com/remastering-cornerstone.htm Co do faktu, że to momentami wygląda jak 2D - to miało tak wyglądac, to miał być taki troche cartoon :)
jacenty Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 eh spamujecie z tym 3d studio jakby to niewiem jakie cudo bylo ...Ta animka to mega gniot
tweety Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 jacenty powiedz mi co w tym jest "mega gniotowatego"? Przepraszam że pytam, ale zalatuje mi to oczywistą negacją wszystkiego co się pojawia ostatnio w serwisie.
adek Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Napisano 20 Kwiecień 2010 Spokojnie. To przecież tylko ciekawostka. Moim zdaniem fajnie, że Tom coś takiego odgrzebał. Historia. To informacja dla niektórych osób jak to kiedyś wyglądało. Ten film był poniekąd filmem promocyjnym programu.
Gość Gosc Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 tekstury widoczne w tej animacji snily mi sie jeszcze przez kolejne lata :D tak dlugo az ktos mily w koncu je usunal z wersji instalacyjnej :D
el_presidente Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 To trzeba było widzieć wtedy żeby to teraz zrozumieć. Teraz może to i gniot, ale wtedy. WOOW... mgła...
Adam_Guzowski Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 piekne :) Patrzcie na to pod wzgledem historii 3D, a nie braku "GI" czy innego dziadostwa.
jacenty Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 eee srtaty taty doskonale pamietam tamte czasy wtedy wszyscy sie jarali animacjami z Softimmage i poweranimatora czy nawet LW. Sorry ale krzywe studio kiedys bylo uznawane za taki sobie program do 3d i troche mnie irytuje przypisywanie tych legend.
zio_mal Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 az sie lezka w oku kreci jak widze animacje z tamtych lat... ;) stare dobre czasy.
KoMic Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Sry, chlopaki, ale jak uwazacie ze to jest gniot, to chcialbym zobaczyc wasze pierwsze prace i rendery. chcialbym wierzyc ze nawet teraz wszyscy chowaliby sie pod ogromem waszego talentu i skilla/. Co do animki, hehehe, takie, takie sentymentalne,,, hmmm budza sie wspomnienia z wlasnych poczatkow.
mokramyszka666 Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Jacenty, Ty to chyba musisz być bardzo smutnym człowiekiem... Nikt tu niczego nie dorabia. Prosta animacja sprzed 20 lat, która była swoistym początkiem popularyzacji 3d na PC. Jarali się wszyscy softimage i PA, ale nie przypominam sobie wersji tych softów pod DOSa :] a widząc coś takiego w wieku 15 lat niejeden pobiegł do sklepu po czyste dyskietki żeby zaczać robić swoje gnioty na pożyczonym 3d studio. Ty oczywiście już pewnie miałeś w ubikacji całą renderfarmę, ale trochę wyrozumiałości polecam.
norden Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Miło na to było spojrzeć ; ) szkoda ze nigdzie nie było animacji kamery...
krzyhhh Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 pociesznie ;) i fakt ...w sumie już na tamte możliwości, aż dziwne, że nie pokazali tego bardziej przestrzennie
Rekomendowane odpowiedzi