Cent Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 (edytowane) Witam, dawno nic nie pokazywałem, ale teraz może uda mi się dawać coś częściej. :) jakiś czas temu zacząłem strugać ten model, chyba w Niedziele po południu i tak jakoś idzie. Pozdrawiam. Ps: te że opony nie mają bieżnika to jest chwilowe. Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Cent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 ledwo wszystko widac a co dopiero opony moze troche wiekszy ten render ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 Też mam tu wipa tej wersji evo, jeszcze do niej wroce:P A ten render to faktycznie miniaturka bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2010 No tak, zapomniałem wkleić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 Osz... te samochody, proponuje osobny dzial w WIPie:) I tak na poważnie! Bo wszyscy wiedza, ze dobra sprawa jest uczenie sie modelowania/wizualizacji na podstawie wlasnie samochodow. Ataki dzial sam by sie nakrecal:) Zaraz do moderatora jakiegos napisze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Osz... te samochody, proponuje osobny dzial w WIPie:) I tak na poważnie! Bo wszyscy wiedza, ze dobra sprawa jest uczenie sie modelowania/wizualizacji na podstawie wlasnie samochodow. Ataki dzial sam by sie nakrecal:) Zaraz do moderatora jakiegos napisze:) imo świetny pomysł, jak najbardziej popieram co do modelu to dobrze idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2010 (edytowane) Bo wszyscy wiedza, ze dobra sprawa jest uczenie sie modelowania/wizualizacji na podstawie wlasnie samochodow. Ja się uczyłem modelowania na zwykłych przedmiotach, takie zwyczajne przedmioty codziennego użytku, potem przerzuciłem się na samochody bo je uwielbiam a nie dlatego że są proste, bo nie są. A co do zakładki w WIP jestem neutralny. Edit: Dziś jeszcze dodam nowy Render. Edytowane 26 Kwiecień 2010 przez Cent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Beznadziejny pomysł z tym nowym działem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Ok, pisałem że dodam dziś Up i jest. dziś mało zrobiłem, jutro zrobię opony i naprostuje to co krzywe czyli te brzegi blach i inne. :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 plastelina troche, zaostrz krawedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 6 Maj 2010 Autor Share Napisano 6 Maj 2010 Troszkę popracowałem :) jeszcze poprawię bo za bardzo ostro czasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzzyt Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 ładne IVO, ale zrobiłbyś autko z wnętrzem, a teraz tak patrząc to znosu szykuje się sama karoseria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Bzzyt... będzie i wnętrze ;) Narazie nie mam czasu niestety robić go częściej ale powoli się posuwam do przodu. :) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Małe postępy, to nie ja tobie materiały i otoczenie, to Multi Wip :) Pozdawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sunlifter Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Co to ya jasnz paske po lewej stronie nieba? Co do modelu samochodu to wydaje mi się że coś jest nie tak przy przednich słupkach- to wgłębienie przy łączeniu z maską. Pozdrawiam i czekam na postępy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 12 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Dobra panowie nasz multiwip rusza z kopyta w czasie gdy kolega Aspen_ zajmuje się materiałami i ładnym wyglądem modelu, ja zaczynam robić wnętrze :) jak nam się uda to go troszkę pobrudzimy obok kółek i powinno ładnie wyglądać bo jak na razie wygląda to tak... jestem zadowolony :) Błędy poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Zapowiada sie bardzo ciekawie:) Ale osobiscie wrocilbym do poprzedniego koloru;) Ten znika w tle jakos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 bedzie wypasik, ale ja bym sie pokusil o lepszego jakosciowo backplate'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Fajne to, faktycznie kolor wcześniejszy dużo lepszy, niezłe textury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OdiDesign Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Myślałeś może o poprawie opon? są za bardzo siwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2010 Odgrzewam kotleta. Zauważyłem że brakuje jeszcze tego "czegoś" i chodzi tutaj chyba o błędy które przyćmiewają to "coś" czyli doskonałość. Wiem, nigdy nie uda mi się owej doskonałości osiągnąć ale można próbować się do niej zbliżyć. :) Pozdrawiam i proszę o komentarze. postaram się wszystko lub chociaż większą część poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) I jedziem dalej :) Na razie zajmowałem się tylko przodem teraz. czas na całość. dodaje render przodu. jak coś się nie podoba to pisać. http://imagebin.org/index.php?mode=image&id=113761 na wypadek jak by coś nie działało z img. Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Cent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Dla mnie model bardzo dobry nie ma co juz poprawiać oprócz klamek bo nie wiem jak tam ma ręka się mieścić. Po za tym malutkim szczególikiem model gotowy już do rednerowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Lusterko przy uchwycie jakoś dziwnie wygląda, ale ciężko to określić z takiej odległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Brazniew, nie żebym się wymądrzał ale podejdź kilka kroków bliżej bo z drugiego końca pokoju to faktycznie trudno coś stwierdzić. :P Nie no żartuje oczywiście (Brazniew nie bądź !oburzony), ale a propos lusterka, to z nim samym jest coś nie tak i wydaje mi się, że jest po prostu za małe. Refa Po za tym trochę nie pasuje mi okrągły wlot z przodu, imo powinien mieć skalę ~80% na osi z. Albo to taka perspektywa. Ten Lancer ma dobre blueprinty także nie powinno być problemu z poprawieniem tych elementów. Aha, jeszcze jedna sprawa- obrazek z dzisiaj nie śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Postaram się naprawić te błędy które wymieniłeś :) A skoro obrazek nie działa to może ten zadziała. Jutro podrzucę render z poprawionymi lusterkami oraz tym wlotem(jak się uda go poprawić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Popraw jeszcze wlew paliwowy (jest on troche wyżej), pochyl boki spoilera do środka wozu i będzie ok. Co do przedniego zderzaka; nie jestem pewien, ale te "przęsła" powinny być proste, nieprzechylone do przodu, i środkowy wlot powinien być niżej niż dwa obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Jednak z tym zderzakiem to dużo do poprawy, to co napisał Brazniew + te okrągłe wloty. http://www.fizzautosports.com/images/forum/FrontbumperALL1.jpg (na zdjęciach jest trochę inny dolny spoiler, ale to nie ma znaczenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Myślę że udało mi się poprawić zderzak. obniżyłem środkowy wlot oraz przebudowałem okrągły :) teraz wygląda to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Środkowe przęsła, tam gdzie są okrągłe wloty dalej są zbyt do przodu u góry: http://www.fizzautosports.com/images/forum/FrontbumperALL1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 (edytowane) A więc ogólnie jest dużo błędów w odwzorowaniu. Jako, że 1 rysunek mowi wiecej niz 1000 słów, przygotowałem takowy. Pomaranczowe linie - tak jest u Ciebie, zielonawe linie - tak powinno być. A i zapomnialem ze ten "lekki dzób" jest takze na masce. Nie na wszystkich fotach to widac, ale na niektorych i owszem :) No i dołączona fotka, żebyś załapał o co mi chodzi :) EDIT: I jeszcze teraz zauwazylem: w reflektorach te poziome przetłoczenia, masz za długie. Powinny się zaczynac bardziej na zewwnatrz (porównaj miejsce w ktorym się zaczynają z rowkiem między maską a błotnikiem). Edytowane 13 Wrzesień 2010 przez Siadly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Co do przetłoczenia na masce i zderzaku: Było tam zawsze, można je zobaczyć na innym renderze najpewniej to wina światła przez które go nie widać. wystarczy się przyjrzeć mocno. Co do reflektora: Rowki zaczynają się w tym samym miejscu i jest dobrego kształtu wydaje mi się że to wina perspektywy oraz Lensu kamery. :) w okrągłym wlocie niema co spłaszczać bo to jest już płaskie. Poprawiłem tą przegrodę na tyle, na ile było to możliwe. został jeszcze artefakt który widać jako rozmycie linii (chyba widać to doskonale). i wygląda to tak. (dziękuje za informacje o tych błędach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Jeszcze spoiler powinien być lekko do wewnątrz pochylony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Może i cośpoprawiłeś, ale za słabo. Te paski nie zaczynają się w miejscu łączenia maski z błotnikiem tak jak jest to u ciebie. Całe światła tez za wąskie są, a tą przegrodę w zderzaku powinieneś jeszcze zdecydowanie przesunąć do przodu (jej dolne zakonczenie, spojrz na fote). Jeżeli mówisz ze szpica i przetłoczenie jest, to odczepiam się od tego. Wiem, może się i czepiam, ale coś tam wspomniałeś o perfekcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 (edytowane) Wszyscy zadowoleni ? :D Edytowane 17 Wrzesień 2010 przez Cent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Ale felgi masz mocno uproszczone :) http://www.tapety.24on.pl/wallpapers/data/media/1072/big/Mitsubishi-Lancer-EVO-IX-MR-033.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 I już nie. Jeszcze tylko dopieścić lekko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 I teraz całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Ale końcówki ramion felg i otwory na śruby mogłeś dopieścić ;P : http://farm3.static.flickr.com/2272/2389786782_83442b98c2_o.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Brazniew całkowicie się zgadzam z Tobą. Zresztą to bardzo charakterystyczne dla wielu obręczy BBS'a :) Sam modeluję fele do F10 więc o to zadbałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi